Rókamosoly

Az arcon a jellegzetes rókamosoly. Azt véljük róla, hogy tudjuk hova tenni. Hol azt hisszük, önmagán nevet, hol, hogy minket. Ám lehet, hogy mindkettő igaz. A spontán válaszok mestere mindent elüt ezzel a rókamosollyal!

Képtalálat a következőre: „Rókamosoly-kép”

Büszke, hogy nem lehet kihozni a sodrából, hogy szellemesen libikókázik a hazugság és a mellébeszélés hintáján, hogy nem ad föl labdát még akkor sem, ha közvetlenül az orra elé ütik. Ma még ez igaz! Ritka strapabíró, győzi rafinériával, idegekkel, úgymond szívvel-lélekkel az emberpróbáló melót. Fogalmunk sincs, hogy eszébe jut-e, talán egyszer e-TALÁN NEM IS OLYAN SOKÁRA-ő is le lesz nullázva!
És akkor majd akkor majd más áll a vádlottak padján ő is, a Népbíróság előtt. A mikrofon mögött, ilyen-olyan párthovatartozású tettestársaival együtt. A rókamosoly akkor már csak szánalmas erőlködés lesz-ha lesz egyáltalán.
Ma még félbolond megszállottból, üres karrieristából igen, de az ő fajtájából, az ő típusából nem szaladgál sok.

romo

A nyugdíjvagyonnal kapcsolatban talán még lehetett ígérni, csúsztatni; a baltás gyilkos kiadásától a testes kopaszok bedobásáig egyre fogynak az érvek, konganak a blöffök, más kell, különösen pofátlan metafora, x lábú poén és a rókamosoly.
Ebben a közegben bontakozhat ki az a sajátos tehetség, amely képes a legbizarrabb reakcióra, ki tudja mondani, amin maga is mosolyog. E fogással mintha élét vesztené a gátlástalanság, mintha működne valamiféle összekacsintás a tájékoztatás két végpontján, a trükk már-már imponáló, de fölfordul tőle az ember gyomra. Kérdés, hogy a rátermett ember érzi-e a speciális tudás birtokában rá leselkedő veszélyt. Hogy megnyilvánulásai így, sűrű egymásutánban azt sugallják, hogy lenéz mindent, ami a körén kívül létezik. Úgy tesz eleget egyébként vállalhatatlan feladatának, hogy a király bohócát imitálva azt hiszi – Cipolla segédje.
A pillanat abszurditásában elégedett röhögés fut végig a termen, de utána marad a döbbenet: az élc nem ugratás, nem kommunikációs csúcstechnika, hanem hasznavehetetlen információs hordalék.
Amikor valaki arra vetemedik, hogy úgy üssön el egy hetek óta válasz nélkül hagyott kérdést, miszerint hová tűnt a gyaníthatóan milliárdokat eredmény nélkül eltüntető Farkas Flóri, hogy a sajtó bizonyára azért keresi ennyire kitartóan, mert cigány – ott kapkodóvá válik a lélegzet. Ugyanígy, a balatoni fejlesztés hirtelen visszavont 300 milliárdja mellé sem érkezett azonnal muníció, a bejelentő a döntés köreteként azt találta mondani, hogy miért volna más a Balaton, mint az ország többi tájegysége. Romlott szöveg. Rókamosollyal. Ahogy a most csütörtöki is: ha a “rászorulók” nem 100-an, 200-an lesznek, hanem többen, nyilván kevesebb segély jut egy emberre, hisz nem fog a település több adót beszedni. Szavazzanak tehát nemmel.
Az a lezser, laza félmosoly gyakran érezhető kínban születik. De sebaj, ilyenkor is van megoldás. Mert ott van a betelepített segéderő, amely máris büdöskomcsizásra, tömeggyilkosozásra tereli a lényeget. Ekkor rókamosoly nélküli komorsággal követeli az óriásplakátokat meg a molinókat. Hiszen országunk minden búja-baja-bánata Kádár és a büdöskommunisták bűne!
Sínen vagyunk! Tovább már senkit nem érdekel a holnap! Amit már amúgy is elloptak! Maguknak lopták el!-TŐLÜNK! Keveseknek-SOKUNKTÓL! De mivelhogy ezt senki nem teszi szóvá a rókamosoly bűvöletében fürdőzők közül, hát minden rendben. Jöhet a rókamosoly.
Ez itt a profi politikustól elvárható-megszokott-lényegelhallgatás, az igazság kiforgatása, a nettó hazugság, a pofánba röhögés, obskurus hisztériakeltés.
A qrmány sikerágazata a kommunikáció. Rókamosollyal, anekdotázgatással, büdöskomcsizással. Amiáltal minden akadály nélkül válhat a tűrhetetlen még tűrhetetlenebbé.
A rókamosoly pedig harsány hahotává gorombul a tettestársi körben! A párnázott ajtók mögött, a süppedő szőnyegeken, a puha fotelok és közpénzjellegét vesztett alapítványi meg egyéb rablott pénzeken kitartott lotyók ölelése, meg a finom italok szürcsölgetése közben.
A rókamosoly persze gyorsan átválthat ám legörbülő szájú, sírós ábrázatra is. Amikor a rácsos ajtó csikorogva zárul, és baljóslóan kattan a zár. A rókamosolyúak mögött. Amikor az úri lezserséget és kiváló hangulatot felváltja a szibériai rablét. Az életfogytig tartó kilátástalanság tudata nem egy mosolyra fakasztó dolog! Pláne nem rókamosolyra!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Rókamosoly bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. ... szerint:

  Lézerjankónak vannak azért pozitívumai is!
  A hódmezővásárhelyi zsinagógát olyan puccosra vágta, hogy olyan még az őshazájában sincs.
  Erősen jordánpozitív a rókaképű!..

 2. Realista szerint:

  Megmosolyogtató írás. A hidegfront megtette hatását adminnál is, mer nagyot álmodni. Szép álom, de az élet más. Sem ő sem én nem érem már meg, hogy fordulat legyen.

 3. Kósa Lajos szerint:

  Csak rá kell tekinteni fizimiskájára, mindjárt látszik hovatartozása! Róka mosoly? Hamisság? Ejj, no,, hisz tudjuk kik ők!

 4. zls-179 szerint:

  Változások már hogyne lennének,hisz tapasztalhatod még az időjárás is megváltozott.
  A mai nap nem a tegnapi,és a holnapi nem a mai, mert ez is csak folyamatos változás!
  Az adott politika elitnek soha se szabad elfelejteni, hogy az emberek folyamatosan változtatják a véleményüket!Ezért is kényszerülnek örökös hazugságra a rókamosolyuak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.