Évforduló

15 éve történt a 9/11-es terrortámadás

2001. szeptember 11. Emlékezetes nap ez a világ számára.
Azon a napon az USA-ban négy utasszállító repülőgép tömegpusztító fegyverré vált.
Legalábbis a hivatalos közlemények és magyarázatok szerint arab terroristák karmai közé került, akik azokat az USA elleni fegyverekként használták fel.

Két repülő 17 perc eltéréssel New Yorkban a Világkereskedelmi Központ (World Trade Center) két ikertornyába csapódott be.

Egy pedig alig fél órával később a Pentagon épületébe zuhant. A pusztítás még nagyobb lett volna, ha a negyedik repülő utasainak nem sikerül visszafoglalni a gépet. Ez a gép Shanksville közelében zuhant le.
A támadást az Oszama bin-Laden gründolta al-Kaida vállalta fel. Az akcióknak közvetlenül 3718 halálos áldozata volt.
Közvetett módon persze sokkal több. Hiszen a ma 15 esztendeje történtek nyomán a világ elsőszámú latorállama-az USA-és bűntársai végre napjainkig tartó lángba boríthatták, háborúkba taszíthatták a Közel-Keletet. Amely háborúskodásnak ki tudja mikor lesz vége?! És amely háborúskodások nyomán milliók keltek útra a térségből Európába! Mint migránsok.
Ma 15 esztendeje történt meg az, ami még rengeteg kérdésre választ kér!
Ma gondoljunk részvéttel és együttérzéssel a tragédia áldozataira és hozzátartozóik fájdalmára!
DE ARRA IS GONDOLUNK, HOGY MIÉRT IS KELLETT BEKÖVETKEZNIE A 15 ÉVVEL EZELŐTTI KATASZTRÓFÁNAK?

Túl sok a megválaszolásra váró kérdés! És ahogy múlik az idő-egyre több lesz!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Évforduló bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. Szaszi szerint:

  Az de komoly a videón 3.26-nál.Bush alibije egy nagy kamu,még nem láttam.
  Mindig van új.

 2. Azorka1861 szerint:

  Dr. Daniele Ganser, svàjci törtènèsz ès bèkekutato elöadàsa a nèmetorszàgi
  Tübingenben

 3. Sub Zero szerint:

  Számomra szeptember 11 egészen mást jelent. 1940-ben ezen a napon vonultak be a Magyar csapatok Kolozsvárra. Észak Erdély visszatért! Mi Magyarok elsősorban erre emlékezzünk meg ezen a napon!

 4. Smith szerint:

  “Az amerikai és európai titkosszolgálatok jól tudják, hogy a katasztrofális támadás kitervelője és végrehajtója a Moszad volt – annak érdekében, hogy az arab országokat hibáztassák, és meggyőzzék a nyugati hatalmakat az iraki és afganisztáni szerepvállalásról.” (Francesco Cossiga, volt olasz elnök szeptember 11-éről)

 5. Azorka1861 szerint:

  Ezèrt kellett szeptember 11
  https://www.youtube.com/watch?v=3mi2toU1_PY

 6. zls-179 szerint:

  A babiloni istennő, mindennek tanúja volt New Yorkban!A gépek amelyek beleütköztek az ikertornyokba,távirányításos drónok voltak,és nem azok amelyek az utasaikkal felszálltak Bostonban.Az ikertornyokat kontrollált módon robbantották fel,minden emelet azelőtt robbant fel, mielőtt egy fölötte lévő rádőlt volna.Ezért összeomlott anélkül,hogy eldőlt volna-klasszikusan ez történik a kontrollált robbantáskor.Ez a magyarázata annak ,hogy az épületek gyakorlatilag a szabadesésnek megfelelő idő alatt,ellenállás nélkül dőltek össze. Az akció arra volt jó hogy még jobban megnyirbálják a szabadságjogokat és lakossági kontroll még erősebb legyen!Erre az akcióra hivatkozva pedig új háborúkat tudtak indítani Irakban,Afganisztánban, és nem utolsósorban Líbiában!

 7. Szaszi szerint:

  És hogy micsoda trágya népség aki ezt kivitelezte..Szó volt itt az oldalon arról hogy egyre több a rákos megbetegedés,a robbantás után.Túl azon,hogy oldották meg és miért…A WTC építésének kezdése után,azt hiszem öt évvel,betiltották az azbeszt használatát,amit tűzvédelmi okokból kevertek a szinteken a betonba.Kötelezték az akkori tulajdonost,hogy a problémát szüntesse meg,ami irdatlan pénz lett volna,és szinte kivitelezhetetlen.Megoldás : Épületet,eladni,megvetetni,biztosítást kötni rá,a többit a srácok intézik.Hogy nem készültek rá?Á dehogy.

 8. joci szerint:

  A CIA repülési szakértője azt mondta, nincs olyan repülő gép, mely képes lett volna áttörni a torony acél szerkezetét, mint harmonika gyürödött volna össze, de a farok mint mindig letörik, és lezuhan. Hogy lehet, hogy egyik gép farokrészét sem találták meg, sem a két toronyba repültnek, sem a Pentagonba repültnek, talán mert nem is voltak ilyen repülök, hiszen egyik légitársaságnál sem hiányzott egy pilóta sem.

 9. Fazek szerint:

  Hogy került Vadai Ágnes a WTC-hez 2001 szept 11-én?
  2 perc 54 mp-kor? 🙂
  https://www.facebook.com/Steve.Myers.III/videos/1014846618545804/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.