Vallomás: A demokrácia próbája is, “amit itt csinálunk.”

Meghatározó lehet az október 2-ai népszavazás

Meghatározó lehet az október 2-ai népszavazás

Nem túlzás történelmi döntésnek nevezni az október 2-ai népszavazást, amely Magyarország és Európa jövőjét is meghatározza – jelentette ki az Országgyűlés elnöke kedden, országjáró körútja első állomásán, Jászberényben.

Kövér László a Déryné Rendezvényházban több száz érdeklődő előtt tartott fórumon arra szólított fel mindenkit, hogy szavazzon nemmel a kötelező betelepítési kvóta ellen.

Támogassa mindenki a magyar kormányt, hogy “a saját nemzeti érdekeink szerinti küzdelmet az Európai Unió porondján megnyerje” – mondta a politikus.

Hozzátette: bár a brüsszeli központra közvetlenül nem kötelező érvényű a népszavazás eredménye, de arra még nem volt példa, hogy egy európai döntés “szembe ment volna” egy adott ország világosan kifejezett népakaratával.

A demokrácia próbája is, “amit itt csinálunk.” A magát demokratikusnak tartó, éveken keresztül demokráciából “leckét adó” Európai Unió a sikeres népszavazás után azon döntés előtt áll, hogy vajon sárba tiporja-e a magyar emberek által világosan kifejezett döntést – mondta Kövér László, amihez hozzáfűzte: szerinte ezt “nem lehet megcsinálni”.

Ha lesz is ilyen szándék, könnyebb lesz megakadályozni, mint eredménytelen népszavazás esetén. Az nem kérdés, hogy az emberek több mint nyolcvan százaléka egyetért abban, hogy nemmel kell szavazni – mondta. A kormány célja, hogy Magyarországot magyar országnak tartsa meg – jelentette ki a politikus.

Kövér László szerint egész Európa “belelustult a jólétbe”, elvesztette ellenálló képességét és saját sorsának a tönkretevője.

Európa nemcsak azért lett vonzó célpont, mert gazdaságilag erős, hanem mert “erő tekintetében le van maradva” – jegyezte meg.

Európában egy párra 1,3-1,4 gyerek jut, miközben a migránsok esetében kettő fölötti ez a termékenységi mutató. 1920-ban, a trianoni békeszerződés idején annyi albán volt Koszovóban, mint amennyi magyar a Vajdaságban, körülbelül 600-700 ezer. Mára a vajdasági magyarok száma megfeleződött, miközben Koszovóban az albánok “kiszülték” a szerbeket – fűzte hozzá a parlament elnöke.
A kormány népesedéspolitikája ezen szeretne változtatni, de ha nem sikerül , “lehet késleltetjük az elmúlásunkat erről a Földről, de előbb-utóbb jönnek más népek, és be fogják népesíteni a Kárpát-medencét, egész Európát” – mondta Kövér László.
Brüsszel hamis érvének nevezte, hogy a betelepítésre a munkaerőhiány miatt van szükség, hiszen Európában 22 millió munkanélküli van, és több országban minden második fiatal állástalan.

Nem a munkaerő-utánpótlásról van szó, hanem arról, hogy Európa kulturális, vallási, etnikai arculatát akarják megváltoztatni – mondta.

“Ez egy háború, amelyben nem használnak fegyvereket”- jelentette ki Kövér László, hozzátéve: a történelmi példák szerint az ellenségnek először az identitását kell elvenni, hogy aztán leigázhassák.
Pócs János, a térség fideszes országgyűlési képviselője a fórum előtti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: nem lenne bajban Európa, sem Magyarország, ha Brüsszel, az Európai Unió ugyanazokat a lépéseket tette volna meg, mint a magyar kormány.
(profitline)
Bal-Rad komm: “…Az nem kérdés, hogy az emberek több mint nyolcvan százaléka egyetért abban, hogy nemmel kell szavazni – mondta…”
-PONTOSABBAN: A MAGYAROK NYOCVAN SZÁZALÉKA NEM AKAR MIGRÁNSOKAT ORSZÁGUNKBAN!
Ha ezt qrmányunk felismerte!-MIÉRT NEM TÁKOLMÁNYOSÍTJA EZT A NÉPAKARATOT?
Van rá elgondolásunk. “…A demokrácia próbája is, “amit itt csinálunk.”
Természetesen a döbrögista demokrácia MÓSZER-ÉS TECHNIKAI PRÓBÁJÁRÓL van szó.
“…A kormány célja, hogy Magyarországot magyar országnak tartsa meg…”
A döbrögista horda KIZÁRÓLAG SZÓVIRÁGOKKAL ÉKESKEDIK! Döbrögisztánban a MAGYAROKAT csak szolgáiként, az Új Nemmzetthy Elyth igényeit kiszolgálóiként tartja számon, és számol a magyarokkal. Azokkal, akik valamilyen oknál fogva ITT MARADTAK, ÉS MÉG NEM MENEKÜLTEK EL!
“…az albánok “kiszülték” a szerbeket…”
-No és Döbrögisztánban mi is a helyzet? Talán erről is kéne beszélni már! Éppen ideje lenne. Hiszen a rendszerváltás óta MINDEGYIK REGNÁLÓ POLITIKAI MAFFIA azon munkálkodott, hogy a koszovoi szerbek sorsára juttassák ORSZÁGUNKBAN A MAGYAROKAT!
“…Hozzátette: bár a brüsszeli központra közvetlenül nem kötelező érvényű a népszavazás eredménye…”
-Ez így van! DE DÖBRÖGISZTÁN QRMÁNYÁRA SEM! AZ ÁLTALATOK URALT NÉP AKARATA-Laca-TITEKET SEM KÖTELEZ A BETELEPÍTÉS TILALMÁRA!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vallomás: A demokrácia próbája is, “amit itt csinálunk.” bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Arisztid szerint:

  Admin komentjével – alapjában – egyetértek! Kiigazításként viszont szükséges megjegyezni, hogy a negatív demográfiai folyamatokat nem a rendszerváltás indította be, csupán csak felgyorsította!
  A nemzeti érzelmű és irányultságú politizálás a nyertes koalíció győzelmével megbukott! Nem csak nálunk, hanem nyugaton is! Ebből az öngyilkos győzelmi ájulatból talán csak az oroszok ébredtek fel, vagy csak az elmúlt diktatúra nem engedte őket olyan mély kábulatba esni mint a többi, győztes népet. Persze magunkat nem sorolom a győztesekhez.

 2. Sub Zero szerint:

  Amit Kövér elmondott, az alapvetően igaz. Kérdés az, hogy mit tesz, de még inkább az, hogy mit tehet? A mindenkori Magyar Kormány mozgástere nagyon szűk keretek között van. Voltak olyan kormányok, melyek az idegen liberális érdekeket feltétel nélkül kiszolgálták. A Fidesz is bizonyos mértékig kiszolgálja, de legalább nem feltétel nélkül. Itt merül fel a kérdés újra, hogy egyáltalán mit tehet, meddig mehet el. A radikális pártok a partvonalról elégedetlenkednek, nagyobb határozottságot várnak a Fidesztől. Ez egy kicsit kibicnek semmi sem drága dolog. A Fidesz a liberális EU-ban már így is a fekete bárány, az antidemokratikus fő gonosz. Ennek ellenére próbál szövetségeseket szerezni. Itt azért vannak sikerei. Igaz ez hintapolitikának vagy a Balrad nyelvezetével élve páva táncnak tűnhet. Ezzel nem akarom a Fideszt mindenben védeni. Vannak védhetetlen esetei, amire nem lehet legyinteni. Úgy gondolom, ha a jobbik vagy mondjuk a munkáspárt kormányra kerülne alaposan alábbhagyna a lendület. Mert nem tehetnének mást!

 3. PENSIONAR szerint:

  A -demokracia-az uj gazdagok, meseje.DEMOKRACIA NEM VOLT-NINCS-NEM IS LESZ.VAN SZEGENY MUNKA UTAN, ES GAZDAG ,MUNKA NELKUL.TIED A HATALOM, TIED AZ ORSZAG ES DEMOKRACIA.

 4. Smith szerint:

  Ángyán József maga mondta, a 2010-es választások előtt volt annyira naiv, hogy hitt Orbánnak. Járta a vidéket, és arra kérte az embereket, hogy szavazzanak a Fideszre. Ígért fűt-fát, kapnak majd agrártámogatásokat, valamint megvédik a földet. Később jött rá (a választások után), hogy csak arra kellett, hogy vidéken kampányoljon a Fidesznek és biztosan meglegyen a kétharmaduk. Az általa kidolgozott mezőgazdasági programokból a kormány semmit nem valósított meg. Sőt, még a Gyurcsány/Bajnai-kormányoknál is szélsőségesebb rablókapitalizmusba kezdtek. Na, most Kövér is ugyanebbe a hibába esett. Orbánt és népes körét csak egy valami érdekli, hogy hatalmon maradhassanak és ott ólálkodhassanak a közpénzes vályú környékén. Úgy hírlik, hogy a nyugdíjkasszát is kifizetőhelynek használják, és beakarják olvasztani a kormány költségvetésébe. Talán ezért nem helyezték alkotmányos védelem alá?

 5. M szerint:

  Ja fideszes, akkor csak az ország és az itt élők kifosztásáért szólt,tett, élt.
  A másik félelmetes szó, ha nemzeti vagy nemzetért tesz egy fideszes, ennek kb. az a jelentése, akár az egész nemzet rovására, nyomorának árán is tömi zsebeit.

 6. daca szerint:

  “a saját nemzeti érdekeink szerinti küzdelmet az Európai Unió porondján megnyerje”
  Na itt van a “logikai bukfenc”
  Mert hogy eddig sem a Gyurcsány kormány, sem az Orsós kormány nem Magyar “nemzetben” hanem Izrael nemzetben gondolkodott, és cselekedett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.