Szíria

A tegnap Genfben bejelentett orosz-amerikai tűzszüneti megállapodást-SZÍRIÁBAN-üdvözölte a damaszkuszi kormány, és JÓVÁHAGYÓLAG TUDOMÁSUL VETTE!

Elvben tehát holnap napkeltétől fegyvernyugvás fog életbe lépni Szíriában. ELVBEN! Merthogy nem minden háborúzó fél örömködik a megállapodás hallatán, ráadásul nem is minden résztvevőre terjed ki. Az an-Nuszra banda és csatolt részei, valamint a kalifátusisták irtása továbbra is elvárás. Ráadásul a megállapodás csupán AJÁNLOTT a buliban érintettek számára.
Olyannyira komolyan vették a felhívást Aleppo martalócai, hogy gyorsan egymást kezdték gyilkolni al-Ramouseh kerületben. Szeretnének felségterületet nyerni holnap napkeltére, amiből meg tudnának élni. Merthogy “életterük” tegnap a kormányhadsereg és az orosz légierő miatt ismét szűkebb lett. Azon a szűkebb élettéren pedig legalább tíz martalóchordának kellene tudni megélni. Ami-és ezt be kell látni-legalább 3000 pribékegyed számára nehézkes CSAK Ramouseh-kerületben.
De ritkításukon szorgalmasan dolgozik a kormányhadsereg és a légierő.

Ma reggel pedig minden eddiginél súlyosabb orosz légicsapások kezdődtek Khan Touman és Khalsah brigantiállásai ellen.
A Szíriai Arab Hadsereg (SAA) vállalta, hogy visszavonja erőit 1 km-re északra az al-Castillo autóúttól, megnyitva az utat a humanitárius konvojok számára.

humk

Az orosz légierő is készül a fegyvernyugvásra. Az iráni Hamedan légibázisát (már volt rá alkalom hogy használták) rohamtempóban készítik elő a Szu-34s és Tupoljev Tu-22M3s bombázók számára. Állítólag egy héten belül a bázis fogadóképes lesz.
Hamatól keletre Uqayrbat-falunál a szír légierő gépei csaptak le egy kalifátusista latorkonvojra. Majd ugyanazzal a lendülettel Hama repülőterére. Ott is volt egy csomó pribék, akiket alaposan sikerült meglepniük. De hogy nagyobb legyen a rémbanda öröme, az Al-Salamiyahnál tanyázó hordát is meglátogatták. Ha az elhullott bűnözők zsoldját szétdobják egymás közt a latrok, akkor az életben maradottak számára van ok az örömre. Kétszeres is.
A Golan-fennsíkon is rossz dolog volt tegnap latornak lenni. Tarinjeh településnél pedig kimondottan. Egész hordavezérkart buktak, szép számú közlatorral együtt.

hhl

A harcterek mindegyikére ez volt egyébként a jellemző. Idlibben, Deir ez-Zorban, és minden felé. Nem is csoda, hogy Kerry amerikai hadügyér izgalmas időszakot élt át Szíria miatt.
A holnap napkeltével kezdődő tűzszünet viszont már most borítékolhatóan nem hoz megváltást a polgárháború menetében. De legalább Kerry arról referálhat főnökének Washingtonban, hogy kiimádkozott egy tűzszüneti felhívást. Aminek a szomszéd New Yorkban is fölöttébb örülnek. Az ENSZ palotában.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. SirMock szerint:

  Az SAA most nagyon úton van Aleppoban afelé, hogy nagy területeket foglaljanak el, remélem nem tartják be a tűzszünetet. Most már tényleg ki kell használni, hogy a “lázadók” védelme összeomlott, nem humanitárius dolgokat intézni (merthogy azoknak a nagy részét úgyis a lázadók csórják majd el).

 2. SirMock szerint:

  Egyébként a többi lázadó csoport most vállalt szolidaritást a Nuszra-val. Ilyen esetben akkor őket is legálisan lehet majd bombázni a tűzszünet alatt? 😀

 3. fazek szerint:

  Azt nem értettem soha és magyarázza meg aki tudja, miért kell lehúzni a gatyát a hulláról?

  • Fergeteg11 szerint:

   Szerintem azért teszik, hogy mutassák, szerintük mennyire nem igazi muszlimok. A faszi két ponton is megsértette a szokásokat:
   – kafirokra jellemzően öltözködött
   – márkás holmit viselt, ami kitűnik a többi közül.
   Tehát nem igazi muszlim, így lerángatták a gatyáját, egyrészt, hogy lássuk, másrészt, hogy ne fedje ruha köldöktől térdig, mint egy hithű muszlimot.
   Azt is sokszor megmutatják, hogy az illető nem szír, bár az ország keleti részében lakó nomádivadékokat nem mindig könnyű megkülönböztetni egy idegentől, hiszen náluk sokáig nem számítottak a határok.

  • Pierre szerint:

   Gatyát, cipőt, zoknit, versenyeznek ki ér oda először a hullához, sőt össze is vesznek a hulla felett hogy kié, ki találta meg először 😀
   Ugyanis ezekre a helyekre dugják el a katonák a zsoldjukat, további javaikat, ingóságaikat, zsákmányukat, ez alatt értsd nem csak bankó, jó esetben külföldi pénznem, hanem lehet ékszer, nyaklánc, stb. de gyakori a kis fehér poros tasi is 😀 épp ésszel józanul nehéz is harcolni, nincs akkor kellő “bátorság”, szóval minden valamire való katona itt tartja az értékeit, van aki tovább megy és sejted hova dughatja 🙂
   Mikor meghalnak akkor nyilván átkutatják őket, azzal már nem foglalkoznak hogy utána vissza öltöztessék őket, úgy maradnak egyszerűen.

 4. petymeg szerint:

  A törököknek is szóltak?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.