Adnak a megjelenésre

A kazah konzul cége 190 milliós megbízást kapott az NGM-től

aszt

A Horváth László tulajdonában lévő L.A.C. Holding Zrt. 190 millió forintért tervezi meg a 2017. évi Asztanai Szak-világkiállításon való magyar megjelenést a Nemzetgazdasági Minisztériumnak.

A kormány honlapján 2015. június végén jelent meg a hír, hogy Magyarország is részt vesz kiállítóként a 2017-es asztanai Expón.
“Varga Mihály kifejtette: az Expón való részvétel hozzájárul a Magyarországról alkotott országkép kedvező formálásához elsősorban a közép-ázsiai piacokon. A kormány hamarosan dönt a szükséges forrás biztosításáról. A tárcavezető jelezte: a magyar vállalkozások már az előkészületekben is szívesen vállalnak szerepet, illetve a terület utóhasznosításához kapcsolódóan is készek együttműködni a kazah féllel.”
Az asztanai szak-világkiállítással kapcsolatos feladatok végrehajtásáért és koordinációjáért felelős miniszteri biztosnak Kártészi Nándort nevezték ki.
Az európai uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számában megjelent hirdetmény szerint teljes gőzzel folynak a Kazahsztán fővárosában jövőre megrendezendő esemény magyar előkészületei.
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2016. szeptember elején szerződést kötött a 2017. évi Asztanai Szak-világkiállításon való magyar megjelenés komplex tervezésével, előkészítésével kapcsolatos feladatok ellátására.
A nettó 189,9 millió forintos nyílt közbeszerzést egyedüli ajánlattevőként az L.A.C. Holding Zrt. nyerte.
A cég feladata többek közt stratégiai terv, programterv, költségterv, piackutatás, valamint a kiállító tér terveinek elkészítése lesz.
Az L.A.C. Holding Zrt. vezérigazgatója és tulajdonosa Horváth László kazah konzul. Neve 2014 februárjában lett közismert, amikor hatalmas tűzijátékot szerveztek neki a barátai. Azóta kiderült, hogy furcsa a PhD-je, és a pénztárgépbizniszben is utazik.
Horváth egyébként Varga Mihály és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter barátja, és a a földművelésügyi minisztérium háttérintézményei 40 millió forintot fizettek ki a kazah gazdaságról szóló tanulmányokért egy másik cégének. Néhány hete pedig Horváth László vette meg Spéder Zoltán 1,5 milliárd forint értékű BIF-es részvényeit.
(atlatszo)
Bal-Rad komm: Látjuk lelki szemeinkkel a közel 200 millióba kerülő terv lényegét: MENNYÜNKODA! IDEAPÍZT!
Asztana! Azért környékezik már Birobidzsant!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Adnak a megjelenésre bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Vak Bottyán szerint:

    Nincs igazság a földön, ha nem érem meg, amikor ezeket fellógatják.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.