Csúcselőzetes Pozsonyra

A visegrádi csoport (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) úgynevezett „rugalmas szolidaritást” javasol a pozsonyi EU-csúcson a migrációs válság kezelésére. Eszerint a menekültbefogadási képesség megítélésében az uniós tagállamok gazdasági fejlettségét is figyelembe vennék – közölte pénteken Varsóban Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter.

Képtalálat a következőre: „Witold Waszczykowski-kép”

Waszczykowski szerint az uniós tagállamok között vannak olyanok, amelyek munkaerőhiánnyal küzdenek, így a menekülteket, sőt bevándorlókat akár jelentős számban is befogadhatják.
Martin Schulz csütörtökön a Spiegel Online-nak adott interjúban egy figyelmeztetést is “megeresztett”. Megemlítette, hogy “szolidaritásra van szükség, a menekültpolitika mellett a strukturális alapokkal kapcsolatban is, amelyeknek évek óta jelentős haszonélvezői az olyan tagállamok, mint Magyarország.”
Ilyen előzmények után került sor a Schulz-Döbrögi randira.
Vajdánk a pozsonyi várba érkezve újságíróknak elmondta-közölte a német szociáldemokrata politikussal: a jövőben ne alkalmazzanak jogalkotási trükköket, kijátszva a nemzetállamok szuverén döntéseit és akaratát, ahogy tették ezt például a kvótánál, ahol az állam-, illetve kormányfők az önkéntes kvóta mellett döntöttek, és az Európai Parlament az Európa Bizottsággal összejátszva ezt kötelezőre kvótára változtatta. “Azt kértem, hogy ezt ne tegyék többé, mert ezt a nemzetállamok nem tudják elfogadni – az MTI Döbrögit.
Hogy a raporton Schulz mit mondott?-egyelőre még nem tudjuk.
Mgjegyeznénk, hogy a lengyel külügyminiszter által mondottak a munkaerőhiány-migránsbefogadás kontexusában ránk nézve sok jót nem jelent.
Schulz “intelmeire” pedig megjegyeznénk: A strukturális alapok névre elkeresztelt júdáspénzért MAGYARORSZÁGOT KAPTÁK CSERÉBE! Inkább arra figyeljen az “adományozó”, hogy azokat ne tudja ellopni a kezelőszemélyzet. Legalább ennyi szolidaritást elvárhatnánk az Uniótól.
Ha pedig a migránsokat MEGHÍVTÁK!-gondoskodjanak róluk a MEGHÍVÓK!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Csúcselőzetes Pozsonyra bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. én szerint:

  ” Hogy a raporton Schulz mit mondott?-egyelőre még nem tudjuk. ”
  Nagyjából tudjuk. Minden fontosabb V4 követellést elfogadtak.
  A V4 erőből tárgyalt

 2. Fergeteg11 szerint:

  Így alakulnak a számok migránsügyben:
  http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnvn001.html
  Van még egy önkéntes kvóta is, mintegy 2 éves időtartamra a 2015. augusztus 15. és 2017. szeptember 16. között érkezőkre vonatkozóan (Görögországból és Olaszországból), de ott Magyarországnál 0 fő szerepel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.