Majdan készül Moszkvában?

300 millió eurót (csaknem 93 milliárd forintot) találtak Dmitrij Zaharcsenko rendőrezredes falusi tanár apjának Svájcban vezetett bankszámláin.

ssz

Szombaton az ezredes moszkvai irodájában valamivel több mint 120 millió dollárt és 2 millió eurót leltek bezsákolva az ügyészségi nyomozók és az FSZB. Ez nagyjából nyolc milliárd rubelt, kb. 34 milliárd forintnyi összeget kóstál.

Dmitrij Zaharcsenko a letartóztatását elrendelő bírósági tárgyaláson tagadta, hogy köze lenne a nála lefoglalt pénzhez. Ugyanakkor mégiscsak meg kéne magyaráznia, hogy az évi 3 millió rubeles fizetéséből hogy a fenébe tudott összespórolgatni alig két esztendeje történt kinevezése óta még orosz szinten is szokatlan nagyságú összeget! Persze lehet hogy a már szovjet rendszerben is falusi tanító apu, meg az ugyancsak ott ucsityelnyica anyu…
A Komszomolszkaja Pravda szerint a Zaharcsenkónál lefoglalt dollárkötegekről készült felvételek alapján, a kötegelő szalag sárga színére hivatkozva azt feltételezi, hogy a pénz az Egyesült Államokból érkezhetett. A KP úgy véli, hogy a csillagászati összeg akár egy “orosz Majdan” finanszírozását hivatott szolgálni, amiről mostanság ismét nem keveset beszélnek. Az ősszel lenne esedékes.
Hodorkovszkij az utóbbi időkben ismét nagyon mozgolódott/mozgolódik.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Majdan készül Moszkvában? bejegyzéshez 18 hozzászólás

 1. istvan szerint:

  Hmm!Azt hiszem,lesz pár sortűzMoszkvában,vagy talán az egész Oo.-ban!!
  Azért vannak még bátor emberek,vagy inkább öngyilkos-jelöltek?!

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Szerintem még talán időben történt a leleplezés, így elejét tudják venni a vérengzéseknek. Akkor került vona sor “majdanra” Moszkvában, ha nem leplezik le a felforgatásra szánt horibilis összeget. Ez éppen olyan,mint a Törökországi balul sikeredet pucscs. Ottan is 2 milió dolllárral volt finanszírozva az Erdogan -Kardigán elleni pucscs kisérlet és még külömböző Afrikai bankokban továbi miliók voltak letétbe helyezve, Törökországi pucscs sikeres véghezvitele esetére. Nem ok nélkül kérte Erdogan az Amerilaiaktól Gülan kiadatását. Kardigán az Orosz titkosszolgálatnak köszönhette, hogy még mindig Törökországnak a feje. Nem ok nélkül használta azt a “drága Putyin barátom” kifejezést, a Pétervári (Lenigrádi) találkozón . Most is remekelt az Orosz titkosszolgálat, a Dmitrij Zacharcsenko felforgatást előkészitő ügyben.

  • emilo szerint:

   Felforgatásra szánt összeg? Az eszedbe sem jut, hogy Oroszországban is van korrupció ill. fekete pénzek, amiket mondjuk nem pont felforgatásra szánnak? 🙂 Az FSZB remekelt, és szerinted a világ leggazdagabb orosz oligarcháinak honnan van annyi pénze? Biztos a Soros utalta át nekik egy Maidanra, ugye? 🙂

   • Vörös szerint:

    Egy falusi tanítónak. Minden világos.

   • TERMIN8ATOR szerint:

    Nem Sororos utalta át azt az öszeget, sem a Törökországi sikertelen pucscsra, sem a mostani Orosz “majdan” előkészitésére, hanem Zbignyew Brzezinszkij EMILIO. Ha valamiről ÍRSZ TUDJAD PONTOSAN, HOGY MIRŐL MONDOD EL A VÉLEMÉNYEDET JÓ ?!?!?!?!

    • emilo szerint:

     Ez jó 🙂 Nem akarsz egyből kiutazni az FSZB főhadiszállására, hogy tájékoztasd őket, hogy az ügy felgöngyölítve, megoldva! 🙂 Nincs itt semmi látnivaló, kérem haladjanak tovább! 🙂

     • TERMIN8ATOR szerint:

      Igen alacsony lehet az IQ-éd EMILIÓ ! Ezt amiről írtam saját maga ZBYGNYIEW BRZEZINSZKIJ a saját weboldalán vallota be ,árulta el amelyet nyilvánositott, te ostoba !!!

 3. én szerint:

  Nálunk is akartak Majdant szervezni, ott is akarnak. Semmi meglepő nincs ebben .

 4. ... szerint:

  Borítékolni lehet, – az orosz módszereket ismerve – hogy dalolni fog a fickó!…
  Damoklész kardja váratlanul, és láthatatlanúl fog lecsapni minden olyan helyen, ahol az ének rossz szándékot feltételez.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   …! Így van ! Bizonyosan fog “dalolni”. Moszkvában van egy épület aminek a belsejében szóra, dalolásra bírják. Az az épület egy szürke otromba alkotmány, aki oda bekerül talán még azt is elmondja, amire a kivizsgálók nem kiváncsiak, nem függ össze a kivizsgálandó témával D. Zacharcsenko pedig nagyon is jól tudja,hogy mi is történik azokkal akit-akiket abba az épületbe bevisznek. Nagyon sokan bementek már abba az épületbe, nem önszántukból, de kevesen, vagy senki sem jött ki onnan. Rejtélyes módon nyomuk veszet. Bizonyára majd katonai bíróság fogja tárgyalni, az ügyet, mivel az illető katona, illetve rendőr tiszt, a vizsgálatok, és a vallomások befeieztével, gondolom én.

 5. Sub Zero szerint:

  Nem hinném, hogy majdan készült volna Moszkvában. Putyin támogatottsága ehhez túl nagy. Inkább megvesztegetésre szánták. Stratégiai fontosságú pozícióban lévők megvesztegetésére háború esetén. Esetleg informátorokat akartak lefizetni. Vagy valami ilyesmi.

  • Sub Zero szerint:

   Na azért álljon meg a menet! Most olvastam, hogy ez a Zaharcsenko nem egy egyszerű rendőr ezredes volt, hanem a korrupció ellenes ügynökség vezetője. Így simán lehet, hogy saját szakállára dolgozott. Ez megmagyarázza ezt a horribilis összeget is.

   • TERMIN8ATOR szerint:

    Sub Zero ! Annál rosszab, hogy NEM EGY EGYSZERÜ RENDŐR EZREDES VOLT hanem a korrupció ellenes ügynökség vezetője. Lehet, hogy a saját szakálára dolgozott, de ez szerintem NEM VALÓSZINÜ. Szerintem igenis lehetséges, hogy az Orosz álamhatalom megdöntését akarta véghez vinni, az ilyenhez meg sok pénz szükségeltetik, amit meg is kapott. Szerintem már az alatt az idő alatt, szándékozot cselekedni amikor mindenki ell lesz foglalva a parlamenti választásokkal. Az a horibilis összeg, ami a számláján volt, vagy van az orosz ellenzéket volt hivatott támogatni, amit meg a lakásán találtak, az meg el volt készitve arra az időre, hogy közvetlenül el tudja látni ha kel fegyverekel a felforgatókat. Emlezzünk csak vissza ,hogy is történt a hatalom átvétel Kijevben !? Ott titokban maradt az az ÖT MILIÓ DOLLÁR amit Amerika költött a hatalom átvételre, csak jóval a pucscs után derült rá fény, későn. Ki tudja, hogy az Oroszországi pucscsra menyit ivesztálhattak. Lehet, hogy az a pénz összeg,csak a jéghegynek a csúcsa volt amire rábukkantak. Az ember-egyén- meg megvásárolható, árulásra mmindig kapható bár milyen poziciót is töltsön be. Minnél magasab a pozició, annál magasabra vágyik, ez sarkalaja az emeriséget-sajnos- a áBECSTELENSÉGRE, még a saját fajtájával is akivel egy nyelvet beszél . Aztán meg ott van a törökökkel való kiegyezés, amitől az USA álandó rettegésben van. Bosszut akartak álni Oroszországon,hogy Kardigánt meg mentette, sikertelenül végződöt a számára a szépen “eltervezet Kardigánt likvidálni akaró terve”.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Bár úgy legyen Sub Zero !

 6. peti85 szerint:

  Ez nem Kijev és Ukrajna, hanem Moszkva és Oroszország, itt hamar lekapcsolják az ilyen próbálkozásokat.

 7. zls-179 szerint:

  Hát igen az árulásak ára van,utána meg ugye oszt látszata is!De sokan nem is gondolnak ere!

 8. istvan szerint:

  Az mindegy is,hogy puccskísérletre volt az a pénz,vagy csak korrupció eredménye!Van olyan alapos az orosz titkosszolgálat,hogy minden lehetséges ,és valószínűsíthető variánst megvizsgálnak,és teljes mértékben felgöngyölítik az ügyet.És roham tempóban fog történni ,még a parlamenti választások előtt lesz eredmény.Ha valóban az USA,vagy az EU keze van a dologban ,annk kemény következményei lesznek,bár az oroszok,személy szerint Putyin sem fog nagyon meglepődni ezen!
  Másrészt Putyin népszerűségének a csúcsán egy ilyen ügy leleplezése,és nyilvánosságra hozása Putyin ázsióját az egekbe emelheti!
  Ugyanis,ha “csak” korrupció az egész,akkor sem fogja elhinni a világon senki,hogy nem az USA kezdeményezte ezt az egészet,főleg nem a Putyin-hívők egyre népesebb tábora nem!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.