Majd a referendum után megtudjátok!

A péntek reggel a Kossuth-adón sugárzott Döbrögi-félóra egyik részlete: (idézet a Válasz.hu anyagából.)

mos

“…A kormányfő kitért arra is, mi várható október 2-a után; az interjú vonatkozó része így hangzott:
– Ha sikeres és eredményes lesz a népszavazás, ugye, amelyhez ötven százalékos részvétel kell, akkor látja-e már, hogy mi lesz a közjogi következménye, mi lesz a következő lépés a magyar parlamentben?
– Igen.
– Alkotmánymódosítás, vagy bármi más?
– Látom.
– Csak nem árulja el?
– Mindent a maga idejében, a hídon akkor kell átmenni, ha odaértünk, most egy népszavazás előtt állunk. Nem javaslom, hogy arról nyissunk vitát, hogy mit fogunk csinálni a népszavazás után. Most arról érdemes vitát nyitnunk, arról érdemes beszélni, hogy létre tudunk-e hozni egy nagy egyetértést, és minden erőt erre szeretnék összpontosítani, és, bár tudom, hogy milyen irányba indulhatunk el a népszavazás után – azt hiszem, hogy ezért tartanak az állásomban az emberek, hogy előre gondolkodjak, tehát megvan erre az elgondolásom –, de itt és most minden azon múlik, hogy milyen összefogást hozunk létre. Más irányba indulunk el, ha nagyobb az összefogás, és más irányba, ha kisebb.”
Nos! Szinte nyíltan kimondja a vajda, hogy KÖZÜNK NINCS AHHOZ, hogy ő mit fog csinálni EGY NAGYMÉRVŰ FELHATALMAZÁST KÖVETŐEN! Ő ugyanis arra törekszik, hogy EGYSÉGBE ÁLLJON MÖGÖTTE A NÉP, de hogy mire akarja felhasználni AZ Ő ÁLTALA VALAMIRE VALÓ FELHATALMAZÁST?-azt ő most-ELŐRE-NEM KÖTI AZ ORRUNKRA!

HIHETETLEN CINIZMUS!

Szerinte “… ezért tartanak az állásomban az emberek, hogy előre gondolkodjak, tehát megvan erre az elgondolásom…”
EGY NÉPSZAVAZÁS ELŐTT KÉT HÉTTEL NEM HAJLANDÓ ELÁRULNI, HOGY MIRE IS MEGY KI A JÁTÉK!
MAJD MEGTUDJÁTOK! A REFERENDUM UTÁN! EZ A VÁLASZA!
Ez pedig felér egy jó adag fenyegetéssel!
És még csak azt sem mondhatja senki, hogy ő nem szólt előre! Már jó előre a MI NYAKUNKBA VARRJA A FELELŐSSÉGET A MI DÖNTÉSÜNKÉRT!
Igaza is van! Ha ilyen kijelentés után bizalmat kap!-TELJESSÉGGEL MEGÉRDEMELJÜK A JÖVŐBELI TETTEIT!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Majd a referendum után megtudjátok! bejegyzéshez 15 hozzászólás

 1. Szaszi szerint:

  – “A bizalom olyan,hogy gyalogosan érkezik,és lóháton vágtat el ”
  – “Ha döglött lovon ülsz,szállj le róla”
  – “Lyukas lufiba nem érdemes levegőt fújni”
  (Dakota közmondások)

 2. Fergeteg11 szerint:

  Egy újabb szög a félelemkampányba. De ahogyan itt már megjegyezték, a Páva (most) csak egy Pulyka. Felfújta magát, és fenyegető pózba helyezkedett.
  Végre rábírták, hogy kimondja: csak raja és bizalmi körén áll, hogyan döntenek. A népszavazás eredményét hangsúlyozni és a felelősséget ezzel a nép nyakába tenni nem szép dolog, ugyanis ő maga dicsekedett korábban “öszödi” beszédében a következővel:
  “Az egyetértési pontokról csak annyit szeretnék mondani, bár nem ennek a testületnek a napirendi pontjai közé tartozik, de talán nem árt, hogyha néha áttekintenek a rokon szakmák területére: a politikai stratégia boszorkánykonyhájába. Ez a Miniszterelnökségen működik, közvetlenül a miniszterelnök környékén: tanácsadók, ismerik ezt a nagy világot, holdudvart. Szóval ebben a világban, legalábbis Magyarországon, mióta mi kormányzunk bizonyosan, az egy szakmai közmegegyezés, hogyha előre látunk fölbukkanni a horizonton egy problémát, akkor még mielőtt az nagyra nőne, és a súlyával ránehezedne a teljes magyar politikára, és egy nehéz ügyről van szó vagy több nehéz ügyről van szó, akkor meg kell próbálnunk még a krízis tetőzése előtt egyetértési pontokat létrehozni az emberek és a kormányzat között. A nemzeti konzultációval mindig viccelődni szoktak az ellenfeleink, talán néha okot is adunk rá, de a nemzeti konzultációnak az az értelme, hogy a legnehezebb kérdésekben kellő időben előre legyen egy egyetértési pont. Nemcsak arról van szó, hogy az legitimáció, hogy a kormány tudjon rá hivatkozni. Ez sem lényegtelen, hanem hogy valóságos egyetértési pont legyen, hogy bevigyünk közvetlenül a kérdéseinkkel az emberek fejébe gondolatokat, amiket, ha a nyolcmillió emberből egymillió visszaküld, ami azt jelenti, hogy egymillió ember valószínűleg otthon, a konyhaasztalnál vagy valahol megbeszélte azt a kérdést, valamilyen mértékig gondolkodott róla, valamennyi időt szentelt neki, és egy X-szel azt mondta, hogy ő inkább erre az álláspontra helyezkedne, ha már ilyen kérdést kap. Ezek fontos dolgok. Ezért van az, hogy a menekültpolitikában mi ki tudunk tartani. A bevándorláspolitikában sziklaszilárd a kormányzati álláspont. Mert nyolcmillióból egymillió ember válaszolt, és azoknak a 85-90 százaléka világosan megmondta, hogy mit akar. És azt is, hogy mit nem. Tehát van a magyar politikában egy egyetértési pont, illetve a bevándorláspolitikát illetően van több egyetértési pont, ami stabilizálja, demokratikus módon stabilizálja a magyar kormányzat működését. Ha ez nem volna, akkor bizony itt is előfordulhatnának olyan csúszkálások, amit egyébként a fejlett demokráciákban tőlünk nyugatabbra, ahol a közvélemény véleménye a sajtón keresztül érvényesül kizárólag, nap mint nap láthatunk. És így a politikának, a modern politikának az a tulajdonsága, hogy két lábbal kell állni a földön. Most nem arról van szó, hogy meg kell nyerni az emberek szavazatát, ez is fontos, és majd 2018-ban el is jön ennek az ideje, hogy erről beszéljünk, de addig is meg kell nyerni az emberek egy tekintélyes részének a támogatását a konkrét döntésekhez is, és ez nem lehetséges más módon, mint ezekkel a módszerekkel. Ezek értékes módszerek, egyetértési pontok és ezek most léteznek.”
  http://www.grotius.hu/doc/pub/MNSKJJ/2015-09-07_orb%C3%A1n-viktor-besz%C3%A9de-a-kulk%C3%A9pviselet-vezetok-%C3%A9rtekezlet%C3%A9n.htm
  Van tehát felhatalmazása, nem is beszélve a közvélemény-kutatásokról.

 3. Szaszi szerint:

  Ez kérdés,ebben az ügyben, hogy akarok-e idegent betelepíttetni?
  Persze hogy nem!
  Mi a vélemény..Miért,ennyire nem homogén a lakósság?
  Brüsszel csak így fogadja el,hogy ha nagy tömeget mutat fel?Saját hatáskörében megtehetné,egyes esetekben meg is tette,akkor le se szart minket.Sőt,még az orrunk alá is dugta,bekeretezve ki is kellett tenni közintézmények falára.
  A nagy populista,aki mindent az ellenőrzése alatt tart,de a földekre utaló kérdést ki húzták a kopaszok.
  Értem én,csak az árúkapcsolást nem fogadom el.

  • Fergeteg11 szerint:

   Azt a a politikai stratégia boszorkánykonyhájában főzték ki, de odakozmált az alap. Mi sül ki ebből, harag vagy a félelem? Mindenesetre jó próba lesz.

 4. Smith szerint:

  “Mindent a maga idejében”

  Ja, ha már a műsor legelején bemutatnák a főattrakciót, akkor senki nem várná meg a végét. Jelen esetben, ha a népszavazás előtt világossá tennék, hogy most is ugyanannyi joga van az Országgyűlésnek nemet mondani a kötelező betelepítésre, mint a sikeres kvótareferendum után. Azért nem Orbán a felelős, hogy a fél ország szövegértésből elégtelen.

  • petymeg szerint:

   Sajnos jóval több mint a fele!

  • Fergeteg11 szerint:

   A Pulyka mondta:
   “A politikában, ahol Önök is szolgálatot teljesítenek, vagy a közjogban a felelősség természete az eredményhez kötött. Eredményfelelősség van. Majd amikor Önök a megfelelő pillanatban az ítélőszék elé kerülnek, legyen az e világi – ezt nem kívánom, bár a magyar történelem bővelkedik ilyen pillanatokban –, vagy legyen nem e világi ítélőszék, nem azt fogják Önöktől megkérdezni, hogy mi volt a szándékuk, hanem mi volt az eredménye annak, amit döntöttek. Mert a politikában nem szándékfelelősség van, hanem eredményfelelősség. Ez valamelyest a mi szakmánkat megkülönbözteti a mindennapi élet más szakmáinak egy tekintélyes részétől. De a mi felelősségünk az eredményekért van.”
   http://www.grotius.hu/doc/pub/MNSKJJ/2015-09-07_orb%C3%A1n-viktor-besz%C3%A9de-a-kulk%C3%A9pviselet-vezetok-%C3%A9rtekezlet%C3%A9n.htm

 5. Szaszi szerint:

  Már le kéne vágni a karom hogy ne piszkítsak ide.
  Fergeteg,csak egyre sűrűbben hallom az előre hozott választásról szóló rebesgetést,és ez nagy alkalom rá,hogy számára sikeres legyen.
  Tagadja,de hát nem ő lenne ha beismerné, nyilván.
  Komoly brigád dolgozik mögötte,ebben okosak.

 6. Smith szerint:

  MTI: Az Európai Unióba érkező “menekültek” kötelező kvóták szerinti elosztásának terve politikailag már halott – vélekedett vasárnap egy cseh tévéműsorban Robert Fico tót és Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök.

  “Nincs semmi értelme olyasmiről vitatkozni, amiben sosem fogunk tudni megegyezni” – szögezte le Bohuslav Sobotka.

  Nem lesz kötelező betelepítés. Üzenjünk Orbánnak, hogy ő is végre megértse!

 7. Károly Daroczy szerint:

  Ez már csak Orbánról szól, és a FIDESZ-ről.
  Kisajátították maguknak.
  Ők főzték, egyék meg!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.