Szíria

Tegnap Szíriában már “csak” 21 alkalommal volt tűzszünetsértés! Ez persze nem nem azt jelenti, hogy a szembenálló felek jobb belátásra tértek volna, hanem annak a ténynek, hogy tegnap szombat volt. Ami Arábia szerte pihenőnap.

Volt viszont egy “fejlenény”, ami érdekes következtetésekre ad(hat) okot.
A világ elsőszámú latorállama-az USA-légiereje Deir ez-Zor közelében, Dzsebel Tardánál a szír kormánycsapatokra mért légicsapást, utat nyitva a kalifátusista rémbanda számára, hogy annap pribékjei előrenyomulhassanak.

dezo

Az orosz külügyminisztérium ez ügyben kiadott nyilatkozata megerősíti az USA-DAESH kooperációt. (Ami egyébként nem más, mint a szülő-gyerek “gyümölcsöző” együttműködése.)
Damaszkuszi közlés szerint az akciónak legalább 62 kormánykatona esett áldozatul, a sebesültek száma száznál is több lehet.
A történtek miatt Oroszország összehívta az ENSZ BT.rendkívüli ülését.
Az USA szerint véletlen baleset történt. Az akcióról a Pentagon először egy szokásos közleményt adott csak,amiben az szerepel, hogy az amerikai légierő az ISIS (DAESH) állásait támadta Deir ez-Zornál.

Jelentések szerint ma hajnalra Deir ez-Zornál végülis visszaállt a légicsapás előtti állapot. A kalifátusisták nem tudtak élni a szülői segítség nyújtotta előnyökkel. Amit kikompenzált az orosz légierő.
A Golan-fennsíkon Izrael készséges segítségére tegnap is számíthattak a brigantihordák. Hader térségében a zsidó állam légiereje támadta a szír kormányerőket. Az akcióban legalább egy szír kormánykatona halt meg, öt pedig megsebesült.
Szíriában tehát igazi tűzszüneti hangulat uralta a tájat tegnap.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 17 hozzászólás

 1. Pozsony 907 szerint:

  Bosszú a lelőtt izraeli gèpèrt (2 volt az).

  • kisember szerint:

   Ott a pont… Most majd megint kapnak fedett ügynökeik egy kis orosz égi áldást, a Pentag(ramma)onban pedig fogalmaznak sok “elhunyt a haza szolgálata közben” levelet és elküldik hamvak helyett a hozzátartozóknak.

 2. Corvo Attano szerint:

  Elképzelhető hogy tényleg elhibázták. Az amerikai légierő amióta létezik rendszeresen bombázott saját vagy szövetséges csapatokat rossz azonosítás miatt.

  • Pex szerint:

   Ébredj fel! Azért csinálják, hogy megszokjuk, és majd ha egy fontos célpontot akarnak ott is ráfogják, hogy bocsi. Ügyes, de attól még szemét stratégia.

  • SirMock szerint:

   Szerintem sem teljesen elképzelhetetlen, hogy véletlen volt, minden háborúban előfordul, a kurdokra is dobtak már ők véletlenül, ha jól tudom. Vietnámban meg pont saját katonákat sikerült eltalálni, nem is keveset…
   Elég érdekes ez az eset, de nem szabad egyből elméleteket gyártani. Amúgy meg úgysem derül ki soha, hogy direkt volt vagy véletlen. 50-50.

  • Próféta szerint:

   Manapság a béka segge alá is belátnak a műholdakról, akkor nagyon hihető, hogy csak úgy véletlenül nem látták, hogy kiket bombáznak több hullámban. Érdekes, az oroszok nem lövik a sajátjaikat…. nekik biztosan van szemüvegük.

 3. szigony szerint:

  Sajnos mind több jel igazolja azt a ‘ feltevést ‘ miszerint az USA nem az ISIS elleni hadjáratban érdekelt (?), hanem éppen a legális szír állam nem a kedveltje !

  Kiszivárgott hírek szerint a mostani aljas cselekedetet már napok felderítése előzte meg, így a tévesztésnek semmi alapja nem lehet az a nálunk elterjedt ‘ pávatánc ‘ részeként fogalmazható csak meg !

  Amíg a világban nem alakul ki egy emberiség központú szellemiség, addig minden lator hatalom annak ellenében tevékenykedhet, sajnos.

  Ha megfigyeljük a nemzetközi tendenciákat észre kell vennünk, hogy milyen káros törekvések mentén kik, milyen hatással érvényesülnek éppen a emberiség érdekének ellenében !

  A globálissá váló társadalmi környezet jelenleg nem ad kellő biztonságot az emberek életkörülményeinek olyan irányának mely az egyes embereknek megfelelő lenne, hatalmi torzsalkodások uralják életünket.

  • emilo szerint:

   Sajnos mind több jel igazolja azt a ‘ feltevést ‘…

   Felvetést? Az USA már ezerszer megmondta, hogy az Assad rezsim nekik nem jön be. Stratégiailag nekik az az érdekük, hogy ne assad legyen hatalmon szíriában. Az oroszok stratégiai célja pedig az ellenkezője. Ezért van jelen mindkét nagyhatalom a térségben és harcolnak mindketten a terroristák ellen 🙂

   • szigony szerint:

    Igen, álságos az a feltevés, hogy mindketten ugyanazért harcolnak.

    Az IS ismert, hogy ott ( Szíriában ) van egy legálisan megválasztott kormány, aki az oroszokat hívta segítségül( korábbi nemzetközi egyezményük alapján ! ) az ország rendjének helyreállítására és nem más államokat ( akik egyébként rendre a legális hatalom egységei ellen és nem az általuk mondott ISIS ellen lépnek fel ! ), akiknek a tevékenysége illegális ezáltal az országban !

    Erre utaltam a nemzetközi politikai tér ellentmondásosságát tagolva, ami a népek hülyítésében vezető helyet foglal el !

    Mint ahogy – kisebb hatékonysággal – a mai magyar közéletet IS egy mondvacsinált hatalmi cirkusz uralja, a buta – bármilyen iskolázottság mellett IS – magyarok támogatásával !

    • emilo szerint:

     Mindig nézőpont kérdése, hogy ki a terrorista és ki a szabadságharcos. Hogy Szíriában mennyire legális a megválasztott kormány, az lehet éppen annyira legális, mint hogy már eleve az apja puccsal került hatalomra, vagy amennyire legális Magyarországon a fidesz kormány. Ezzel nem mondom azt, hogy esetleg szíriában is elcsalhatnak választásokat, hanem csak azt mondom, hogy az oroszok is leszarnák, hogy mi van ott, ha nem fűződne hozzá stratégiai érdekük.

     • szigony szerint:

      Látom, hasonlóan (! ) ítéljük meg a világ ismert cirkuszi előadásait.

      Azonban ha minden irányt elutasítunk, akkor talán érdemi törekvéseink IS elutasításra kerülnek !

      Látványosan igazolja ezt a mai magyar baloldalinak kiáltott média, mely minden esetben az ellenzék törekvéseinek ( bármilyen irányultságúak ) bírálatában, és a jelen hatalmi tobzódás magasztalásában éli ki következetesként gondolt megnyilvánulásait. Ezzel ellehetetlenít minden értelmes váltást még csírájában, míg a cinikus vezető minden ténykedése előnyként értékelődik !

      Tehát – szerintem – valamilyen alapos kiindulásként egy emberiség-támogató eszmeiséggel lehet csak eredményesen ‘baloldali’
      törekvést elképzelni, és nem az egyéni haszonszerzést támogatva !

      Szerintem pedig Szíriában egy olyan közélet lehet csak elfogadható – bárkinek IS tetszik az, vagy nem – amely biztosítja a kellő közélet ismérveit az ott élőknek, ezzel a menekülők millióinak gátját képezve Európa más tájai felé !

 4. Artur szerint:

  Izrael a játék epicentruma.Izrael-t a daesh,nem hogy nem támadja,de még információs nekifeszülést sem hallunk/látunk a daesh-től Izraellel szemben.Javaslom a térkép használatát mindenkinek,izrael és szíria vonatkozásában.Természetesen az USA izrael lobbija mára már egyenértékű az USA teljes törvényhozásával,és izrael lokális érdekei a térség még megmaradt jelentősebb államainak szétdarabolását preferálják.A Vahabitizmus zsidó törzsek eredetével van kapcsolatban,az isis felerősödése izrael és az USA érdeke volt,mert ezzel a fantom erővel érvényesítik a térségben érdekeiket.Hatalmas szemfényvesztést játszik a nyugat a mára már teljesen elbutult lakosságával,és a nyugat felelőssége önmagával szemben a legnagyobb hogy engedte magát idáig süllyedni a butaságban,amit a kényelemmel/jóléttel kompenzált számukra a cionista nyugat.

 5. Azorka1861 szerint:

  “Nem szàndèkosan”: Ausztràlia elismeri rèszvètelèt az US vezette koalicio
  tàmadàsàban a sziriai kormànycsapatok ellen ès sajnàlkozàsàt fejezi ki.
  Kommentek:
  Remèlhetöleg eltèved vèletlenül egy vagy több rakèta Sydney irànyàba…
  Az àlszent ausztràlok ugyanolyan alattomosak ès hazugok, mint az amik…
  Mit keresnek a [email protected] ausszik Sziriàban?
  A degeneràlt kengurub…ok… A jövendöbeli kinai provincia, Ausztràlia dràgàn
  fog fizetni làncos kutya szerepèèrt…
  https://de.sputniknews.com/panorama/20160918/312600326/australien-teilnahme-angriff-syrien.html

 6. Azorka1861 szerint:

  A videot meg kell nèzni: Az igazsàg Sziriàval kapcsolatban – nem polgàr-
  hàboru, hanem US invàzio
  Az US Bèketanàcs kèpviselöi Sziriàban törtènt latogatàsuk utàn egy ellen-
  sèges amerikai sajtoval talàlkoznak ès azt tapasztaljàk, hogy az amerikai
  nèpnek a sziriai esemènyekkel kapcsolatban hazudtak, nagyon hazudtak.
  https://www.youtube.com/watch?v=c8JppJyVxYU

  • szigony szerint:

   Az IS egy unszimpatikus megnyilvánulás, hogy az amerikai képviselő a BT ülésén a sok – utólag általuk elismerten IS – vétlen halál, és anyagi kárt okozott támadásuk utáni minimum elnézést kérés helyett a másik fél éles támadására vetemedett.

   Egy – bármilyen hamis indokból IS – indított támadás minimum a területileg illetékes szuverén ország vezetésével ( az oroszokkal egyeztetési kötelezettség IS van egyességük alapján ) illene egyeztetni….

   Viszont mindenféle hazugságaikat ezerrel nyomják a hatásuk alatti médiumok szerte a világon a mások államiságáról, és tevékenységéről …

 7. ..... szerint:

  Van egy egyezség az Usa és az Orosz között Szíriai hadi kérdésben. Mindkét légierő a bevetéseiket előre közlik a másik féllel, hány gép, hol és mit támad. Így szerzett a Török légierő is tudomást jó előre a lelőtt SU-24 gépről. Most meg az orosz tudta hova mennek a koalició gépei és mikor. Sőt az Orosz radaron jól látszott az F-16 gépek raja, ez a tipus még nem láthatatlan. Miért nem szóltak, hogy rossz a cél, ott ne támadjatok.?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.