Botrányosak ezek a’ zoroszok! Háborog a WADA!

WADA: Az eltiltás miatt állnak bosszút az orosz hekkerek, Putyinék tegyenek rendet

wada

Tegyen meg mindent a hekkertámadások megakadályozása érdekében – szólította fel az orosz kormányzatot a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA).
Újabb sportolók – ezúttal huszonöt amerikai, német, brit, cseh, dán, lengyel és orosz versenyző – bizalmas adatait tette közzé az a hekkercsoport, amely nemrég feltörte a WADA rendszerét.

A Tsar Team (APT28), vagy Fancy Bear néven ismert csoport kedden már nyilvánosságra hozott efféle adatokat. Közleményükben azt írták, a doppingellenes szervezetek több, a riói olimpián is szereplő versenyzőnek engedélyezték tiltott szerek használatát. Azt állítják, hogy a teniszező Serena Williams 2010 és 2015 között öt-, testvére, Venus pedig négy ilyen készítményt szedett, Simone Biles tornász pedig szintén a tiltólistán szereplő dextroamfetamint. A WADA hangsúlyozta: az érintettek nem hágták át a szabályokat, volt engedélyük arra, amit tettek.
Az ügynökség igazgatója elítélte az orosz hekkerek tettét, és felszólította az orosz kormányt, hogy tegyen meg mindent a támadások leállítása érdekében. Olivier Niggli szerint a Tsar Team így próbálja megtorolni, hogy a WADA számos orosz sportolót eltiltott a riói szerepléstől a McLaren-jelentés nyomán.
Szerdán az orosz sportminiszter, Vitalij Mutko tagadta, hogy a kormányzatnak köze lenne a történtekhez. „Hogyan tudja bizonyítani, hogy a hackerek oroszok? Mindenért Oroszországot hibáztatják” – háborgott a tárcavezető a szerdai UEFA-kongresszuson.
(HVG)
Bal-Rad komm: “…a riói olimpián is szereplő versenyzőnek engedélyezték tiltott szerek használatát…az érintettek nem hágták át a szabályokat, volt engedélyük arra, amit tettek…”
-Mit lehet ehhez hozzáfűzni?
Most akkor vannak akik doppingolhatnak, és vannak akik nem?
Milyen elvek mentén tesz különbséget a WADA? Az a WADA, amely legfőképpen azért háborog, mert KÖZHÍRRÉ LETT TÉVE a felfedezett stika!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Botrányosak ezek a’ zoroszok! Háborog a WADA! bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Pex szerint:

    Ez a rendrakás jó ötlet, az egész WADA bűnszervezetet fel kéne számolni, 20 évre lesittelni őket, és kész. A dopping adatokat meg nyilvánossá kell tenni, mert mi is a titkolandó?

  2. peti85 szerint:

    Az amerikaiak engedéllyel doppingolnak és nyernek a WADA Rt támogatásával, csalók gyülekezete…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.