Szíria

És eljöve az Úr 2016. évének szeptember hava 12. reggele Szíriában is. (A Gergely-naptár szerint) Amikoris szokásához híven fölkele a Nap! Amely napkeltére hirdettek a Nagyhatalmak Külügyi Apostolai tűzszünetet, Genfből-Szíriába.

A nap már lassan delelőre hág Szíriában, de a tűzszünet nem igazán akar vele lépést tartani. Mondják a nagy hírügynökségek hogy úton van az, csak objektív tényezők gátolják a haladásban.
Például Izráel Gyermekeinek a Szíria szomszédságában lévő országa. Mely ország a Golan-fennsíkon tanyázó Sátánt igencsak aktívan segíti a damaszkuszi Vitéz elleni háborúban. Úgyhogy a Golanon áll a balhé! Mindezek dacára nem a sátánistáknak áll pillanatnyilag a zászló, de szoros a verseny. Kiváltképpen Tal Hamariyah, Hader és Tal Taranjeh környékén.

A “Harakat Ahrar Al-Sham” nevű latoregylet (lánynevén an-Nuszra-banda)-amely a kalifátusistákon kívül a másik legynagyobb martalócsereglet Szíriában, eleve nem hatódott meg a tűzszüneti felhívástól. Bár az is igaz, hogy rájuk a kímélés deklaráltan nem vonatkozik. Csakúgy, mint az ISIS is az irtandók nyilvános listáján van közzétéve. Úgyhogy ez a két zsiványbanda eleve a háborúskodás további folytatása mellett döntött. (Más lehetőségük egyébként sem maradt! Lövöldözés a végső pusztulatukig!)
Aleppo városának északi Dahret’Abd Rabo kerületéből a dzsihadisták ma reggel rakétákat lőttek ki a kormányhadsereg Al-Safira területén lévő bázisára. Ami meglehetősen botor ötlet volt. Válaszul ugyanis az SAA három darab “Tocska-U” ballisztikus rakétával válaszolt. Azóta eltelt közel öt óra, de a bűnbanda irányából még csak szellentés zaja sem hallatszott. A “Tocskák” megtették a hatásukat? (Viszont ott most biztosan fegyvernyugvás van!)
Nem úgy a város neuralgikus pontjain, ahol továbbra is dúl a házról-hára háború.
Ezzel együtt is orosz humanitárius konvoj várja a biztonságos belépés lehetőségét.
A fegyverszünetet megelőző napon is-vasárnap-eredménytelennek nem mondható latorirtás zajlott Szíria szerte.

Észak-Latakiában a kormányerők Jabal Hassan, Al-Ra’i, és Jabal Al-Tufahiyah térségéből átcsaptak a szomszéd Idlib-tartományba. Ebben komoly mértékben segítette őket az orosz-szír légipáros is.
Homsz városának teljes átadásáról határoztak ma reggel a martalócok. Kilátástalannak itélvén helyzetüket, fölvették a hadsereggel a kapcsolatot, és megtették ajánlatukat: elmennének Homszból békével.
Hama-tartományban pedig Kawkab-térségében-a változatosság jegyében-ma reggel a dzsihadisták ellentámadásba kezdtek. Az orosz légierőnek lesz dolga.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. mardell szerint:

    Ki lehet az az Abū ‘Umar al-Sarāqib” parancsnok? A hétvégén sorra jelentetik meg a mérsékelt martalócok a nyilatkozataikat, hogy hősi halált halt.
    Tálán csak nem betalált valamelyik légicsapás?

  2. Vak Bottyán szerint:

    Ki a [email protected] érdekel. Kinyírni mindet. Én nem engedném őket meglépni. Lefejezés? O.K.
    A másik oldal alkalmazhatná a karóba húzást. Hadd tanuljanak Európától egy kicsit keményebb olvasmányt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.