Donbassz

Kijevben tegnap levizitált Frank-Walter Steinmeier germán külügyminiszter és gall kollégája, Jean-Marc Ayrault. Jöttükre Valcman Nyalókakirály és udvartartása magáévá tette a két donbasszi Népköztársaság tűzszüneti felhívását, és legalább egyhetes önmegtartóztatást igértek a magasrangú vizitoroknak.

A jövő hét keddjén háromoldalú (Moszkva, Kijev és az EBESZ képviselőiből álló) tanakodást fognak tartani a “Normandiai Négyek”. Az összekötő csoport ülésén már arról fognak ábrándozni, hogy tartós tűzszünetet csiholnak össze a Népköztársaságok és Kijev között–közölte Steinmeier germán külügyér.
Valcman külügyi felelőse-Klimkin-ismét arról hadovált, hogy “az orosz csapatoknak el kell hagyniuk Ukrajna területét”.
Az EBESZ ugyan pecsétes papírt adott ki arról, hogy ők ugyan nem láttak egyetlen orosz katonát sem, (a fegyverszüneti ellenőrző csoport orosz tagjain kívül) nemhogy csapatokat-de hát Kijev folyton rémeket lát és Medvét ordibál DONBASSZ TERÜLETÉN!
Nyalókakirályékat letaglózhatta a gall külügyminiszter bejelentése. aki nem kevesebbet mondott, mint hogy a tűzszünet tartóssá válása és a csapatok szétválasztása után Kijevnek hozzá kell látnia a minszki megállapodások politikai feltételeinek teljesítéséhez, azaz törvényjavaslatot kell kidolgoznia és elfogadnia a Donbasszban tartandó helyhatósági választásokról, illetve a térség különleges státusáról.
Nyilvánvaló, hogy időhúzás zajlik. A most hétvégi oroszországi parlamenti választásoknak is lehet némi befolyásuk a dolgok menetére, ám a komoly befolyásoló tényező az amerikai elnökválasztás. A legfrissebb washingtoni bonyodalmak kissé bekavarnak a Donbassz-Kijev konfliktusba, de Clintonné sikere esetén-már csak alig valamivel többet mint ötvenet kell addig aludni-“kisimulnak” a dolgok. Addig meg már akár fél lábon is ki lehet bírni egy tűzszünetet Kijevnek. Majd Mrs III. Világháború felhatalmazása után újra belecsaphat Maradék-Ukrajna a lecsoba.
Mindenesetre Kijev csatlakozását a DNR-LNR által egyoldalúan és legalább egy hét időtartamra meghirdetett önkéntes tűzszünethez, a valcmanista latortüzérség “örömtűzzel” köszöntötte. Este tíz órakor kezdődött az örömködés. Donyeck, Jaszinovataja, Vodjanovo, Makejevka, Jakovlenka, Zajcevo, Gorlovka, Szpartak, Sztaromihajlovka, Dokucsajevszk, Szahanka, Kominternovo…-és még több település lakói legföljebb annak örülhettek, hogy talán…-éjfél után…

Persze jónéhány donbasszi településen hiába. A valcmanisták egészen reggelig örömködtek. (Biztosan rosszul jár az órájuk.)

dfr dfr1

Avgyejevkában este fél tízkor indultak rohamra Valcmanék martalócai. Ami teljességgel bizonyos: egy népköztársasági katona elesett. Hogy a három leolvasztott lator BMP-ben mennyi lator füstölt el?-arról nincs információnk!
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Ukrajna az meg mi a fene egy cipő márka szerint:

  Ukrajna
  Az mi
  Olyan ország nem létzik,hogy Ukrajna.

  Oroszország igen olyan ország létezik és Magyarországgal határos.
  A galiciai kazárok jol fogják maguk érezni Madagaszkáron full karantén alatt.

 2. lacii szerint:

  http://sirius-plejad.blogspot.hu/2016/09/a-figyelmetekbe-rvgcrgesara-friss-hirek.html

  http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2016/09/meg-nincs-vege-amig-azt-latjuk-hogy.html

  Van fölsodrású , akik gyártják a nokedlit. Az emberek mint egy kacsa úgy eszi őket.
  Aztán van a fö9sodráson kívül egy más világ , ami a tényeket adja tovább.
  A Fenti két link egy kis “érdekesség,”hátha a sok nokedlit bezabált “kacsák” talán rájönnek, hogy a nokedlin kívül is van más kaja.
  Aki már látott fejtésben szívlapátot, vagy túrós csuszán pirított szalonna darabokat.
  Azok jól tudják, hogy miről beszélek.
  De akik meg nem , azoknak ajánlom Jézus bölcs mondását.
  Mondás.
  További szép napot mindenkinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.