Vészforgatókönyvet körmölnek Washingtonban

MÁR HILLARY CLINTON UTÓDLÁSÁRÓL BESZÉLNEK

Képtalálat a következőre: „Hillary Clinton-kép”

Don Fowler volt demokrata elnök (pártelnök. B-R) Hillary feltétlen híve, de azt mondja, minden eshetőségre fel kell készülni Clinton egészségügyi problémái miatt.

Azonnal kezdjenek egyeztetni Hillary Clinton elnökjelölt lehetséges utódjáról a Demokrata Párt vezető politikusai és Barack Obama amerikai elnök – javasolta a Demokrata Párt egyik volt vezetője egy interjúban.
Don Fowler, a Demokrata Párt Országos Bizottságának (a párt vezető szervének) volt elnöke a Politico című lapnak adott hétfő esti interjújában szorgalmazta a „vészforgatókönyvet”. Fowler – aki 1995 és 1997 között volt pártelnök – bízik ugyan Clinton felépülésében, de szerinte minden eshetőségre fel kell készülni, arra is, ha egészségi állapota miatt Hillary Clintonnak vissza kellene vonulnia.
(Az alábbi videon 4:50-nél kezdődik a “műsor” B-R))

Fowler abszolút Hillary Clinton hívének számít, olyannyira, hogy már 2008-ban is az akkor még szenátor Clinton elnökjelöltségét támogatta Barack Obamával szemben. A Politicónak azonban leszögezte: a Demokrata Párt hibát követne el, ha nem lenne vészforgatókönyve.

A politikus megjegyezte, nem példátlan a jelöltcsere. Emlékeztetett rá, hogy 1972-ben a demokraták akkori elnökjelöltje, George McGovern alelnökjelöltjét, Thomas Eagletont cserélték le, mert olyan súlyos depresszióval küszködött, hogy elektrosokkos kezelésekre szorult. Eagleton helyett a pártvezetés Sargent Shrivert – John Kennedy elnök egyik húgának férjét – jelölte.
Fowler szerint ma már más időket élünk, és míg az akkori csere viszonylag könnyen és nyugalmasan zajlott, addig ma “Hillary Clinton utódjának megtalálása párton belüli harcokhoz vezethet.”
Joe Biden alelnök híveinek és Bernie Sanders nagyszámú támogatójának erőteljes lobbizása – mutatott rá Fowler – meggyöngítené a pártot.
Az elnöknek, a párt képviselőinek és szenátorainak, valamint a párt vezető személyiségeinek körültekintő és egységes erőfeszítésére van szükség – fejtette ki a volt pártvezető, és hangsúlyozta: szerinte elengedhetetlenül fontos, hogy az említett politikusok egyhangúlag döntsenek a kérdésben.
Sem a Clinton-kampány irányítói, sem a Demokrata Párt Országos Bizottsága (DNC), sem Hillary Clinton nem reagált még Don Fowler interjújára. Hillary Clinton hétfőn este a CNN hírtelevíziónak élőben adott telefoninterjút chappaquai villájából, és azt mondta, hogy máris sokkal jobban érzi magát. Kampányának szóvivője, Brian Fallon, az egyik interjújában – szintén hétfőn este – arról beszélt, hogy Clinton a hét közepén visszatér a kampányba, és „olyan agresszív lesz, mint mindig”.
Közben jogászok és politológusok elemzik, hogy mi a menete annak, ha egy párt valamilyen oknál fogva új elnökjelöltet állít. Andrew Napolitano bíró és Larry Sabato, a Virginia Egyetem politológus professzora a Fox televízió hétfő esti műsorában kifejtette, hogy a Demokrata Párt Országos Bizottságának jogában áll új jelöltet állítani, ehhez a pártelnöknek össze kell hívnia a párt 104 tagú vezetőségét. A vezetőség tagjainak szavazatai alapján azután az egyszerű többséget kapott politikus váltja az eddigi elnökjelöltet. Ez egyébként elég időigényes folyamat, és a november 8-ig hátralévő pár hét nem is elegendő rá. Az elnökválasztás időpontjának megváltoztatására – elhalasztására – pedig még nem volt példa, bár elvileg arra is lenne lehetőség.
A szakértők egyike – de a volt pártelnök, Don Fowler – sem vetette fel Tim Kaine alelnökjelölt esetleges elnökjelöltségét.
Hillary Clinton a nyilvánosságra került információk szerint már háromszor is küszködött vérrögökkel: először 1998-ban, majd 2009-ben, harmadszor pedig a 2012-ben történt elesése után. Orvosi jelentése szerint a lábában mélyvénás trombózisa is volt.
(vs)
Bal-Rad komm: Clintonné azt ígéri szálláscsinálóinak, hogy ha megéri “…a hét közepén visszatér a kampányba, és „olyan agresszív lesz, mint mindig”.
-Ám a jelek szerint a Gazda már az elektrosokkban sem bízik! (Korábban sem jött be a felvillanyozásnak ez a kissé már ortodoxnak tűnő módszere, bár az alanyt egy időre lenyugtatta.)
Vészforgatókönyvet körmölnek vad iramban Washingtonban. Ezek szerint nem nagyon bíznak Szivaros Billy oldalbordájának igérgetéseiben. Bár arra mérget vehetünk, hogy a vészforgatókönyv-írók mellett doktorok hada sürög-forog, hogy a Nagyasszonyt legalább november nyolcadikáig jelenésképes állapotban tartsák.
Képtalálat a következőre: „Hillary Clinton-kép”
Úgyhogy a demokrata győzelem már inkább technikai kérdésre szűkíthető. Orvostechnikaira és választástechnikaira.
Csupán pénz kérdése az egész! Az meg van a Gazdának, aki/ami futtatja Hillaryt!
Annyit nyomtat amennyi csak kell!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vészforgatókönyvet körmölnek Washingtonban bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. istvan szerint:

  Kill-Lary betegségéről szinte a kampány laza kezdete óta tudnak,és egyre szélesebben hömpölygött az a szóbeszéd,hogy a háborús uszító Kill-Lary beteg,és a rosszullétei nem magyarázhatók Trump-ra való allergiájával!
  Van egy olyan érzésem,hogy ezzel a buktával a háttérhatalom esélye,hogy megnyerje akármelyik jelöltje a választásokat,nagy mértékben csökkent!
  A háttérhatalom ellenzéke(Fehér Sárkány Társaság,Fehér Kalaposok,pozitív Illuminátusok,,stb.stb.) erre az évre tervezte a háttérhatalom bukását,és vérdíjat tűzött ki aranyban ,a Rhotshild-Rockefeller-Bush-Clinton maffia vezetőire!!(hogy mennyire igaz?! Nem tom!!)
  Egy biztos,hjogy bizonyára nagy az ellenzék ereje,hiszen már évek óta próbálja a háttérhatalom eljátszani az Armaggeddont egy harmadik VH képében,de eddig kudarcot vallot,és most berogyni látszik az a személy,aki minden gátlás nélkül belecsapott volna a lecsóba,azaz Kill-Lary!Meg kell azonban jegyezni,hogy a McCain-famíilia,vagy a Bush-klán tagjai sem piskóták, a háttérhatalom bábjaiként mindenre képesek!
  Ha Trumpnak,és stábjának van esze,akkor ezt az elbizonytalanodást kihasználja,és nyer!
  Mi meg akkor esünk pofára,ha Trump is ua.,csak pepitában!

 2. Sub Zero szerint:

  Trump esélyei tovább nőnek. Szerintem pozitív változásokat várhatunk tőle az amerikai külpolitikában.

 3. Élőfa szerint:

  Az amerikai politikai elit és élet a függetlenségi nyilatkozat óta szabadkőműves, vagy általuk irányított dinasztiákra épül.

  A Kennedy család máig benne van a politikában, bármikor előhúzhatják őket is, de Clintonék, vagy Bushék sem adják föl.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.