Szíria

Szíria szerte tombol a tűzszünet!
A török csapatok a szíriai szövetségeseikkel és amerikai katonai segítséggel megtisztították az Iszlám Állam fegyvereseitől a török-szíriai határ utolsó olyan szakaszát – közölte a Pentagon egyik szóvivője.

Adrian J.T. Rankine-Galloway hozzátette azonban, hogy a határ közelében van még néhány olyan terület, ahonnan ki kell söpörni őket, hogy megnehezítsék a mozgásukat a térségben.
A dzsihadisták számára stratégiai fontosságú volt a török határhoz való hozzáférés, például az Európa és Egyesült Államok ellen tervezett támadásaik kivitelezése miatt. Hogy eddig miért grasszálhattak háborítatlanul?-arról nem esett szó.
A határtérségből való kiűzéssel elvágják őket rendkívül fontos utánpótlási útvonalaiktól, és még jobban elszigetelik a „kalifátusuk” fővárosát, Rakkát.
Az amerikaiak tegnap azt is bejelentették, hogy tíz nappal ezelőtt a kalifátusisták fővárosa Raqqa közelében, El-Raja faluban, egy általuk kivitelezett légicsapásban kittikkadt a rémgyülekezet főkommunikátora, a dallamos nevű Vail Adil Haszán Szalmán al-Fajád.
Az alábbi videon éppen a főnök pusztulása miatt acsargó kalifátusista pribékek őrjöngése látható. Éppen nagyon haragszanak szülőatyjukra-az USA-ra!

A dallamosnevű majd tíz nappal élte túl főnökét-Abu Mohammed al-Adnanit. Azt meg az orosz légierő vágta hidegre.
Valerij Geraszimov vezérőrnagy-az orosz hadsereg vezérkari főnöket-tegnap délután Ankarába érkezett. Kollájának és vendéglátójának-Hulusi Acarnak-a tudomására is adta Oroszország rosszallását amiatt, hogy Kardigan szultán hadserege Szíria törvényes és legitim kormányának akarata és jóváhagyása ellenére hatolt be Szíriába, és ott katonai akciókat hajt végre.
A “The Operation Shield Eufrátesz” nevű török akciónak vannak kockázatai-nem is kicsik!-adta tudtára Geraszimov a török kollégának.
Tegnap egyébként Szíria szerte összesen 69 tűzszünetsértés történt. Ezt úgy kell értelmezni, hogy az Oroszország-Szíria-és az USA által latoregyletekké és ezáltal irtandóvá minősített bűnbandák elleni csapások nem tartoznak a tűzszünet hatálya alá.
A véletlen csapások elkerülése érdekében az amerikaiak tegnap átadták istépoltjaik pontos elhelyezkedésének listáját orosz kollégáiknak.
Hama tartomány északi részén persze csupa martalóccá nyilvánított horda ténykedik. Őket az orosz légierő és a szír kormánycsapatok ápolgatták tegnap. Harek szerint a pribékbandák támadásra készülődnek.
Tegnap a “A Szabad Szíriai Hadsereg-Ahrar Al-Sharqiyah” Észak-Aleppo-környéki hordavezérkara nyilatkozatot adott ki arról, hogy ők bizony nem hajlandók alávetni magukat amerikai istápolóik akaratának, mert hogy az USA együttműködik a kurd PKK és YPG-vel is.
Ugyanakkor a térségben a Castello-autópályára bevonult a szír hadsereg és a Hezbollah. Nehézfegyverzetüket a tűzszüneti megállapodásban foglaltak szerint visszavonták az út közvetlen közeléből.

Aleppo déli végeinél korántsem szent a béke. Ott az an-Nuszra banda a Ramouseh-út menti Tal Umm Al-Qara dombjain tanyázó kormánycsapatokat “ördögágyúzta”! Mígnem a rendes ágyúk véget nem vetettek a legénykedésnek.
Kelet-Gutában a kormányerők késő este indítottak kifüstölő akciót a “Faylaq Al-Rahman” bűnbanda ellen.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Keleti Ujvilágrend. szerint:

  A baj csak,hogy olyan virustőrzsekkel rendelkeznek,ami europa és usa
  lakoságát megtizedeli.
  A keleti hirszerzés készen áll europa irányábol teljes vegyvédelmi virus zárásra szükség eseten teljes karantén europa usa irányábol.

  Europa usa lakoi készüljenek a leg durvább virusokra az isis katonái részéről.

  • Keleti Ujvilágrend. szerint:

   Keleti hirszerzés olyan infok hoz jutott,hogy az isisnek megvannak az ezkézei
   europai es usa lakoságának kiirtására.

   A keleti birodalom védelmi rendszere készen áll egy usán europán végigsőprő super gyilkos virusos járvány terrorista támadás keleti irányba valo tovább terjedés blokolásra.

   1 időzitett bomba ketyeg europában,és az usában.

   • 1tothgabor szerint:

    De nekem a Magyar Új Világrend jobban tetszik.

    Tartozások, hitelek eltörlődnek, a bankok pénzkezeléssel foglalkozó nonprofit szervezetekké válnak (amíg túl nem haladja azokat az össznépi tudatosság), a pénz értékét az egyéni fejlődés egyénileg és társasan meghatározott csoport érték-szemlélete adja, melyet a fejlődés hajt, mint érdek és cél.

    Vallások megszüntetése, papok, bankárok munkatáborba zárása (szafari, fejtágító beszélgetésekkel).

    Kormányok eltörlése, szerepüket átveszik a meritokratikus értelemben kiemelkedő egyének, kik végrehajtsák a közösség engedélye alapján születő terveket.

    A társadalmakat (amíg léteznek országhatárok) átjárja az egyenlőséget tanuló szemlélet, párosítva a logikai, szakmai értelemben értett kiemelkedő képességű emberek, rövid időre vagy feladatra szóló megbízásával.

    Nagy vonalakban ennyi.

    Vírus-bomba sem lesz semmi, mert

    A., nem engedtem meg
    B., a pápa megy a főnökéhez azonnal
    C., mekka körül olyan 400 km sugarú körben is lesz allah-dzsembori

   • Kósa Lajos szerint:

    És viszont te iszlamista Disznó! Hehe, ha mi veszünk, jössz te is a másvilágra szolgálni minket!

  • Kósa Lajos szerint:

   Álmodozz csak barom.

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Mit hallok a fősodratuból !! Támadás érte oroszországban a Szír nagykövetséget ? Álitólag molotov koktélokat dobáltak a nagykövetség épületére ? Igaz lenne a hír, agy csak én hallotam rosszul ?? Mit fog csinálni, hogy fog reagálni a Szír kormány a Török -Amerikai csapatok behatolására és főleg, milyen lépéseket fog tenni Oroszország ezen behatolóknak a teljes eltávolitásársa ? Aról olvastam a cikben,hogy Valerij Geraszimov Ankarába érkezett, gondolom e végből, de szerintem nagyon gyorsan el kellene rendeznie ezt az ügyet, amig mélyeben nem hatolnak Szíriába, mert akkor szerintem, nagyon nehezen fogják tudni őket kiseperni .

  • Gonda István szerint:

   “szerintem nagyon gyorsan el kellene rendeznie ezt az ügyet”
   Az nem könnyű, mert a szíreknek előbb még át kellene verekedniük magukat az ISIS-en, ha el akarnának érni a török-amcsi csapatokig. Már pedig egyelőre nem bírnak az ISIS-el sem.

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  BOCS FÉLRE ÉRTETTEM A HÍRT A MOLOTOV KOKTÉLOS illetve petárdás támadással KAPCSOLATBAN !

 4. Kósa Lajos szerint:

  Az első Videó-n Leopard II s harckocsik látszódnak?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.