Nyomós érv…

Támogatásokat vonhat meg az unió a keleti tagállamoktól

uz

Az Európai Unió szegényebb, főként keleti tagállamaitól vonhatnak el a jövő évi fejlesztési forrásokból a migrációs válság kezelésére az uniós tagországok kormányait tömörítő tanács hétfői döntése értelmében. A Reuters brit hírügynökség szerint a költségvetési megszorítást a kelet-európai országok is elfogadták.

Az Európai Unió 2017-es költségvetéséről tárgyaló politikusok az Európai Bizottság javaslatának eleget téve szavazták meg, hogy növelik a váratlan mértékű migrációs válságra fordítandó összeget.
A döntés értelmében az idei évhez képest a jövőre 25 százalékkal több, 5,2 milliárd euró (egy euró mintegy 310 forint) forrás jut az unió külső határainak védelmére, a menekültek áthelyezésére és a migránsok integrációjára. Emellett 2,2 milliárd eurót fordíthatnak a migráció okainak Európán kívüli kezelésére.
A tagállamok megállapodtak, hogy a hiányzó összeget egyéb kiadásoktól és az unió kevésbé fejlett országoknak nyújtandó forrásaitól vonják el. Az érintett országok esetenként 24 százalékkal kaphatnak kevesebbet a jövő évi fejlesztési forrásokból.
Egyes vélekedések szerint a fejlesztési források megvonása lehetséges büntetés azokkal az országokkal szemben, amelyek – mint a Reuters fogalmaz – nem szolidárisak az unió többi országával és nem vesznek részt kellő mértékben migrációs válság kezelésében. Azonban a kelet-európai országok képviselői elfogadták a költségvetési megszorítást, amely számos ágazat, köztük a mezőgazdaságra és a kutatásokra szánt támogatások csökkentését is érinti.
Augusztus elején uniós támogatási pénzek megvonását sürgették német európai parlamenti képviselők azoktól a tagországoktól, amelyek véleményük szerint nem tanúsítanak szolidaritást az EU menekültpolitikájában.
Inge Grässle, az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának kereszténydemokrata elnöke úgy vélekedett, hogy meg kell vonni a támogatási pénzeket azoktól a tagállamoktól, amelyek – mint fogalmazott – nem tartják tiszteletben az európai jogot, továbbá azoktól a tagországoktól, amelyek nem közreműködnek kielégítően a menekültek átvételében vagy regisztrálásában.
Hasonlóan nyilatkozott Alexander Graf Lambsdorff is, a parlament szabaddemokrata (FDP) alelnöke. Augusztusi javaslata szerint a német kormánynak az uniós költségvetés tervezett őszi felülvizsgálatakor fel kell lépnie annak érdekében, hogy az olyan nettó haszonélvező országok, mint Lengyelország és Magyarország a menekültkérdésben szolidáris magatartást tanúsítsanak és tiszteletben tartsák az európai értékeket.
(atv)
Bal-Rad komm: Ííjjjáájj! A zúnijó képes megnegyedelni a júdáspénzt! Meg is érdemlik a lengyelek, a szlovákok, meg a csehek!
Döbrögisztánt ilyen veszély nem fenyeti, hiszen vajdaságunk parlamentjének MEGVAN A JOGA, HOGY ÖNÁLLÓAN DÖNTSÖN A MIGRÁNSOK BETELEPÍTÉSÉNEK ENGEDÉLYEZÉSÉRŐL! (Hogy ez mennyire igaz lehet, Döbrögink tegnap már településneveket is kimondott. Persze más kontexusba csomagolva a dolgot, de már belengette, hogy HOVÁ LESZNEK BETELEPÍTVE a migránsok!)
Referendum ide-vagy oda, EZ A JOG A DÖBRÖGISTA TÖRVÉNYGYÁRAT TOVÁBBRA IS MEGILLETI! (DE HA TÁKOLMÁNYBA LENNE FOGLALVA A TILALOM…!)
Szóval a döbrögista horda nem ellensége saját zsebének. Kell a júdáspénz éves teljes összege! 

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Nyomós érv… bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. IB szerint:

  Milyen europai jogrol beszél az a barom alelnök??? Talán az ö saját jogairol?

 2. Azorka1861 szerint:

  Jean Asselborn Luxemburg külügyminisztere Magyarorszàgrol
  http://www.hidfo.ru/2016/09/kulugyminiszter-magyarorszagot-ki-kell-zarni-az-europai-uniobol/
  Jean Asselborn Pozsonyban erös hangon biràlta Magyarorszàg menekültügyi
  politikàjàt. Szerinte Mo nincs messze attol, hogy lövessen a menekültekre.
  Aki mint Mo keritèseket èpit a hàborus menekültek ellen, a sajtoszabadsàgot
  ès a birosàg függetlensègèt megsèrti, azt ideiglenesen, ha szüksèges, örökre ki
  kène zàrni az EU-bol.
  http://www.hidfo.ru/2016/09/kulugyminiszter-magyarorszagot-ki-kell-zarni-az-europai-uniobol/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.