A kvótareferendum AZ KELL!

Juncker végleg „lelőtte” az októberi népszavazást?

mcs

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdai évértékelő beszédében bejelentette, hogy nem lesz kötelező betelepítési kvóta, és ezzel végleg elbukott a magyar kormány által erről a kérdésről kiírt október 2-ai „álnépszavazás” – közölte Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője csütörtökön.

„Bebizonyosodott az, amit mindig is mondtunk: ez az álnépszavazás nem a menekültügyről, hanem Orbán Viktor hatalmi ambícióiról, az Európai Unióból való kilépés előkészítéséről szól” – fogalmazott sajtótájékoztatóján a képviselő.
„Mivel tegnap óta már bizonyítottan nem lehet tovább kvótákkal riogatni, a Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az október 2-ai, mára már végleg értelmetlenné és okafogyottá vált álnépszavazását” – mondta Molnár, hozzátéve, hogy „nincs mi ellen harcolni, felesleges elkölteni hatmilliárd forintot és folytatni a gyűlöletkampányt”.
„Ha a népszavazást a kötelező kvótákról szóló uniós tervek hiányában is megtartják, az a magyar emberek immáron nyílt átverését jelenti” – hangsúlyozta strasbourg-i sajtótájékoztatóján a DK-s politikus.
Jean-Claude Juncker röviden a migrációs válság kezeléséről is beszélt az előző napi évértékelő beszédében. „Meggyőződésem, hogy sokkal több szolidaritásra van szükségünk. De azt is tudom, hogy ezt önként kell nyújtani, szívből kell jönnie, erőltetni nem lehet” – fogalmazott az Európai Bizottság elnöke, amit egyes elemzők úgy értelmeztek, hogy Juncker kihátrál a kötelező kvótarendszerre vonatkozó tervek mögül.
(mno)
Bal-Rad komm: Majd ha El Qro brüsszeli lelkendezője már tud venni lélegzetet, kicsit gondolkodhatna. (Bár ilyen nagy dolgot nem kívánhatunk tőle!)
2018 előtt már nem lesz semmi jeles dolog, ahol élesíteni lehetne a rendszert! Meg frissíteni a listákat.
Négymilliárd forint csak a kampányra! Nincs itt ablakon kidobott pénz! Plakátok legyártva, szeánszok meghirdetve, lázasan zsibong a horda, a véres kard úton!
Döbrögi riadót fújt!
Juncker legfeljebb a júdáspénz megsokszorozásával tudná csak lebeszélni Döbrigit a kvótareferendumról.
De főpróba akkor is lenne! Kitalálná az udvar, hogy milyen okból!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A kvótareferendum AZ KELL! bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. V.kutya szerint:

  Tutttttta???
  Hogy az egész okafogyottá vált?
  A normális többség (?) előre megmondta.
  Gyerünk pártkatonák, ha a mundér becsületéről van szó, semmi sem elég drága! Főleg nem a szegény ember sorsa.

 2. pityuka szerint:

  amikor a sorsunkról van szó ez a dolog nem lehet lelove-ha nem mink lovunk majd lelonek minket mások-a fordítással nem bíbelodok aki tud angolul megérti
  https://www.prvopodstata.com/2016/09/13/africane-otevrene-rikaji-co-s-nami-chteji-udelat/

 3. pityuka szerint:

  És még valami a Bruszeli kijelentéseket pedig nem szabad komojann venni mert mind hazugok-a sorok kozott kel megtanulni olvasni- az oseinket is hazugsággal csalták torbe!

 4. IB szerint:

  Azota kiderült hogy egyáltalán NEM vonta vissza..a bal-és jobboldal árnyékra vetödött most…félremagyarázták junckler szavait amit a szovivöje is megerösitett.

 5. Realista szerint:

  Az Európai Bizottság elnöke tegnap ejtett el egy megjegyzést arról, hogy “menekült”ügyben az uniós tagállamok közti szolidaritásnak szívből kell jönnie, nem lehet kikényszeríteni. Ezt úgy is lehetett érteni, hogy visszavonhatják a kötelező újraosztási rendszerről szóló javaslatot, amiről október 2-án népszavazunk, de nem volt egyértelmű. Ehhez képest baloldali és jobbikos politikusok is rárepültek a kijelentésre, mint Molnár Csaba DK-s vagy Harangozó Gábor MSZP-s politikus. Mindketten azzal érveltek, hogy Brüsszel visszaszívta a javaslatot, és ezzel értelmetlenné vált a népszavazás. A jobbikos Gyöngyösi Márton is úgy értelmezte, hogy “Juncker szerda reggel az Európai Parlamentben elmondott beszédében pozitív jelzéseket adott annak tekintetében, hogy a migránskvóták csakis önkéntesek lehetnek, és azokat nem lehet a tagállamokra rákényszeríteni”, ezért “nem kizárt, hogy október 2-án egy okafogyott népszavazásba hajtják az országot több milliárd forint közpénz elpazarlását követően”, és Orbánnak persze emiatt is le kellene mondania.

  Árnyékra ugrottak

  A BruxInfo a Bizottság szokásos déli sajtótájékoztatóján kérdezte meg, újragondolta-e Juncker az EU-ba már megérkezett menedékkérők kötelező szétosztását, amit májusban javasoltak. “Egyáltalán nem ez a helyzet” – tisztázta Margaritisz Szkinasz, Jean-Claude Juncker szóvivője. A bizottsági elnök arra utalt, hogy olyan szolidaritásra lenne szükség az Európai Unióban, amit nemcsak alkalmazunk, hanem átérzünk. A kérdés viszont a közös uniós jogról szól, és ez “nem opcionális”.

 6. halászlé a la baja szerint:

  Az EU kelet -európai régiójának számos problémája van a migránsok nélkül is. Az egész eu keményen szív az Usa orosz ellenes politikája, és az embargó miatt. A kapítalista gazdasági érdekek is háttérbe szorulnak ha a pénzhatalom és fegyveres karja az Usa ezt a parancsot adja a csicskává lett európai vezetőknek. Nem csak Magyarország nem független, de Európa sem az. A dk és a jobbik fog még egy tálból cseresznyézni, mert az nélkül soha a büdös életbe nem kerülnek a húsos fazék közelébe. A nép se hülye, látja hogy ki akar mindenképpen hatalmat magának

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.