Má’meginazoroszok!

Orosz hackerek leplezték le a doppingoló amerikai sztársportolókat

wada

Az orosz Fancy Bears hackercsoport azt állítja, feltörték a Nemzetközi Antidopping Szövetség (WADA) szerverét, és bizalmas adatokhoz fértek hozzá, amikből kiderült, hogy több amerikai sportoló, köztük a négyszeres olimpiai bajnok Simone Biles és Serena Williams (és Elena Delle Donn kosárlabdáző B-R) is megúszta, hogy tiltott szereket használt.

A WADA közleményben reagált a történtekre, megerősítették, hogy az orosz hackerek valóban kényes információkhoz jutottak hozzá. A WADA vezetője, Olivier Niggli sajnálatát fejezte ki, hogy élsportolók bizalmas, orvosi adatai kerültek nyilvánosságra, és azt mondta, tisztában van azzal, mekkora fenyegetést jelent mindez számukra. Mint írta, a hatóságok vizsgálatai alapján a nyomok Oroszországba vezetnek. “Az efféle bűncselekmények nagyban veszélyeztetik és hátráltatják, hogy ismét bizalmat szavazzunk Oroszországnak” – jegyezte meg Niggli.
A hackerek által nyilvánosságra hozott adatok szerint Serena és Venus Williams, valamint a riói olimpia egyik legnagyobb sztárja, Simone Biles is bukott meg doppingszerrel.

dopp

Ahogy arról beszámoltunk, idén júliusban a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) nyilvánosságra hozta a 2014-es szocsi téli játékokról lefolytatott vizsgálatának eredményeit, melyek nyomán államilag irányított doppingolással vádolta meg Oroszországot. Az orosz sportolókat eltiltották az ötkarikás játékoktól, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság is úgy határozott, az oroszok nem vehetnek részt a szeptember 7-én Rio de Janeiróban kezdődő paralimpiai játékokon.
(NOL)
Bal-Rad komm: “… Olivier Niggli sajnálatát fejezte ki, hogy élsportolók bizalmas, orvosi adatai kerültek nyilvánosságra, és azt mondta, tisztában van azzal, mekkora fenyegetést jelent…”
-Ha tehát jól értelmezzük a WADA aggodalmát, akkor itt nem az a baj hogy kiderült ami kiderült, hanem az, hogy ennek nem lett volna szabad kiderülni! Miszerint az amerikai sportolók doppingoltak!
Tetézendő a bajt, ráadásul oroszok derítették ki, és terítették a világ elé a titkolnivalókat! Ez pedig nagy veszély!
A WADA tehát nem is tagadja az adatok és az állítások valóságtartalmát, hanem veszélyes bűnnek nyilvánítja a bűntett felderítését és nyilvánosságra hozatalát.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Má’meginazoroszok! bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Szabi szerint:

  “tisztában van azzal, mekkora fenyegetést jelent mindez számukra.”
  ohh ezek szerint van mit takargatni

 2. PENSIONAR szerint:

  Tudtuk, de nekik minden szabad.

 3. kisember szerint:

  A WADA megalapítása óta nagyon szépen feljöttek az olimpiai éremtáblázatban a britek, akik 2000 előtt sehol sem voltak… Szolgálják a “koronát” az angolszász cionisták.

  Amúgy is ez volt az utolsó ilyen “olimpia”, maga a rendezvény is meghalt az 1980-as bojkott és a 84-es fenyegető “biztonságnemgarantálás” után. A szovjet “önfeloszlatás” után az önmagát hidegháborús győztesnek kikiáltó sátánisták által vezérelt amcsi impérium úgy gondolta, mindent saját játékszabályai szerint rendez, ennek egyik eleme a sportnak nevezett doppingbajnokság.

  Így múlik el egy elhibázott rendszer: hekkelések, kiszivárogtatások, kínos köhögőrohamok és ájulások közepette, vörös szőnyeg nélkül és “lekurvakölykézve”.

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  Szerintem, meg lehetne oldani ezt az “olimpiai problémát” úgy hogy az oroszok karöltve a délkelet Ázsiaik-kal egy külön olimpiai játékokat rendeznének, úgy nyárit mint télit, kizárva a nyugat Európaiakat, mint az USA-át. Csak azok vehetnének részt akik a sportból NEM CSINÁLNAK sem politikát, SEM MEGKÜLÖMBÖZTETÉST faji vallási, megyőződéses, vagy előnyök megszerzése nélkül. A mostani olimpiákat,már politikai előnyök megszerzésre használják fel. A mostani helyzetet az 1937-es évekhez tudom hasonlitani, amikor is a náci, fasiszta ideológia szelleme járta át, veszitett értelmet, nemzetközi sporttalálkozónak. Úgy látszik a történelem megismétli önmagát ezen a téren is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.