Az erre a hétre rendelt diadaljelentés!

Rétvári szerint hirtelen eltűntek a szegény gyerekek

Képtalálat a következőre: „rétvári Bence-mém”

„Hat év alatt megfeleződött az óvodákban, általános iskolákban és középiskolákban a hátrányos helyzetű gyermekek száma” – közölte az Emmi parlamenti államtitkára. Kár, hogy a gyerekek semmit nem éreznek ebből, hisz ez egy statisztikai trükk.

Rétvári az MTI-nek pontos számokat is mondott: 2010/2011-es tanévben 476 ezer ilyen fiatal volt (a teljes létszám 28,5 százaléka) hátrányos helyzetű, addig a 2015/2016. tanévben csak 212 ezer (az összlétszám 14 százaléka).
Óriási siker!
Az államtitkár a siker okát a családok anyagi helyzetében bekövetkezett javulásban látja: a szülők közül többen kapnak munkát, a bérek sok helyen emelkedtek és a gyermeket nevelők jóval kevesebb adót fizetnek.
És az államtitkár arról nem beszél, hogy megváltozott a statisztikai besorolása hátrányos helyzetű (HH) gyerekeknek. Ennek az a lányege, hogy ugyanaz a szegény gyerek, aki korábban ebbe a kategóriába tartozott, most ugyanolyan körülmények között él, de már nem tartozik ebbe a kategóriába. (Leegyszerűsítve: eddig éhezett, és HH-s gyerek volt, most éhezik, és már nem HH-s gyerek.)
Óriási siker!
Ezek után érdemes továbbolvasni a hatalmas családtámogatásról, adókedvezményekről szóló fejtegetést?
(HVG)
Bal-Rad komm: A Központi Statisztikai Hivatal is az utóbbi hat esztendőben esett át komoly renováláson. Minden kényes témában új mintavételi módszereket fejlesztettek ki, amiknek a lényege összefoglalható az elhíresült döbrögista mondásban: “A NEGATÍV NÖVEKEDÉS IS NÖVEKEDÉS!”

Képtalálat a következőre: „rétvári Bence-mém”

A horda pedig összeszervezett egy udvari kórust, amely kizárólag csak dicshimnuszokat tud előadni. Azt pedig minden héten.
Aki pedig falsnak véli a kórus kornyikálását, az botfülű, és rosszul is lát! Persze a statisztikáknak bizonyos értelemben igazuk lehet. Merthogy igen kevés gyerek születik, és már sok kinőtte a középiskolát is az utóbbi hat esztendőben. A nyomorgó fiatal felnőtt meg már nem gyerek!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Az erre a hétre rendelt diadaljelentés! bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  A negatív növekedést pol.gazdban szűkitett ujra termelésnek nevezzük.A Római birodalom ebbe pusztult bele.Kapitalista (magántulajdonosi) alapon nem lehet megállítani!Észnél legyünk,ha nehezünkre esik is.Orbán jól látja.Csak a kommunisták tudnak rajta változtatni. Jajj a harácsolóknak!Ha zsidók,ha nem!

  • emilo szerint:

   vitorla

   de minden birodalom belepusztul valamibe. A szocializmus is elég hamar elpusztult. A kapitalista berendezkedés pedig összességében jóval több ideig maradt fenn, mint a szocialista… nem igaz?

   • petymeg szerint:

    Nem igaz!
    A szocialista rendszert- magánérdekből- egy pár tetű árulta el!

    • emilo szerint:

     Kit érdekel, hogy ki mit árul el… az életképes fennmarad, ami nem, az elbukik. Történelmi léptékben a szocializmus az szinte nem is volt. A magántulajdon, ergo kapitalizmus az ősidőktől kezdve működik és tart a napjainkban is (per pillanat kivétel é-korea)
     Ennyi erővel Magyarországon azért nem működött a kapitalizmus 45-90 között mert ránk telepedett a szovjet déli hadseregcsoport akik ezt meggátolták 🙂

 2. joci szerint:

  Magyarországban Kádár alatt is kapitalizmus volt …államkapitalizmus. Tessék elolvasni Marx : Tőke c. művét és kimondja a dolgozóktól elidegenített termelési forma = kapitalizmus, amelynek több fajtája is van, de a csontváza mindnek ugyanaz. Akkor sem volt a dolgozóknak semmi közük a termelői tulajdonhoz, a döntésekhez, mint ahogy ma sincs.
  Az a pár tetű több száz millió ember volt, de kiemelkedett belőlük a volt rendszer haszonélvezői köre. Mint az admin is.

  Admin:

  Látszik, hogy ritka nagy barom vagy! Haszonélvezet dolgában szívesen cserélnék veled! “Élvezkedhetnél” kedvedre! Kívánom, hogy részed legyen benne!

  • emilo szerint:

   joci

   A szocializmusban valóban nem sok közöd volt a termelői tulajdonhoz, viszont a kapitalizmus lehetőséget ad bármiféle vállalkozáshoz, ami terménye a Te tulajdonod. A politikai döntésekhez sem akkor, sem ma nincs beleszólásod, ha viszont be kerülsz a a felső vezetésbe, akkor mind a szocialista, mind a kapitalista rendszerben már is beleszólásod lehet a politikai döntésekbe is. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.