Ez Döbrögisztán! Ahol a lopás szakmai kérdés…

Matolcsy-ügy: a Felügyelőbizottság nem vizsgál morális kérdéseket

nyi

Nem foglalkozott az MNB Felügyelő bizottsága (Fb) a Matolcsy György nőismerősével kapcsolatban napvilágra került információkkal, így a kiugróan magas fizetésével és az MNB alapítványoktól kapott megbízásaival sem, mondta az atv.hu-nak Nyikos László, az Fb-nek a Jobbik által delegált tagja.

A szakembert azért kerestük meg, mert Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Matolcsy körüli újabb botránya reagálva azt nyilatkozta: az MNB egy jól ellenőrzött szervezet, például a Felügyelőbizottsága által.

Arra a kérdésre, hogy miért nem foglalkoztak az üggyel, Nyikos László elmondta: az MNB Fb első sorban törvényességi, szabályossági szempontból ellenőrzi a jegybank működését, márpedig a sajtóban Matolcsy barátnőjenként megnevezett Vajda Zita nem köztisztviselő, nem közalkalmazott és nem közszereplő.

Mivel az MNB részvénytársaság, dolgozói munkavállalói státuszban tevékenykednek, és ilyen minőségében a nő fizetése szerinte nem vet fel törvényességi kérdéseket.
Nyikos hozzátette: a maga részéről támogatná, hogy az Fb ne csak törvényességi, hanem ésszerűségi és morális szempontból is vizsgálja a jegybankot, és ezen az alapon a jelen ügyben is vizsgálódhatna, ám ehhez a törvényhozónak egyértelművé kellene tenni, mi értendő „tulajdonosi ellenőrzés” alatt.
(atv)
Bal-Rad komm: Értjük ugye? Döbrögisztánban a lopás szakmai kérdés-jól körülírt törvényi háttérrel-ÉS NEM MORÁLIS KÉRDÉS!
Különben is: a Magyar Nemzeti Bank az egy RÉSZVÉNYTÁRSASÁG! ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ! Kiválóan működő. A beltenyészet és a haszonélvezői kör szerint. Amely a Felügyelő Bizottságot is adja.
Hova is jutna ez az ország, ha morális dolgokkal törődne? Ismét szocializmus lenne, ismét Magyar Népköztársaság lenne! Ilyet meg nem akarhatunk!
Hát 26 éve küzdünk azért, hogy legyen végre egy erkölcsi és morális aggályoktól mentes Döbrögisztánunk!
MEGCSINÁLTUK VÉGRE!
Tolvajok, rablók, lotyók-bocs. politikusok és barátaik/barátnőik-Zártkörűen Működő Részvénytársaságává.
Azt pedig tudjuk jól, hogy “ahol az emberi tisztesség véget ér, ott kezdődik a politikus!”
Ebben a Döbrögisztánban moralizálásnak helye nincs! Legfeljebb póri lamentálásnak:

MEGÉRTE?! EZT AKARTAD?! EZT AKARTUK?!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ez Döbrögisztán! Ahol a lopás szakmai kérdés… bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Vászoly szerint:

  Ami tény!

  Sajnos hiába kapálózik a JOBBIK (mint a jelenlegi országgyűlés tényleg egyetlen elfogadható pártja), hatalom nélkül a Fidesz úgy gázol át mindenen és mindenkin mint egy gőzhenger. Bárki bármennyire is ellenérzéssel van a JOBBIK iránt, azzal tisztában kell lenni, hogy ők az egyedüliek akik 2018-ban talán esélyesek lehetnének Orbánék leváltására. Azok, akik ezt nem látják be, hiába adják a voksukat a JOBBIK-on kívül más pártokra, azzal a Fideszt fogják hatalmon tartani. Ez a matematika.

  • kisember szerint:

   A matematika még akkor kezdődött, amikor vona orbánnal polgári körözött. Akik pártokra adják a voksukat, idióták, mert részt vesznek egy reménytelen játékban.

   Tavaly összefutottam Vonával meg a csajával (netán az ő köz-millás Zituskájával?) egy kínai étteremben. Mivel már akkor is tudtam, hogy ő is cionbérenc, meg sem kérdeztem, nem kéne-e adni a látszatra legalább?

   • Kazár matematikus szerint:

    A jobbik a fidesz az mszp vezérkar mind kazár klán leszármazotai.

    Itt 1 átlag magyar szavazo aki vevő a kazár bábszinházra.
    Szerencsetlen meg a villanyszámlát sem tudja befizetni,de a kazár pártokat istenkent tiszteli
    Ime a kárpáttall hiszekeny sapiens

    • Kazár matematikus szerint:

     Szerettel küldjük a kárpáttáll hiszikeny sapienseknek
     csak egyre figyelj teso ehen ne dőgőlj tánckőzben.

    • kisember szerint:

     Már hat éve hisztizett az egyik díszpinty, hogy bajok vannak.

     https://www.youtube.com/watch?v=t4AyOk9P4wU

     Azóta a “bajok” csak sokasodtak, recseg-ropog a tákolmány, túltolták, eltolták.

     Mára már csak a fröcsögés marad, hogy mindenhol mindent ők irányítanak, de cselekvésképtelenek, pedig ekkora gazdasági, média és egyéb hatalommal bárki más jól tudott volna sáfárkodni. Nekik meg már csak egy krákogó-rogyadozó Clintonnéra futja, meg kaganovics nuland sütiosztogatókra…

   • Vászoly szerint:

    Látom nálad már győztek azok, akiknek érdke hogy ne változzon semmi. Oszt ennyi.

 2. Vászoly szerint:

  https://youtu.be/ioEWGuUTGTk

  Admin:

  Most őszintén! Tán nincs a Jobbiknak elég pénze a reklámra?-hogy itt toljátok megint a Gabriellát! Van egy csomó kedvenc oldalatok, hát reklámozzátok ott!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.