Donbasszból-Donbasszról-olasz szemmel!

A RAI-2 OLASZ TÉVÉCSATORNA TUDÓSÍTÁSA A DONYECKI FRONTRÓL. ITT OLYAT LÁTUNK, AMIT A MAGYAR TELEVÍZIÓBAN SOSEM FOGUNK.

A Magyar Televízió – kiváltképpen pedig a jenkibérenc liberálfasiszta tévéadók – bőven megelégednek azzal, amit az MTI nagyszerű ukrajnai tudósítója, Kovács Valéria felolvas a kijevi hazugsággépezet napi hírbulletinjeiből. (Ami, egyebek mellett, meglátszik Viktorunknak az Ukrajnából való felkészültségéből is. Pedig én már írtam neki – de, úgy látszik, lusta olvasni. És nem tűrheti a tőle eltérő véleményeket – még akkor sem, ha az igazságot akarom neki bemutatni. Küld helyette a hivatalától olyan hitvány irományokat, hogy engem, negyven évvel ezelőtt, kezdő fogalmazóként, a válasznak akárcsak egy ilyen tervezetével együtt a főnököm ordítva kergetett volna ki az irodájából.)
Az olasz tudósítónő (nő!) bátran elment egy városba. Vélhetően a mostanában annyit lőtt Gorlovkába. Egy helyi lakos mutatja neki: az ukrán tüzérség egy lakótelep kazánházát akarta kilőni. Helyette azonban előbb a kazánháztól balra, majd jobbra található, lakótelepi, sokemeletes házat találták el.
Fölkeresték az egyiket. A házban lakó egyik asszony elmondta: három lakótársuk (három asszony) meghalt, egy kisgyermek súlyos légnyomást kapott. Meg is mutatta a találatot kapott lakást.
Nem tudtam, hogy ilyen dolgok történnek itt – mondta a riporternő. DE HOGY ITT VAGYOK MEG FOGOM MUTATNI OLASZORSZÁGBAN MINDEZT. AHOL AZ EMBEREK SEMMIT SEM TUDNAK ARRÓL, AMI ITT FOLYIK.
(Ugyanerre, azt hiszem, várhatunk mi, magyar közvélemény. Talán majd húsz évvel a junta bukása után. Gyáva, önmagukat ugyanakkor borzasztóan nagyra tartó, öntelt, pöffeszkedő és pimasz, felületes, olykor kifejezetten hülye, mindenkit a sárba taposó bértollnokokról (akik azt hiszik, hogy ők [email protected] a spanyolviaszt) ilyesmit hiába is várnánk.)
Az éjszakát a riporternő a város környéki, sokat szenvedett Zajcevó előváros közelében lévő lövészárkokban töltötte. Ahol a néphadsereg harcosai elmagyarázták neki: az ukránok általában reggel 6-kor, illetve este 10-kor kezdenek lőni. (Ami már nem teljesen igaz: hála a “tűzszünetnek”, a néphadsereg katonái számára megtiltott viszontcsapások elmaradásának, az ukránok gyakorlatilag már bármikor tüzet nyithatnak, büntetlenül.

(Csikós Sándor)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbasszból-Donbasszról-olasz szemmel! bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Kálmán Lőrinc szerint:

  “Remek oknyomozó riporterünk” Trutykó hogyhogy még nem ment ki Dombassz frontjára tudósítgatni???

 2. M szerint:

  A mi médiásaink IQ-ja és szakmája, egymás és néhány kijelölt, celebre szopása, felületesség, tudatlanság elfogadott szintté tétele. Egy, még náluk is idiótább réteg szélesítése.

 3. zls-179 szerint:

  A mi újságíróink, és sajtósaink egyvalamihez kétséget kizáróan értenek,az igazság elferdítéséhez, és az adott hazugság többszöri elismétlésével annak igazzá tételéhez.
  A legvégén már Ők maguk is elhiszik a sok sok hazugságot, amit folyamatosan ismételnek vagy ismételtetnek velük! Tisztelet azon keveseknek, akik a nyomás miatt mégis megpróbálnak objektívnek lenni…

 4. Artur szerint:

  Már csak a pénzhez tudnak loyálisak lenni,elvek hiányában.Ezáltal haszonelvű minden a jelenben,a jövő pedig fikció a számukra.Azok a hatalmat kiszolgáló “közkatonák” akik elvtelenül cselekszenek,a jövőt ássák alá,akár a saját gyerekeik jövőjét is.A tisztán a jelenben való levés az oktalan állatok sajátja.Valaki minél távolabb lát a jövőben,annál hitelesebb elvek kell hogy segítsék ebben.A politikai játszmák bukott és bűnös résztvevői mindig téves vagy hiányos elvek mentén mozgolódnak,és sajna az igazság néha évszázadok alatt sem derül ki,példa erre a történészek ellentététes véleményei a múltról.Egy út marad,egyenként minden tudat minőségének emelése,de mivel az etikai vagy morál jellege az embernek a jelleméből fakad,és mivel a morális minősége az embereknek nem a tanulástól hanem egy intuitív belátástól függ,ezért a helyzet reménytelen,és az is marad.A történelem:”Tüzijáték a semmi háttere előtt”.

 5. turzó istván szerint:

  Na, azért ne higgye senki sem, hogy a mi ‘vezérkarunk’ nem tudja pontosan, hogy mi is történik Ukrajnában! Hát éppen ez az egyik dolog, amiért is nagyon bűnösek ebben! Lopnak, csalnak, hazudnak, kiárusítják az országot, elárulják a magyar népet! Minden létező köztörvényes bűnözésben is példamutatóak! Akalmatlanok a magyar nép vezetésére – halál rájuk!

 6. petymeg szerint:

  Trutymo ha megy akkor is a másik oldalra megy!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.