Donbassz

Az utóbbi 24 órában (tegnap este nyolcig) 136 alkalommal ostromolta csak a Donyecki Népköztársaság területét Kijev ordashada.

A legsúlyosabb támadás Jaszinovataja északi-északnyugati peremét érte. Nyolc lakóingatlan vált lakhatatlanná, és három civil súlyosan megsebesült.
Mára virradóan Gorlovkát és Zajcevot ismét ágyúzták a valcmanisták, bár ez már nem újdonság.
A “Trudovszka” bányatelep két napi szünet után ismét éjszakai ostromot élt át.
Szpartak kevéske lakója is a pincékben töltötte az éjszakát.
Szahanka és Kominternovo lakói úgyszintén “mélyen” aludtak. Már aki tudott aludni.

komi

Kominternovo népköztársasági védőinek állásai ellen ráadásul tegnap este nyolc órakor tankrohamot is megkíséreltek a latrok. Egy tankjuk gyors elvesztése után még gyorsabban vissza is húzódtak.
Krutaja Balka falut majd egyhónapos szünet után mára virradóan alaposan megaknavetőzték Valcman latorjai. Kilenc sebesült lett a civilek között, és hat romhalmazzá vált ház.
A luganszki frontszakaszon “CSAK” Sztanyica Luganszka és Luganszkoje volt ágyúzva. Előbbit a tüzérségi támadást követően géppuskázták hajnalig.
Luganszkban is tegnap ünnepelték a város születésnapját. Ez alkalomból a KPRF-tagságot már korábban megszerző Jeff Mohnson amerikai “boxoló” Igor Plotnyickijtól a Luganszki Népköztársaság útlevelét vehette át. LNR állampolgárrá vált.

A kijevi udvar tajtékzik.Azok után, hogy Csehországban a DNR képviseletet nyitott, a közeljövőben Ausztriában fog megnyítni egy humanitárius képviselet a Luganszki Népköztársaság.
Már a cseh képviselet létrejötte miatt kiakadt a valcmani udvartartás.

Az ausztriai képviseletnyitás miatt Maradék-Ukrajna bécsi nagykövete teljesen kiakadt. Kijevben egyenesen járványtól tartanak.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    A Cseh-Morvaországi OSZTRAVAI, DNR kölképviseletről talán 10 napja,az AUSZTRIAI külképviseletről, talán a mult hét közepén, közöltem hírt, a bal-rad “hozzászólás” rovatában , azzal a megjegyzéssel, hogy az Ausztriában akreditált uki nagykövet, hevesen tiltakozott . Már csak Magyaroszágon, Szlovákiában, és Lengyelországban kellene hasonló külképviseleteket megnyitni . Mindegyikhez voltak fényképek is, az épületekről, illetve a Cseh-Morvaországi osztravai külképviseletről az épület kivülről és a belső helység elrendezéséről is voltak fotók. Igazán leközölhette volna t. Admin . Nem szokok selejteket a hozzászólás rovatba küldözgetni. Amit közzé teszek az itteni rovatba azért válalom a felelőséget, teljes mértékben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.