Színvallásra kényszerülnek Döbrögiék? De akkor már késő…

Most kiderül, hogy Orbánék kinek az oldalán állnak

A természetvédők szerint a magyar kormánynak nemet kell mondania a TTIP „kisöccsére”

Mondjon nemet az Európai Tanácsban az EU és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezményre – erre kéri a kormányt a Magyar Természetvédők Szövetsége. Úgy tudjuk, a kormányhatározat közigazgatási egyeztetése már megkezdődött, és napokon belül dönthetnek is az ügyben.

Már a jövő héten tárgyalhat a kormány az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodás, az átfogó gazdasági és kereskedelmi egyezmény (CETA) hazai ratifikálásáról. Információnk szerint már javában zajlanak a tárcaközi egyeztetések. A CETA lényegében az EU és az Egyesült Államok között kötendő szabadkereskedelmi megállapodásnak (TTIP) a „kisöccse”, vagyis ha a kabinet elfogadja a paktumot, lényegében szabad utat ad az amerikai egyezménynek is. Ez pedig aligha csengene egybe a kormányzat eddigi kommunikációjával, amely a megállapodással kapcsolatos kritikákat hangoztatta.
Jöhet a GMO-szennyezés és a multik uralma
A paktum ellen többtucatnyi civil szervezet tiltakozik Magyarországon, miközben az EU-ban is több millióan írták alá azt a petíciót, amely a szabadkereskedelmi megállapodások veszélyeire hívja fel a figyelmet. Farkas István, a Magyar Természetvédők Szövetségének vezetője szerint komoly környezetvédelmi és élelmiszerbiztonsági kockázatai vannak a megállapodásnak. Az egyik legsúlyosabb pontja a genetikailag módosított növényekkel kapcsolatos. – A CETA szövege alapján a kereskedelmi érdekek felülírhatnák az egészségvédelmi szabályokat, és veszélybe kerülne az elővigyázatosság elve.
Az egyezmény továbbá felszámolhatja a zéró toleranciát is, ami lényegében a GMO-szennyezés legalizálását jelentené – mondta lapunknak a természetvédők vezetője. További súlyos következményei lehetnek annak a vitarendezési eljárásnak, amelynek értelmében a multinacionális vállalatok különleges jogokat kaphatnak a demokratikusan választott kormányokkal szemben. – A befektetési bírósági rendszerben (ICS) a kormányok szabályozáshoz való joga rosszul definiált azáltal, hogy a megállapodás bevezeti a befektetők jogos elvárásának fogalmát, szélesre tárja a kaput a cégek indokolatlan pereskedése előtt – mondta. Farkas István úgy látja, az ilyen ügyekben döntő bírák lényegében jogászok és ügyvédek, vagyis akkor sem független személyek, ha állandó bíráknak nevezik is őket.
A bírói függetlenség lényege, hogy a bírák egy helyről, a bíróságtól kapják a fizetésüket, és mellette nem lehetnek ügyvédek vagy céges jogászok. A kanadai szabadkereskedelmi megállapodásban azonban bármilyen jogász betöltheti ezt a „bírói” szerepkört, akár egy nagyvállalat jogtanácsosa is. Egy tagállam pedig már akkor is kénytelen lenne dollármilliárdos kártérítést fizetni a nagyvállalatoknak, ha csak egy olyan fogyasztóvédelmi szabályozást hozna állampolgárai védelmében, amely nem tetszik a multinacionális cégeknek.
Akkor is perelhetnek, ha nem ratifikálják
A megállapodás esetében a helyzetet súlyosbítja, hogy az Európai Bizottság javasolja az egyezmény ideiglenes hatályba léptetését, még a tagállami ratifikálási folyamat lezárulta előtt. Farkas István szerint ennek következtében előállhat egy olyan helyzet, hogy a CETA alapján a kanadai cégek három éven belül akkor is beperelhetnek egyes európai kormányokat – akár hazánkat is –, ha esetleg a végén egy tagállam vétója miatt mégsem lépne hatályba az egyezmény. Mindezek tükrében a Magyar Természetvédők Szövetsége arra kéri a kormányt, hogy mondjon nemet az Európai Tanácsban az EU és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezményre, ne támogassa, hogy a CETA akár csak ideiglenesen is hatályba lépjen.
Tisztázásra várva
A kanadai és a német kormány egyetért abban, hogy még az októberre tervezett aláírás előtt tisztázni kell bizonyos dolgokat az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezményben. Sigmar Gabriel német gazdasági miniszter bejelentette, hogy a megállapodás aláírása előtt a kanadai kormány és az Európai Bizottság egy „jogi nyilatkozatban” teszi közzé a tisztázó magyarázatokat.
(mno)
Bal-Rad komm: “…vagyis ha a kabinet elfogadja a paktumot, lényegében szabad utat ad az amerikai egyezménynek is. Ez pedig aligha csengene egybe a kormányzat eddigi kommunikációjával…”
-Döbrögink politikai ars poticáját jól ismerjük. Márpedig az a qrmányunk politikájának is a leglényegesebb eleme, mondhatni alapja: “Nem azt kell nézni amit mondok! Azt-amit csinálok!”
Márpedig qrmányzati hadova ide-Döbrögi hanta oda, az amerikai nagykövet nemrégiben kikottyantotta, hogy NAGY AZ EGYETÉRTÉS TTIP-ügyileg az USA és a “magyar” qrmány között. Amivégből Colleen Bell fölöttébb elégedett.
Na meg hát mire megszületik a “magyar” qrmány VÉLHETŐLEG POZITÍV DÖNTÉSE, addigra Döbrögink már túl lesz egy referendumon. Ami komoly legitimitást-SZERINTE ÉLET-HALÁL URA felhatalmazást-ad neki! Akkor már CSAK NEMMZETTHY EGYSÉG VAN!-apelláta nincs!
“…Egy tagállam pedig már akkor is kénytelen lenne dollármilliárdos kártérítést fizetni a nagyvállalatoknak, ha csak egy olyan fogyasztóvédelmi szabályozást hozna állampolgárai védelmében, amely nem tetszik a multinacionális cégeknek…”
-TECCENEK ÉRTENI UGYE?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Színvallásra kényszerülnek Döbrögiék? De akkor már késő… bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Szaszi szerint:

  Majd Merkel megmondja neki,a német iparosok ellene vannak a TTIP-nek.
  A Bayer-Monsanto üzlet lenne érdekes,mert az is kétélű lehet.
  http://kitekinto.hu/2016/09/14/tozsde/harminc-versenyhivatali-eljaras-var-a-bayer-monsanto-uzletre/

 2. zz szerint:

  Hát a saját zsebükért küzdenek !

 3. Szaszi szerint:

  Igen,de tavaly(?)belóbálták Merkelnek, hogy nem támogatják az orosz embargó miatt,2017-ben indul a választáson.

 4. turzó istván szerint:

  Ahogyan eddig mutatták a ‘tevékenységüket’ – megfogják őket zsarolni, mert tudják, hogy milyen pénzéhes, korrupt banda az Orbánc oligarcha! … – így azután majd mindenre hivatkozással, meg fogják azt szavazni nekik – a ‘főnökök’ kedve szerint!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.