Donbassz

Donbasszban túl zajos a tűzszünet. Északtól-délig. Ugyan a népköztársaságiak nem lőnek, mégis az ő térfelük a hangos. A latorgránátok robbanásaitól.

A legvadabb martalóctüzérségi attakok Zajcevo és Gorlovka térségében estek meg. A mára virradó éjszaka.
Zajcevo népköztársasági oldalán egy 90 esztendős bábuska sebesült meg súlyosan egy latorgránát becsapódása miatt összerogyó ház romjaitól.
Gorlovkában és Jaszinovatajában CSAK romok keletkeztek.
A Jaszinovataja-járásban hoholkézen lévő Krasznogorovkában a helyi martalócparancsnokság épületét vetette széjjel egy “ismeretlen” eredetű robbanás.
kra
A móka éjjel kettő körül esett meg. Beszámolók szerint a hajlék mindig tele volt valcmanistákkal. Az épület teljesen megsemmisült. Idővel tán azt is megtudjuk, hogy mekkorát rövidült emiatt a zsoldlista.
Dokucsajevsz és Kominternovo is figyelmeztetve volt az éjszaka: nem kell ám nagyon komolyan venni ezt a tűzszünetet. Szerencsére itt sem sebesülések nem lettek, sem újabb károk nem keletkeztek.
Avgyejevkában tegnap kora délután volt a krasznogorovkaihoz hasonló esemény. Igaz itt nem latorparancsnokság repült a levgőbe, hanem csak egy kisebb gránátlerakat. Emiatt három valcmanista pribék sebesült meg. Az eseményről Liszenko bemondő tett említést Kijevben. Ebből kiindulva pedig alighanem joggal föltételezhető, hogy bizony elég komoly pukkanás lehetett ott, ami miatt néhány latoregyed le is tette a kanalat. Ha mát Liszenko hozta elő a témát!
Morognak Valcman latorjai. Egyre több hibás szerszámot kapnak az első vonalban tanyázó martalócok.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    Ez várható IS volt . Sőt az lett volna a hihetetlen, csodálatos, ha “csend” lenne,ha a Galíciaiak betartanák a tűzszünetet. A köztársaságiaknak EL KEL MENNIÜK KIJEVEN TULRA-a LENGYEL HATÁRIG, hogy kigyógyitsák a Kijevieket a betegségükből. Más szóval RADIKÁLIS ESZKÖZÖKHÖZ KEL a DONYECKIEKNEK folyamodniuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.