A Családok qrmánya

VALÓBAN CSALÁDBARÁT A KORMÁNY, HA ORBÁN, TIBORCZ VAGY MATOLCSY CSALÁDJÁRÓL VAN SZÓ

pcs

Az elmúlt napokban kiderült információk alapján új szintre lépett a családbarát kormány intézkedési csomagja. Kiderült, jól jár Orbán családja, Orbán feleségének családja, Orbán lányának és vejének családja, de Matolcsy családja se maradt ki a szórásból. Valahogy mindeközben a miniszterelnökhöz nem köthető családok már nem érezhetik a családbarát kormány hihetetlen támogatását.

Különböző cikkek szólnak arról, hogy Orbán veje, Tiborcz István milyen jól keres a letelepedési kötvényeken; azon a bizniszen, ahol az állam eddig 6 milliárdos veszteséggel ad el államkötvényeket magyar állampolgárságért cserébe úgy, hogy a közvetítő cégek (amelyeknél rendre felbukkannak Tiborcz rokonai, ismerősei, vagy Rogán és Habony üzletfelei, de még Mesterházy Attila volt MSZP elnök is) 100 milliárd forint tiszta profitra tettek szert.
Mindeközben a Külügyminisztérium cége, az óriási veszteségeket termelő Magyar Nemzeti Kereskedőház, amely úgy termel milliárdos veszteségeket, hogy a célként kitűzött magyar exportot sem sikerül növelni, átvállalta egy magáncég 3,2 milliárdos adósságát. Ezért cserébe a cég kukoricakonzerveket adott zálogba milliós tételben. Az ügy furcsának tűnik, de csak addig, ameddig ki nem derül, a cég mögött Lévai Anikó, Orbán Viktor feleségének rokonai vannak. Legalább a kukoricakonzervet kioszthatták volna szegény magyar családoknak.
De ott van Matolcsy György is, aki egy jógaoktató miatt elhagyta a feleségét. A jógaoktató pedig a Magyar Nemzeti Banktól két állás után nettó 1,7 milliós fizetést kap, plusz költségtérítést. De anyukája se szomorkodhat, akinek cége milliós szerződéseket kötött az MNB alapítványaival, de a lány testvérei is jól jártak, ők milliókat jövedelmező trafikkoncessziókat kaptak.
Persze akkor még nem beszéltünk arról, Tiborcz milyen közbeszerzésekből él saját lábán Orbán Ráhellel, milyen pénzeket kaptak Matolcsy rokonai a jegybanki alapítványoktól, mi van Orbán apjának bányáival, amik ma is jól jövedelmező állami megrendelésekhez jutnak. Hogy nyer kommunikációs tendereken több mint százmilliót Rogán Antal szomszédja Csetényi Csaba, hogy jutottak Habony Árpád rokonai V. kerületi lakásokhoz olcsón.
És ez csupán a Fidesz felső vezetése, és annak ügyeinek is csak egy része. Nem beszéltünk még Orbán strómanjairól, az úszó VB kapcsán tízmilliárdos közbeszerzéseket nyerő, az állami gázmilliárdokat csapoló MET tulajdonos Garancsi Istvánról, vagy a fáradtságait 1,4 milliárdba kerülő luxusjachton kipihenő Mészáros Lőrincről, aki tízmilliós cégeiből csinált százmilliárdokat az elmúlt öt évben. De nincs szó a Sesztákokról, Tállaikról, vagy az egyszeri Mengyi Roland féle Fidesz képviselők üzleteiről sem.
Ne próbálja összeadni a számokat az olvasó, de több száz, ha nem ezer milliárdról van szó, ami a haverokhoz, a családtagokhoz, vagy cégeikhez csorog ki az államkassza helyett.
És ha ehhez hozzávesszük, hogy 2016-ban a költségvetés tervezett bevétele 15 ezer 789 milliárd forint, ezek a száz vagy ezermilliárdok ténylegesen a jólétünkből vesznek el.
Csak a letelepedési kötvényben az államtól elvett pénzekből 5-10 ezer lakást lehetne építeni. A Garancsi építőcégeihez elmenő bevételből biztos futna egy jó fizetésemelés az ápolóknak, a szociális munkásoknak, az egészségügyi vagy oktatási kisegítő személyzetnek. Mészáros üzleteiből egy komplett egyetemet fel lehetne húzni, és az MNB pártalapítványainak pénzéből a legrosszabb helyzetű hiteladósok hitelének nagy részét törleszteni lehetne.
De ma nem erre mennek a pénzek, hanem a családra. Jólétre, de nem a “magyar családok”, hanem a fideszes családok jólétére, no meg a hatalmukra. Ezekből a pénzekből vesznek maguknak médiát, szavazatot, igazságot, hatalmat.
Pedig erre Magyarországnak igazán semmi szüksége nincsen. A magyar családok nem jól, csak jobban lennének a Fidesz-családok hatalmassága nélkül.
(kettosmerce)
Bal-Rad komm: “…de még Mesterházy Attila volt MSZP elnök is…”
-No itt megérné egy kicsit elidőzgetni.
Rossz nyelvek szerint ugyanis Simon Gábor bukott maszopos alelnök is a döbrögista horda abrakoltja volt! Merthogy a narancsos maffia kilóra fölvásárolta-vásárolja az ellenmaffiákat. Lásd legutóbb a volt maszopos pénzügyminiszter Veres és felesége esete.
Döbrögisztánt a Magyar Népköztársaság megkaparintása és megszüntetése óta egy egységes politikai maffia uralja! A rendszerváltás óta!
Az, hogy elloptak évente ezermilliárdot, az “csak” 26 ezer milliárd! Ami valójában rengeteg pénz, de csak töredéke az általuk elsikkasztott ország értékének.
“…A magyar családok nem jól, csak jobban lennének a Fidesz-családok hatalmassága nélkül…”
-Helyesbítsünk: a “…Fidesz-családok…” helyett írjunk egyszerűen csak politikai maffiacsaládokat! Így tényszerűbb a megállapítás!
” Ő cifra és márványos házakat építtet; és mi csaknem megfagyunk kunyhónk sövényfalai közt.
– Aki száz meg százezret rabol, bírája lészen annak, akit a szükség garast rabolni kényszerített.
– Tűrj békességgel, ezt papolja az apáturunk is sokszor…de tömve volt magának a gyomra.
– Ha szorongat a szegénység, a poklot nem féljük; a mennyország sem jön oly szép színben a szemünk elébe.
– A természet a szegényt arra szánta, hogy szülessen, éljen, dolgozzon, éhezzen, sanyarogjon
és meghaljon. Esmérni kell az élhetetlenek sorsát, minekelőtte meg tudhassuk szánni is.
– Él még Bánk atyánk, fogom kiáltani.”
Nem tanultak a történelemből. Arra csábítanak, hogy fogadjuk el az általuk ránk rótt sorsunkat, kegyetlen törvényeiket, teljes kisemmizettségünket; arra nevelnek, hogy vessük el saját érdekeinket.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A Családok qrmánya bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Aki szelet vet,vihart arat!

 2. Vászoly szerint:

  Téved a Kettősmérce: Mészáros Lőrinc akkori egyetlen cégének 2009-es mérlege szerint 5.000.000 Ft az-az ÖTMILLIÓ Forint forgalma volt csupán. Ha ebből levonjuk a bért (vélhetőleg egyszemélyes vállalkozása volt), a járulékokat, az anyagköltséget, üzemanyagot, szerszámokat, stb akkor-akkor.
  Nos, aki volt akár egyéni, akár társas, akár egyszemélyes vállalkozó az tudja, hogy 5millióból semmiféle vállalkozást nem lehet üzemeltetni. Pláne nem egy központifűtés és gázszerelő vállalkozást.
  Aztán egy év alatt (2011-ben nyilvánosságra hozott mérleg) már 1,7 Mrd az az EGYMILLIÁRD-HÉTSZÁZMILLIÓ volt a forgalma. Majd jöttek az újonnan alakult cégek (építőipar, kereskedelem, szállodaipar, vendéglátás, mezőgazdaság, stb) meg a zsíros megrendelések, osztán mára alig 5 év alatt csak a magánvagyona lett 18 MILLIÁRD Forint!

  Kérdezem én: 24 éve vagyok vállalkozó, bejelentett dolgozókkal. Nekem miért nincs 18 Milliárdos magánvagyonom?

 3. zls-179 szerint:

  Talán azért mert nem adtad el a lelked, függetlenül attól hogy kivel vagy mivel szimpatizálsz és egyebek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.