Döbrögink csalódott! Pozsonyban nem ő volt a prímás!

Lezajlott tegnap az EU bűnszövetség Keresztanyáinak és Keresztapáinak pozsonyi összeröffenete. Kora délelőttől estig gereblyézték a vizet-aztán mindenki (azaz majdnem mindenki) elégedetten visszatért a kijelölt szolgálati helyére.

cs

Hatalmas az öröm: az EU nem foszlik tovább. A Brexit-a tanácskozók szerint legalábbis-nem jelent dominóhatást. Ennek konstatálását követően “útitervet” agyaltak ki a jövőre nézvést. Ami annyit jelent a MI SZÁMUNKRA, hogy Döbrögisztán lakossága is köteles a kijelölt úton haladni.
A latorfőnökök találkozója után kiadott sajtóközlemény szerint az útiterv fő céljai közé tartozik annak biztosítása, hogy a 27 bennmaradó tagország együtt sikerre vigye az uniós együttműködést, hogy – a migránsválságból és a terrorcselekményekből okulva – növeljék a külső és belső biztonságot, és csökkentsék a gazdasági és szociális bizonytalanságot. A tagországok készek arra, hogy közös megoldásokat találjanak mindezen problémákra, és meggyőződésük, hogy együttesen rendelkeznek is az ehhez szükséges eszközökkel.
Praktikusan ez a MI SZÁMUNKRA annyit jelent, hogy a migránsprobléma MEGOLDÁSÁBÓL NEKÜNK IS ki kell vennünk a részünket, a gazdasági és szociális bizonytalanságot pedig-mivelhogy már megszoktuk!-el kell viselnünk. Az ehhez szükséges eszközök-erős vajda, hatékony qrmányzati kommunikáció-biztosítva.
Germánia Ribanca a plenáris csúcs után külön is “eltársalgott” a V4-ek nevű klikkel, mint a térség felügyelője.

gr

A V4-ek közös migrációs ötletére, ami “rugalmas szolidaritást” szorgalmazott az unióban a migrációs válság kezelésére, vagyis azt, hogy a menekültbefogadási képesség megítélésében vegyék figyelembe az uniós tagállamok gazdasági fejlettségét is-nagyjából rábólintott. Ez praktikusan azt JELENTHETI, hogy az eddig belengetett 160 ezernyi migránsnak talán csak a felét kell majd Döbrögisztánban letelepíteni. A részleteket majd a maga idejében úgyis meg fogjuk tudni. Természetesen a kvótareferendum után. A kivitelezés úgyis a “magyar” parlamentre és a “magyar” qrmányra fog hárulni.
A pozsonyi vízgereblyézés eredményei miatt egyvalaki nem elégedett csak! Ez pedig a mi Döbrögink.
Vajdánk amiatt kesergett az MTI-nek, hogy “továbbra is a korábbi önsorsrontó és naiv bevándorláspolitika uralkodik az unióban, most is többet beszéltek a szétosztás gyorsításáról, mint a migránsok megállításáról a schengeni övezet határán.”
Bántja Döbrögit nagyon, hogy nem sikerült megváltoztatnia az unió bevándorláspolitikáját, pedig ezzel a céllal utazott oda. A V4-ek másik hárma pedig-ki tudja milyen megfontolásból-csak lapítottak, és nem álltak ki teljes mellszélességgel az ő háta mögött az ő terve mellé. Így aztén Vezírünk V4-es alfahím szerepe tegnap elillant. Pedig egy év kemény munkája eredményeként küzdötte magát a V4-ek élére, és estére már csak egy lett a négyből.
utolso
A spiccről! Kudarc ez a javából, amihez ő nem szokott hozzá az utóbbi hat esztendőben.
Tegnap mindössze annyi örömét lelte a martalóccsúcsban, hogy az “magyar szempontból” azért mondható sikeresnek, mivel választ kaptak arra a kérdésre: folytatódik-e az EU szétesése. A rövid válasz: nem. Vagyis mások nem terveznek kilépni, a többi 27 tagország együtt képzeli el a jövőt.”
Döbrögink tehát megnyugodva és örömmel konstatálta: A’ ZÚNIJÓN KÍVÜL NINCS ÉLET! NEM IS LESZ!
Azon meg még egy kicsit pörögni kell, hogy legalább a V4-eken belüli renoméját a tegnapelőtti szintre föltornássza. Persze némi nehézséget jelenthet, ha a másik háromra ESETLEG hatottak Martin Schulz tegnapelőtti intelmei a júdáspénzről. AMI NEM JÁR AUTOMATIKUSAN, CSAK ADHATÓ!
Meg Juncker mézesmadzagja is hathat a többi háromra, amit már szerdán belógatott. Egy 2022-ig 615 milliárd euros összeggel megkenve, a digitális gazdaság vagy a tőkepiaci unió kiépítésére.
A problémák kezelésére bedobott ötleteket a tervek szerint márciusban Rómában önthetik végső formába. Ha pedig másképp nem megy, a jövő év első felében elnöklő Málta is összehívhat a mostanihoz hasonló találkozót. Egy újabb ötletbörzére.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Döbrögink csalódott! Pozsonyban nem ő volt a prímás! bejegyzéshez 33 hozzászólás

 1. én szerint:

  Jó nagy sületlenség kerekedett ki ebből a cikkből is he!
  Juncker sok pontos javaslata szinte egy az egyben a V4-ek javaslatai már régóta. Az EU csúcsvezetők és a Ribanc is meghunyászkodott erősen, elég volt csak a test beszédüket nézni. .
  Sőt sikerült megtörni a német-francia- olasz kooperációt is, olasz miniszterelnök már nem is fotozkodott együtt a két másik kutya ütővel.
  A német diplomácia már előre félt hogy a V4+ Bulgária tematizálja a csúcsot, be is jött nekik. Persze lehet hogy ti egy másik találkozóról írtatok itt.
  Egy másik bolygón .

  • Realista szerint:

   Ott a pont. Nem elég csak nézni majd a megrögzött gyűlölettől vezérelve azt írni amit látni vagy vélni szeretnénk, hanem megmaradva a realitások mellett, tárgyilagosan értelmezni is a látottakat, azt kielemezve valós helyzetértékelést írni.

   Amúgy a V4-re érdemes lesz figyelni a következő években. Ha Bulgáriát is sikerül odacsábítani, ahová már egy ideje kacsingatnak a Balti államok is, és a jövőben csatlakozó Szerbiát is be tudják vonni, akkor elég komoly csapat kerekedhet belőlük. Főleg ha a nyugat még évekig töketlenkedik és szájtátva nézi, hogy majd esetleg Horvátország, Szlovénia is ebben a csoportosulásban találja magát úgy tíz év múlva.

   Tényleg gázos ez a cikk. Nem kicsit.

   • én szerint:

    Annyira tartanak már az Orbáni keveréstől és a V4-től az EU – ban , hogy elkezdtek engedményeket tenni : megépülhet Paks 2. valszeg jövő hónapban adják rá áldásukat , és lehet a Török Áramlatnak egy Bulgária – Szerbia – Magyarország leágazása, ezt már alá is írták. ( pénzt is adnak hozzá ! )
    És már előre jelezték nem kötekednek a Budapest – Belgrád vasútvonallal sem .
    Az sem volt véletlen hogy pont tegnap délelőttre időzítették a magyar hitelfelminősítést.
    A magyar politika megaszondó fenegyerek a V4-ben , a többiek pl lengyelek a másik oldal. Ez szándékosan van így , szereposztás. Nem volt véleltlen a luxemburgi futóbolond Pozsony előtti támadása: tesztelték milyen reakciókra számíthatnak majd a csúcson .

 2. Fergeteg11 szerint:

  Szavak és tettek, jobb és bal kéz:
  “Hoffmann Rózsa igennel szavazott a kvótákra
  Öt Fidesz-KDNP-s képviselő jóváhagyta a menedékkérők kötelező európai újraelosztását az Európa Tanács tavalyi ülésén. Kövér Lászlónak nem szóltak erről, amikor csütörtökön ostorozta a rendszert Strasbourgban. ”
  http://index.hu/kulfold/eurologus/2016/09/16/kover_strasbourg/

 3. Pozsony 907 szerint:

  Érdemes elolvasni az alfahír vèlemènyèt az esettel kapcsolatban, az is egy nézőpont, libero-jobb!😉

  • én szerint:

   Öregapám is kommunista volt, minek menjek oda? 😀 Inkább tömören írd be mit véleményeztek.

   • vitorla123 szerint:

    A probléma az,hogy a jól működő kvázi kommunista országokat szétbombázták a közel keleten.Az emberek megélhetését ahogy Magyarországon is tönkre tették. Elindult egy invázió,népvándorlás mértékben. Ezt megállítani csak fegyveres erővel lehet.Ráadásul,a demográfiai folyamatok miatt Nyugat -Európában nincs elég gyerek és munkavállaló.Mert nem éri meg gyereket csinálni és felnevelni az ingyenélő harácsolók számára.A saját egzisztencia kockáztatásával.Szóval se vásárló,se munkaerő és jön ingyen a migráns. Persze,hogy Döbrögi felkerült az utálatosok listájára,mint Zrinyi,vagy Dobó.Megakarja védeni azt a nyugatot,amit a nyugat nem akar megvédeni.Soros meg pláne nem,mert az a fehér faj.A felsőbbrendű.A modern társadalomban pedig nem a munkás a fontos,hanem a fogyasztó.És mindegy,hogy milyen a bőre szine,csak ténylegesesen legyenek kielégíthető piaci igényei.Magyarországon érdekes módon a kommunisták és a Döbrögiék érdeke azonos..Ne jöjjön migráns és ne vegyék el a magyar munkástól azt a pár darab álláshelyet,ami még a kommunizmusból megmaradt.Az ország fiatalságának szine-java már nem magyar,mert nem pocsékolnak arra egy életet,hogy ezt az országot fenn tartsák néhány tucat harácsolónak.Ez gyakorlatilag a magyar harácsoló osztály fizikai megsemmisítését jelenti.A muzulmánok nem fognak nekik megkegyelmezni.(Becsületes nagy urak,hát hogy vagytok?Viszket e úgy egyébként a nyakatok?….. No de mégse!!!) Hát náluk nem lesz no de mégse Erről van szó.

    • én szerint:

     Kolléga , most őszintén , gondoljuk végig :
     MINDEN Népi Demokrácia jól működött volna, ha nem teszik tönkre hitel felvételekkel áskálódással gazdasági blokáddal stb.
     Libia és a többi állam is csak ami sorsukra jutott. Minket azért nem bombáztak szarrá( mint pl a szerbeket ), mert fejet hajtottunk akkoribana libsi diktatúra előtt.
     Ami az MSZMP bűne , én még mindig ezt vallom .

   • Pozsony 907 szerint:

    Sajnos nincs időm rá, viszem a két gyereket moziba, csapass rá, megèri, libero-jobb.😉

    • Pozsony 907 szerint:

     ‘Ènnek.

     • én szerint:

      Sajnos elolvastam , legalábbis egy cikket ami lehet hogy nem arról szólt. De már attól is feláll a hajam .
      Én inkább a munkás-paraszt irányvonalhoz tartanám magam ezután is, ne haragudj 🙂

     • Pozsony 907 szerint:

      Magam is így vagyok ezzel, csak próbáltam rávilágítani az jobbik, egyre inkább átlátszó “nótájára”. Maradok inkább itt tisztelettel, hétköznapi melóskènt. Itt jó a stílus, jó a csapat, mi bajom lehet?😉

 4. Fergeteg11 szerint:

  Az eddigi intézkedések migránsügyben:
  http://www.consilium.europa.eu/hu/policies/migratory-pressures/
  Görögországból és Olaszországból egyszer 40 ezer migráns szétosztásáról döntöttek (fogadás önkéntes alapon, itt Magyarországnál 0 fő szerepel), másodszor 66 ezerről (Magyarország 988+306 főt fogadott), és még további 54 ezerről ugyanilyen szétosztási arányokkal (ez Magyarországnak még 993 főt jelent). Van továbbá egy megállapodás 22504 “egyértelműen nemzetközi védelemre szoruló” személy áttelepítéséről, ebben Magyarország nem vesz részt.
  És a ráadás:
  “Az uniós és az afrikai vezetők a 2015. november 11–12-i vallettai találkozójukon megállapodtak abban, hogy támogatni kell a migrációnak és a mobilitásnak az európai és az afrikai országok közötti jogszerű csatornáit is. Ez kiterjed a diákok, a kutatók és a vállalkozók mobilitására: így például az Erasmus+ program keretében 2016-ban kétszer annyi diák és egyetemi oktató részesül majd ösztöndíjban.
  Emellett az EU olyan jogszabályokon is dolgozik, amelyek lehetővé tennék, hogy Európa vonzó úti cél maradjon a tehetséges diákok és kutatók, valamint általában a munkavállalók számára.”

  • Fergeteg11 szerint:

   Így alakultak a magyarországi számok migránsügyben:
   http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnvn001.html

   • Szaszi szerint:

    Na ez érdekes lista,mi van a hírek szerint 8420 kísérő nélküli gyerekkel akik tavaly jöttek.
    Nekik mi a státuszuk,mert itt helyezték el őket.
    http://index.hu/belfold/2015/09/08/kisero_nelkul_kiskoru_menekult/

    • Fergeteg11 szerint:

     A gyermekek jogairól szóló 1989. évi ENSZ-egyezmény védi őket. Gondolom maradnak addig, amíg a bemondás alapján még hátralévő idő letelik.

     • Fergeteg11 szerint:

      Vagy míg el nem szöknek, mint a késes-baltás.

     • én szerint:

      Ez esetben követelem az ENSZ-től hogy az Európai őslakosság jogállásról is alkosson törvény erejű rendeletet !!

     • Szaszi szerint:

      Azt értem,de mint oltalmazott nem kéne szerepelni a befogadási listán?
      Vagy csak én rugózok ezen,már maga a tény, “kísérő nélküli gyermek”-nem fér a fejembe.

     • Fergeteg11 szerint:

      Sajnos nem tudom a választ a kérdésedre, Szaszi, de engem is érdekelne. Ha esetleg megtalálod, szúrd be ide légyszíves!

  • én szerint:

   Na ebben nem vesznek majd részt a V4 Unio tagjai 🙂

  • Fergeteg11 szerint:

   Ez pedig Döbrögi “öszödi” beszéde, melyben közvetve elismeri felelősségét migránsügyben:
   http://www.grotius.hu/doc/pub/MNSKJJ/2015-09-07_orb%C3%A1n-viktor-besz%C3%A9de-a-kulk%C3%A9pviselet-vezetok-%C3%A9rtekezlet%C3%A9n.htm
   “Ezek után beszéljünk a legfontosabb kérdésről, az elhibázott világpolitika áráról. Mindannyian tudjuk, hogy az a folyamat, amelynek a kellős közepében vagyunk, amely ha úgy tetszik, ránk rúgta az ajtót, az nem előzmények nélküli. Ha egy jelentős nemzetközi szereplő úgy dönt, hogy, mondjuk, Líbiában megdönti az éppen hivatalban lévő és neki nem tetsző kormányt, és ennek eredményeképpen vállalja annak kockázatát, hogy ott káosz alakul ki, tehát nem egy szervezett ellenzék lép a korábbi kormány helyébe, hanem majd elzavarjuk Kadhafit, mert nem felel meg a különböző nyugat-európai, amerikai érdekeknek, és nem felel meg az univerzális emberjogi eszményeknek, és ezért morálisan felhatalmazva érzi magát a világ – egyébként mi is támogattuk ezeket a lépéseket –, hogy eltávolítsa, és utána káosz jön létre, és nincs többé olyan állam, amely szigetelje az Afrika belsejéből érkező, jobb élet reményében meginduló tömegeket, nos, akkor ezek meg fognak érkezni Európába. Jól emlékszem arra, hogy Berlusconi miniszterelnök úr világosan elmondta nekünk, amikor arról tamáskodtunk az Európai Unió vezetői, hogy mi legyen: Kadhafi menjen, Kadhafi maradjon, szabad-e föllépni vele, mit és hogyan lehet tenni? Berlusconi világosan megmondta, hogy neki megállapodása van velük, pénzügyi és politikai megállapodása, ennek része, hogy biztosítják Líbia Európa felé eső határainak a védelmét és így onnan menekült áradattól Olaszországnak nem kell tartania. Ő ezt világosan elmondta. Azt kérte, hogy ne rombolják le a nagy nyugati hatalmak Líbiát anélkül, hogy gondoskodnának a mély Afrikából érkező menekültáradat megfékezéséről. Vagy hasonlóképpen: miközben döntés született a nemzetközi politikában arról, hogy Szíriában be kell avatkozni, és a legmodernebb haditechnológiát vetette ott be a Nyugat – szövetségesként egyébként, hallgatólagos támogatással mi is ott voltunk ebben, tehát amikor most beszélek, nem mások felelősségéről beszélek, hanem annak a nagy közösségnek, a nyugati, atlantista politikai közösségnek a felelősségéről beszélek, ahova mi is tartozunk –, amikor ezt megtettük, akkor senki nem gondoskodott arról, hogy egy ilyen beavatkozás után előálló, egyáltalán nem kizárható anarchia esetén mit fogunk tenni. Még pontosabban mondom: az Egyesült Államok fölkészült erre, mint tegnap láthatták, be is jelentette, mindegy, honnan, akár Szíriából is, ők nem fogadnak senkit. Mindenkire egységes nemzetközi jog érvényes, a menekültügyi konvenciók ránk ugyanúgy érvényesek, mint rájuk. Mégis Ausztráliával az élen több ország világossá tette, Ausztrália azt mondta, nem fogad, Amerika megmondta, nem fogad, Izrael megmondta nem fogad. Tegnapelőtt az Öböl-államok, akik egyébként vallásilag, kulturálisan egy civilizációhoz tartoznak a most Európa felé tartó emberekkel, is azt mondják: nem fogadnak. Csak Európa! Mindenki fölkészült erre az egyébként nem kívánatos, de esetleg előálló helyzetre, mindenkinek van politikai döntése erre, minden ország polgárai úgy érezhetik – Ausztrália, Amerika, Izrael, Öböl-államok –, hogy a vezetői urai a helyzetnek, döntéseket hoznak, és annak érvényt szereznek egy szereplő kivételével: mi, európaiak. Ma így áll a helyzet, és Önöknek ebben a nagyon nehéz közegben kell helytállniuk.
   Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
   Ráadásul az is nyilvánvaló, ezt most első kézből mondhatom Önöknek, hiszen a múlt héten az Európai Unió minden vezetőjével sikerült tárgyalnom, hogy semmilyen terv sem létezik a válsághelyzet kezelésére. A mostani helyzetben a baj is nagy, de ennél még nagyobb baj, hogy nincs európai terv, hogyan kezeljük ezt a helyzetet. Ami van, az nem a helyzetet akarja kezelni, hanem a helyzet következményeit, miközben még a helyzetet sem számolta föl.”

   • vitorla123 szerint:

    Erről írtam fentebb,még nem olvastam ezt az írtást.Orbán azt nem látja,hogy rajta kivűl mindenki másnak kell a bevándorló,fogyasztónak és éhbérértrdolgozónk.Megjegyzem ,mivel nem ért hozzá,hamarosan a magyar harácsolónak is lét érdeke lesz,hogy dolgozzon neki ingyen valaki.

    • én szerint:

     Az teljesen kizárt hogy a munkaerőhiány miatt a kecskepásztorokat hoznák be . Ezt konkrétan tudom hogy nem így van . Nálunk az iskolában már komplett Kárpátaljai osztályok vannak szinte , több mint felük onnan jött.
     Sovány 1500 km utaznak hogy itt tanuljanak és majd munkába álljanak . ( kollegista mind )

     Admin:

     Hol van ez az iskola? Hogy 1500 km-t utaznak ODA Kárpátaljáról!

     • én szerint:

      Admin : Komlón, a bányászvárosban
      ( sajnos már bezárták a bányát :(( )
      501 SzakminkásKépző

      Admin:

      Oda-vissza Nyizsnyij Vorota meg Komló között kijön az 1500 kilométer valóban.

     • én szerint:

      Beregszászról/Munkácsról és a szórvány Kárpátaljáról először Debrecenbe utaznak, onnan Pestre , onnan Pécsre , és utána érnek Komlóra.

     • én szerint:

      Egyébként itt egy valódi téma, amiről írhatnál cikket? : az ukik ha megtudják egy diákról hogy itt tanul Magyar oroszágon, azonnal besorozzák.
      Amikor hazautaznak szünetek alatt két naponta rájuk írunk ne vegyék át a behívó parancsokat !!

      Admin:

      Tudod mi az egész dologban a képtelenség? Az, hogy valamennyi határátkelőn kettős nyilvántartást vezetnek az ukránok. Ha pedig a MAGYAR ÚTLEVÉL adatai megegyeznek az ukrán népességnyilvántatásban szereplő bizonyos adatokkal, azonnal kidobja nekik a rendszer, hogy a be-vagy kilépni szándékozó gyanús-e!

      Elég sok (?) kárpátaljai ismerősöm fiúgyereke tanul magyarországi FELSŐFOKÚ oktatási intézményben. Ők mint az ördög a tömjénfüstöt-úgy kerülik Ukrajnát. A középiskolásokat meg nem fenyegeti a behívás.

     • én szerint:

      Admin, ha karod bemutatlak egy két Kárpátaljai diákomnak,.
      Olyan élet történeteket hallanál hogy besírnál .
      És ők még fiatal gyerekek

    • Fergeteg11 szerint:

     Mindkettőt megértem, a munkaerőhiányt és az idegenek jelentette problémákat is. Az országot most még leginkább az első fenyegeti, ebből a helyzetből az EU nem jelent kiutat, csak elmélyíti. Ugyanakkor az idegenprobléma nagy és jogos társadalmi feszültségeket gerjeszthet, amitől tartanak a vezetők. Ez egyben egy utolsó esély, ha valaki még hisz Magyarország feltámadásában. Én szeretnék hinni benne, bár egy dolog a vágy, és egy másik a realitás. Adminnak igazat adok abban, hogy az ország jövője nem képzelhető el az “EU bűnszövetségben”, sem pedig (a megszokott) demokráciában. Illetve elképzelhető, csak akkor lassanként elveszti magyar jellegét, és provinciává alakul.

     • én szerint:

      Ezzel amit írtál, én is tökéletesen egyetértek. Nem képzelhető el a jövőnk az atlantista tömb keretein belül.
      Vlagyivosztok -Liszzabon gazdasági téren belül tudom elképzelni csak . És ez így is volna reális, földrajzi adottságok miatt .

 5. istvan szerint:

  Nem értem,hogy miért harsogja mindenki,hogy a harácsolóknak ingyen munkaerő kell!?Fenntebb pedig az derül ki,hogy nincs munkerő,és nincs vásárlóerő!!
  Ebbe a harácsolásba bukott bele a kapitalista világ,és erre mi is, a nagy ellenzők arról beszélünk,hogy a harácslónak ingyen kelle a munka!
  Pedig az,azt hiszem,mindenki előtt világos,hogy a vásárlóerőt a jól megfizetett munkaerő képviseli,és nem pár ,az olcsó munkaerőn, a rabszolga-munkán meggazdagodott harácsoló képviseli!!
  És ezt egyszerűen nem akarja senki fel-illetve beismerni,mindenki mantrázza a saját hülyeségét,pedig ez a tétel már többszáz év óta ismerdt,de Ford múlt század elejei mondása óta biztosan,mikor arra biztatta tőkéstársait,hogy fizessék meg a munkaerőt,mert csak így gazdagodhatnak ők is!!
  Mintha az egész világ elhülyült volna a pénz teremtése,kinccsé merevítése felé!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.