A jó Lőrinc koma Pro Urbe díjat kapott! Önzetlenségéért!

Magyar közpénzből épült futballközpont Romániában

Magyar állami támogatással felépített labdarúgó tehetséggondozó központot avattak fel hétfőn délután Csíkszeredában – közölte a Krónika napilap keddi számában. A magyar kormány 1,2 milliárd forinttal támogatta a projektet, a fennmaradó összeget Mészáros Lőrinc magánemberként adományozta. A Puskás Akadémia elnökét kitüntette a város.

A Márton Áron Tehetséggondozó Központ több funkciós négyemeletes épülete a Márton Áron Főgimnázium 150 diákjának, illetve az FK Csíkszereda 50 kiskorú labdarúgójának biztosít kollégiumi ellátást, az épület nyugati oldala ugyanakkor ezer férőhelyes lelátóként szolgál a mellette lévő sportpálya számára.
A földszinten öltözők, edzőterem, valamint az ezeket kiszolgáló helyiségek mellett étkezde és orvosi rendelő is helyet kapott. A létesítményt az FK Csíkszereda és a Szent Kereszt Plébánia működteti majd.

A magyar kormány képviseletében Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára elmondta: “stratégiai partnerként és biztos támaszként nyújtottak segítséget a székelységnek a létesítmény felépítéséhez.”
Hozzáfűzte, a kormány jó úton halad akkor, amikor a gyermekek jövőjében látja a befektetés sikerének kulcsát, és jól jár el akkor is, amikor a sport éltre szóló megkedveltetését és a rendszeres testedzést tartja kiemelkedő céljának.
Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia FC elnöke beszédében felidézte, 3-4 évvel ezelőtt döntötték el, hogy nyitnak határon túlra és szakmai partnereket keresnek labdarúgás terén, így esett végül a csíkszeredai klubra a választásuk.
Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke szerint a Székelyföld egy pompás kollégiummal gyarapodott. Hozzátette: reményei szerint az FK Csíkszeredából kerül ki a következő Bölöni László.

melo

Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere, a tehetséggondozó központ korábbi projektmenedzsere arról beszélt, hogy a sportnak és a tanulásnak együtt kell lennie.
A városvezető Pro Urbe-díjjal tüntette ki Mészáros Lőrincet önzetlen támogatásáért, valamint Szondy Zoltánt, a Futball Klub Csíkszereda elnökét, a csíkszeredai labdarúgássport fellendítéséért.
Amint a Maszol.ro portál közölte: a Márton Áron Tehetséggondozó Központ bő 4,5 millió eurós (1,4 milliárd forint) költségvetésből épült fel, amelyből közel 4 millió eurót (1,2 milliárd forint) a magyar kormány biztosított a Bethlen Gábor Alapon keresztül, a fennmaradó összeget pedig Mészáros Lőrinc magánemberként adományozta.
(origo)
Bal-Rad komm: Ez ám az igazi, HATÁROKON ÁT ÍVELŐ NER! Nem is beszélve az Új Nemmzetthy Elyth egyik legfőbb reprezentánsának-a szorgalmas és szerencsés-jó Lőrinc komának a mindent fölülmúló áldozatkészségéről. MAGÁNEMBERKÉNT ÉS SAJÁT ZSEBBŐL-nem ám közpénzből!-adakozik. Tehetséggondozásra. (Megjegyezzük: felcsúffi fiatalokat is ösztöndíjaz!-szintén NEM KÖZPÉNZBŐL! Saját zsebből, amit gáz-vízszereléssel, építkezéssel, meg polgármesterkedéssel keres!)
Ily mérvű adakozási kedve láttán igaz nemmzetthy szem szárazon nem maradhat!
Ha valaki ráérdemesült Csíkszereda Pro Urbe díjára, az a jó Lőrinc koma! Viszont egyenesen érthetetlen, hogy Felcsúff még miért nem testálta meg egy valami hasonló díjjal. (Meg járulékaival. Mert pl. díszsírhely is megilleti tán az ilyeneket. Bár az nem vihető Jakutföldre! AZ SEM!-hogy pontosak legyünk.)
Amúgy meg: Bölöniben sok örömünket nem leltük! Fordítva már igaz lehet!)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A jó Lőrinc koma Pro Urbe díjat kapott! Önzetlenségéért! bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Vászoly szerint:

    Miről beszélnek?
    Mészáros Lőrinc nem tud “magánemberként” adományozni pláne nem “önzetlenül”, mivel a “magánvagyona” is elsíbolt közpénz milliárdokból áll!

    Amúgy az elszakított és idegen nemzetek által megszállt országrészek magyarságát tényleg segítenünk kell! De a segítség ne egy-egy stadion építésben csúcsosodjon ki, hanem olyan beruházásokban, amely a szülőföldjén tudná tartani az ott élő magyarságot.
    na de miről is beszélek, amikor itthonról a Csonkahonból is elüldözik a fiataljainkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.