Donbassz

Donbasszra rátört a tűzszünet! Bár jobbára a Donyecki Népköztársaság részesül az “áldásaiban”, a luganszkiak evégett nem irigykednek.

A DNR-területét az utóbbi 24 órában (ma reggel hatig) 59 alkalommal bombázta-lőtte a kijevi horda. A tzszerszámokban nemigen válogattak. 82 milliméteres aknavetőtől a 152 milliméteres tarackig minden játszott. A “kíméltebb” helyeket légvédelmi ágyúkkal meg géppuskákkal lőtték. (Ezeket a “kíméltebb” helyeket a DNR ma reggeli közleménye egyébként fel sem sorolja.)
Gorlovka, Zajcevo, (köztük valamennyi bányatelep) Gagarina, Jaszinovataja, Makejevka. Donyeck “Petrovszkij” kerülete, és a repülőtér területe. Délen Szahanka. Ezeket a településeket ágyúzta-aknavetőzte-rakétagránátozta a valcmanista latortüzérség. Ami eddig megszokott település most nem lett említve-azok a “kímélt” települések.

A “Kommunar” bányatelep visszaszerzését követően tegnap a DNR erői alaposabban átnézték a helyet. Szörnyű leletre bukkantak. Lövedékek és egyéb kegytárgyak mellet két nemrégiben eltűnt fiatal nők holttesteire. Az biztos, hogy megkínozták őket, mielőtt végeztek velük. A holttesteket aztán csak beledobták egy bombagödörbe.

Az egyik nő várandós volt.
Mára virradóan Avgyejevkánál ismét kísérletet tett a latorhad a DNR-vonalain való áttörésre. A szokásos eredményt produkálták ismét.

Tűzszünet van tehát Donbasszban. A helyzetre pedig mi sem jellemzőbb, hogy tegnap-egy viszonylag csendes időszakban-Alekszandr Zaharcsenko azért elérkezettnek látta az időt arra, hogy megejtsen egy “baráti figyelmeztetést” Kijev irányába: az LNR és a DNR jószándékuk jeleként hirdette meg a tűzszünetet. Nagyon úgy tűnik, hogy Kijevet nem hatotta meg a gesztus. Mi békésen akarjuk rendezni az ügyeket. Persze ha Kijev más módon!-akkor mi készen állunk más módon!-nyilatkozta a DNR vezetője.

Tűzszünet van tehát Donbasszban. Ki is használja néhány DNR hadfi a lehetőséget. “Átruccannak” Oroszországba, Rosztovba.
De a határátkelés “Uszpenyka” KPP-n (határátkelő) nem egyszerű dolog.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. zls-179 szerint:

    Agyatlan,erőszakos funkcionális analfabétákkal nem lehet békésen rendezni a dolgokat,akármennyire szeretnék is a másik oldalról!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.