Szíria

Dübörög a szíriai tűzszünet. A tegnapi nap során 55 alkalommal voltak összecsapások.

syt

Kilencszer Damaszkusz közvetlen környékén, 23 alkalommal Aleppoban/nál, tizenegyszer Homsz tartományban, kétszer Latakiában, ötször Al-Quneitra tartomány területén, egyszer Daraa tartományban, négyszer pedig Hama tartományban.

A jószándék jeleként az orosz és a szír légierő beszüntette tegnap az “ellenzéki” bandák elleni csapásokat, és csak a kalifátusista és an-Nuszra bandákat, illetve csatolt részeiket támadta-támadja. Ez történt/történik Palmüra környékén és Hama tartományban.
Deir ez-Zorban a kormánycsapatok és a Hezbollah – némi légi segítséggel – ritkítják az ISIS-t.
Az an-Nuszra pedig dörgedelmes üzenetben fenyegette meg Oroszországot és az USA-t.
Aleppo keleti városrészeiben a pribékhordák egymásnak rontottak a humanitárius szállítmányok megkaparintásának jogáért. Rendesen ritkították egymást, de a vége az lett, hogy a szállítmányok le lettek állítva. A kiéhezett banditák most nyálcsorogva lesik a távolban dekkoló teherautókat, és nyalogatják sebeiket. Viszont a civilek is éheznek.
A “Kuweires”-légibázis ellen is rohamot intézett tegnap a DAESH helyi bandája, de tucatnyi pribék kinyúlása láttán föladták.
Raqqatól északra a kurdok által ellenőrzött térségben Tell Abyad település közelében lévő határátkelő térségében tegnap nagy hirtelen egy amerikai bázis létesült. Törökország irányából páncélozott járműveken nehézfegyverzettel ellátott amerikai katonák hatoltak be Szíria területére, és ott bázist létesítettek. Mindjárt ki is tűzték az amerikai zászlót. Azt talán mondani sem kell, hogy Damaszkusz jóváhagyását előzetesen nem kérték. Szíria kormány nem is örül, és nem is tart igényt erre az önzetlen segítségre.

A Szovjetunió flottatengernagyáról-Admiral Kuznyecovról-elnevezett orosz repülőgéphordozó murmanszki felkészítése befejeződött.
Az “Admiral Kuznyecov” útra kész, hogy a Földközi-tenger keleti medencéjében való szolgálattételre megérkezzen.

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. kisember szerint:

  A kurdok amcsi zászlók kitűzésével próbálják megúszni a török légicsapásokat, vannak is köztük amcsi kommandósok, de nem mindenhol…

  Hamarosan folytatódik az új orosz fegyverek bemutatója, most majd tengerről szórják az áldást. Ettől függetlenül évekig fog még tartani az erőviszonyok átrendezése Szíriában és a világban.

 2. Gonda István szerint:

  “Deir ez-Zorban a kormánycsapatok és a Hezbollah – némi légi segítséggel – ritkítják az ISIS-t.”
  Jól látom a haditérképeken, hogy a szírek jelentős területeket vesztettek ott, és az ISIS kis híján kettévágja a szírek által birtokolt területet? Elvágva a várost az egyetlen utánpótlási lehetőségtől, a repülőtértől.

 3. kisember szerint:

  Gonda úr, az attól függ, milyen térképet néz. Itt egy megbízható:

  https://pbs.twimg.com/media/CsUbgesWIAARUqs.jpg

  A napokban épp hogy meglepték egy kicsit a lefejezős homoliberális-bérenceket, akik sok élőerőt és technikát buktak.

  • Gonda István szerint:

   Köszönöm! Megnyugodtam, mert ezen a térképen tényleg sokkal jobb a helyzet. Az orosz és szír térképeken az “ék” már majdnem elérte a város szívét, a Deir Ezzor Cementary-t.

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  Ha így perget volna le anno a II.világháboru, mint a jelen esetben Szíriában és Donbaszban, akkor még a mai napon IS tartana, talán. Én úgy veszem észre, hogy a mostani fiatalok, iskolások, úgy Donbaszban, mint Szíriában nem fogják megérni hajason,kopaszon meg bajoson a háboru végét. Azt hiszem, hogy azt a területet totálisan EMBERMENTES TERÜLETTÉ AKARJÁK VARÁZSOLNI, vagy NEMZETKÖZI GYAKOLLÓTÉRRÉ AKARJÁK ÁTALAKITANI ahol a MINDIG A LEGUJJAB ,LEGPUSZTITÓB FEGGYVEREKET FOGJÁK KIPRÓBÁLNI, ÚGY AZ OROSZOK, MINT AZ AMERIKAIAK, egymáson túllicitálva, hogy melyikük tud módszeresebbn és hatásosabban GYILKOLNI.

 5. ..... szerint:

  Nem lesz egyhamar vége, mert kik is állnak a dolgok mögött ? Izraeli lapból:

  Az elmúlt napokban egy izraeli parlamenti képviselő jelentette ki, hogy az izraeli hadsereg állandó jellegel nyújt katonai és orvosi segítséget a Szíriában tevékenykedő terrorszervezeteknek, köztük a Nuszra Frontnak.

  Az izraeli hadsereg a háború elején rögtönzött sátorkórházakat hozott létre a megszállt Golán-fennsíkon, hogy ellássa a sérült Szíriából érkező terroristákat. Izraeli helikopterek segítették a sebesült terroristák szállítását.

  A Golán-fennsík szíriai oldalánál két terrorista szervezet is jelen van, az Al-Kaidához közhető Nuszra Front illetve az Iszlám Állam. A terrorszervezet utánpótlását a szíriai kormányerők északról és keletről is teljesen elvágták. A terroristák a szükségleteiket egyetlen útvonalról az Izrael által megszállt Golán-fennsík felöl tudja pótolni.

  A szíriai háború öt és fél éve alatt az izraeli hadsereg számtalanszor avatkozott bele a konfliktusba a terrorszervezetek oldalán. Az Izraeli Légierő több alkalommal is bombázta a Golán-fennsík és a Damaszkuszhoz közeli katonai célpontokat. Tel-Aviv több alkalommal is katonai akciót hajtott végre a Hezbollah és az iráni katonák ellen akik Damaszkusz szövetségeseiként jelen vannak Szíriában.

  Kamal Al-Labwani szíriai ellenzéki politikus elvárja az izraeli hadseregtől, hogy hatékonyabb és nagyobb szerepet vállaljon Dél-Szíriában a fegyveres csoportok oldalán. Tel-Aviv több alkalommal is hangoztatta, hogy egy puffer zónát szeretne létrehozni aminek egyetlen célje lehet, hogy a fegyveres csoportok szabadon tudjanak katonai akciókat végrehajtani a Szíriai Arab Hadsereg ellen.
  És Obama, Putyin is zsidó, tehát nem mennek a béke irányába

  • Fergeteg11 szerint:

   “És Obama, Putyin is zsidó, tehát nem mennek a béke irányába”
   És gyíkemberek is!

 6. ..... szerint:

  Idézek egy lapból: (az admin ezekből nem ír, csak saját sunyi, szemét módszereivel mérgezi a levegőt. pl. virusokat küld gépekre és büncselekményre buzdít, az hogy nem járnek el ellene, mutatja, hogy kiknek dolgozik valójában)
  )
  Ki is az a Szaúdi uralkodó ház, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett az iszlám nevének befeketítésében, muszlimok meggyalázásában?
  Az Al-Szaúd ház őse nem más, mint Mordechai Bin Ibrahim Bin Moche Baszrából. Nem tipikus arab név. Miután bekerült egy jámbor karavánnal a mai Rijád (akkor Dar’aiyah) vidékére, összeugrasztotta az arab törzseket, majd uralma alá terelte azokat. Unokája Szaúd, a dinasztia névadója. Rengeteg véres történettel tarkított királyságuk 1744-ben kötötte magát Mohammed Abdel Wahab tanításaihoz, akinek szintén érdemes megkapargatni hátterét. Ő Bursából, Törökországból származott egy Donmeh kabbalista zsidó családból, akik Shabbetai Zevitől eredeztették magukat.
  Fenti információk akkor kerültek napvilágra, amikor az amerikaiak elfoglalták Irakot és rátették kezüket Szaddam Husszein katonai hírszerzésének anyagaira. Ezek hitelességét az is bizonyítja, hogy Mohamed Shakir professzor Egyiptomból ugyanarra a kutatási eredményre jutott, mint Szaddam hírszerzése, de ő szerencsétlenül nem sokáig élvezhette kutatási sikereit, mert megölték. A Szaúd dinasztiából nem mindenki titkolja a zsidó származást, mert Fejszál király például ezt nem rejtette véka alá. Erről többek közt a Washington Post 1969 Szept. 17-i száma is írt.

  • Fergeteg11 szerint:

   “Erről többek közt a Washington Post 1969 Szept. 17-i száma is írt.”
   Belinkelnéd?

 7. ..... szerint:

  A Szír légvédelem két izraeli repülöt (F-16 és drón) lőtt le a napokban.

 8. petymeg szerint:

  Öt pötty!
  Ezeket amit leírtál mind tudjuk.DE miért basztatod az Admint ahelyett,hogy normálissan kiegészitenéd a cikkeit,segitenéd a munkáját!

  • ..... szerint:

   Az admin nem az aminek látszik. A mondás szerint nem biztos, hogy a barátod az, aki kikapar a szarból (kismadár története) Állandóan sír, hogy adakozzatok, miközben rendes apanázsa van. És a kora sem annyi, amenyinek mondja. Ha megfigyeled azt törli, tiltja, sőt virust küld rá, akinek vannak baloldali gondolatai, aki fejlödést mond. Ő csak vissza akar menni, ami lehetetlen ? de ezt is csak mondja. Egyébként nincs is egyedül, ketten csinálják. Az összes IP címet valószinűleg kiadja a megbizóinak, aki ide ír.
   Olyan Ő itt, mint Vona a Jobbikban , ha , ha.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.