Szíria

A Hirdetmény életbe lépése óta már kétszer felkelt a nap Szíria egén-és egyszer le is nyugodott! Csak a meghirdetett hétnapos fegyverszünet nincs.

Az Ahrar al-Sham horda már vasárnap bejelentette, hogy ők tovább háborúznak. A kalifátusista rémbanda eleve háborúskodásra itéltetett, hiszen ők is az irtandók listáján vannak.
Tegnap aztán húsz másik latoregylet is a háború folytatására voksolt. A “legnagyobbak” a Failaq Al-Sham, Nour Al-Deen Al-Zanki, Jaish al-Islam, Shamia elöl, Ajnad al-Sham, Jaish Al-Nasr és Jaish al-Tahrir és a Szabad Szíriai Hadsereg (igen, az USA-által abrakoltakről van szó) több helyi potentátja is a békétlenséget választották. Erről még közös közleményt is kiadtak.

Persze azért vannak helyek Szíriában, ahol van foganatja a tűzszüneti felhívásnak. Az ilyen helyekről a civil lakosság igyekszik is mihamarabb távozni.

futas

A Golan-fennsíkon a Tal-Taranjeh dombságon az izraeli légierő minden erőlködése dacára komoly latorhullással ért véget a tegnapi nap.
Pedig Ábrahám fiainak országa repülőgépei az Al-Shahm,és az Al-Farimah domság területén lévő Sa’sa városának környékén (30 km-re Damaszkusztól) is bombázták a szír kormányhadsereget. Amely a Qasuoyn légibázisról kieresztett két föld-levegő rakétát.
Sem a légiakció, sem a rakéták nem okoztak károkat, viszont az izraeli repülőgépek fölhagytak az akciózással.
De aztán…
A szíriai hadsereg lelőtt egy izraeli harci gépet és egy pilóta nélküli repülőgépet (drónt), mert az éjszaka folyamán Izrael ismét megtámadta a szíriai kormányerőket a Golán-fennsíkon található Quneitra közelében -jelentette a SANA szíriai állami hírügynökség. Izrael egyelőre hallgat a dologról.

Deir ez-Zor tartományban a fővároshoz tartozó Eufrátesz-parti ipari negyed ellen indított tegnap támadást a kalifátusista hóhérbrigád. Szinte ellenállás nélkül rohantak be az övezetbe. Ami viszont csapdának bizonyult. Amkor a legnagyobb örömködésük zajlott, akkor jöttek a szír és orosz repülőgépek.
A többi utómunkálatot a hadsereg 104. Légideszant Brigádja és a Köztársasági Gárda a földön elvégezte. Az Eufrátesz halállománya dőzsölhetett tegnap.
Aleppoban viszont mintha lenne foganatja a tűzszüneti felhívásnak. A városban az elmúlt időszakhoz képest idilli állapotok vannak. Persze lövöldözgetés az azért van.
Délen viszont masírozik a szír kormányhadsereg. Ők az előreláthatóan egy hétig tartó tűzszünetet pozíciófoglalásra kívánják felhasználni. Legközelebbi célkitűzésük Tal Al-‘Eiss és Khan Touman martalócbandáinak likvidálása. Ennek céljából vonulgatnak.
Latakia tartomány a kormányhadsereg által deklaráltan latormentes terület lett. Ha ezzel kapcsolatban esetleg merülhetnek fel kételyek, azok néhány nap múlva vagy igazolódnak, vagy nem.
Szíria elnöke tegnap a négy esztendeig tartó latormegszállás alól a minap felszabadított Darayya városába látogatott. A Damaszkusz-közeli városban Asszad elnök fogadalmat tett, hogy Szíria minden négyzetcentiméterét vissza fogja szerezni a bűnbandáktól.

Hírünk van viszont arról, hogy Homsz-tartományban a kalifátusisták ismét “kezdeményeznek”! De hát rájuk kilövési engedély van, mindenféle tűzszünet dacára. Küzdenek hát mint varacskosdisznó a jégen.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Fergeteg11 szerint:

    A Harakat Núr al-Dín al-Zinki “remek” csoport. Szélsőséges iszlamista, vélhetően együttműködik Dzsabhat Fatah al-Sémmel (a volt al-kaidás tömörülés), a Fatah Halabon keresztül az FSA-val és a türkménekkel is, tagja az Eufráteszi Pajzsnak, és persze kormányellenes.
    https://sputniknews.com/middleeast/20160815/1044278221/syria-turkey-militants.html

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.