Donbassz

Tegnap délután Donyeckben Alekszandr Zaharcsenko a Donyecki Népköztársaság, Luganszkban pedig Igor Plotnyickij a Luganszki Népköztársaság vezetője hirdetett EGYOLDALÚ TŰZSZÜNETET szeptember 15-én nulla órától.
du

Az indok: a két donbasszi Népköztársaság jóindulatának és a Kijev-Donbassz közötti konfliktus békés rendezésének donbasszi szándéka.
A valós indok azonban sokkal inkább az lehet, hogy mind a DNR, mind az LNR gőzerővel készül a választásokra, amit viszont Kijev BÁRMI ÁRON szeretne megakadályozni. Márpedig egy totális háborúban választásokat tartani lehetetlen. Donbassz ehhez szeretne “békés” kereteket.
Ne legyenek illúzióink. (Vélhetőleg a donbasszi vezetőknek sincsenek!) Kijev látszólag bele fog menni a tűzszünetbe! De csak látszólag, és csak néhány nap időtartamra. Hiszen ha Donbasszban meg tudják tartani a választásokat-az Kijev teljes belpolitikai veresége és diplomáciai kudarca lenne. Ugyanakkor az ordashad a szükséges erővel fölvonult Donbassz határaira. Nem üdülni érkeztek.
Ugyanakkor ma a valcmani birtok fővárosába-Kijevbe-érkezik vizitálásra a Frank-Walter Steinmeier germán és Jean-Marc Ayrault gall külügyérpáros. A kijevi udvar nem teheti meg, hogy ne csatlakozzon a tűzszüneti felhíváshoz.
Ami pedig Kijev számára nagyon fontos lenne. Mert bár “jelenleg is tűzszünet van és csendes üzemmód”-az utóbbi napok-ezen belül is a tegnapi nap-harci eseményei indokolnák a kijevi agarak pihentetését.
Tegnap és mára virradó éjszaka ugyanis már a “régi szép időket” idézte a fronthelyzet. Tegnap déltől ma hajnali öt óráig legkevesebb ötven kijevi zsoldos került le a zsoldlistáról. Ezzel együtt négy népköztársasági katona is elesett a harcokban. Merthogy már nem csak a valcmanista latortüzérség volt aktív, hanem közvetlen harcérintkezések is kialakultak a frontvonal szinte teljes hosszában.
Tegnap déltől ma kora reggelig az LNR és a DNR területét VALAMIVEL TÖBB MINT 900 (!!!) ALKALOMMAL ágyúzta-aknavetőzte Valcman latortüzérsége.Ilyen tömeges tüzérségi terrorra régen volt példa.
Ráadásul a népköztársaságiak tüzérsége is aktívabb szerepet vállalt, és ez egyből megugrasztotta a martalócveszteségeket.
Zajcevo népköztársaságiak ellenőrizte részén a valcmanisták szétaknavetőztek egy addig kímélt iskolaépületet. Ebből aztán komoly balhé kerekedett, amibe aztán mindenféle szerszámok előkerültek. Most aztán ajvékolnak a martalócok, hogy három alfahímjüket is bebukták.
Avgyejevka latorjainak sem termett sok babér mára virradóan. Ott népköztársasági tankok is gondoskodtak a rossz hangulatukról.
Jaszinovatajának és Makejevkának viszont a latortüzérség okozott ismét álmatlan éjszakát.
Gorlovkát is egész éjjel ágyúzták.
Mariupol környékén is állandósultak a harcok. A valcmanista latortüzérség meglepve tapasztalta, hogy válaszcsapások érik őket. Nem is akármilyenek!
A labda a donbassziak tűzszüneti felhívásával immár Kijev térfelén pattog.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Kagan szerint:

  Figyeljetek ruszkik mi galiciai kazárok kivágjuk gyerekitek szerveit,
  és jo pénzért a világpicra dobjuk.
  Ti ruszkik a mi szemunkben csak donor tenyészet vagytok.

 2. Kagan szerint:

  Ruszkik a hülye elnőkőtőket mi galiciai kazárok mult héten majdnem sikerrel likvidáltuk. Szerencséje volt,hogy nen őlt az autoban.

  Mi kazárok bárkit borhol bármikor likvidálni tudunk,mert mivagyunk a világ urai.
  https://www.youtube.com/watch?v=H2ki60HYlP8

  • 1tothgabor szerint:

   Még szerencse, hogy a Világ Urai éppen a föld alá meneküléssel vannak elfoglalva. Milyen büdös is lenne, ha itt maradnának fent.

  • Már Tamás szerint:

   Csak röviden, dögöljetek meg mind egy szálig szar galiciáner férgek! Egyébként pedig, te ismét előkerült elmebeteg barom, a kedves rokonaidnak írogass ilyeneket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.