Donbassz

Szépen-lassan lopakodik vissza a háború Donbassz határára. Tegnap már jobban belerántottak Valcman ordasai mint tegnapelőtt. A DNR-frontvidékén legalábbis!

96 alkalommal jutott ki a Donyecki Népköztársaságnak a latortüzérség figyelméből. Ez már majdnem duplája a szombati műsorban előadottaknak. Persze ez még mindig “csendes üzemmódnak” számít. De hát “tűzszünet” van. Amit momentán a donbassziak be is tartanak. De -mint Zaharcsenko figyelmeztetett-egyszer elszakad a cérna!
Majd minden rendes helynek jutott tegnap déltől ma reggelig ebből a 96 alkalomból. És “csak” három civil sebesült meg.
Az LNR fronton sokkal kedvezőbb a kép! Ott is volt legalább nyolc latortüzérségi támadás, de mi ez a donyeckihez képest?
Viszont-dacára a népköztársaságiak önmegtartóztatásának-a martalóchad így is begyűjtött magának Szcsasztyje határában egy latorhullát, meg két leszázalékolni valót.
A pórul jártak térképén nem volt bejelölve veszélyesként a hely, ahol éppen bóklásztak. Így fordult elő, hogy a sajátjaik által telepített aknamezőre mentek.
Összességében véve nem tűnik túlzónak a megállapítás: hamarosan hangos lesz a csendes üzemmód!
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    Úgy látszik Zacharcsenko-ék NEM AKARNAK TANULNI a multból ! Mi a fészkes fenének hirdetgetnek a javithatatlanoknak olyan dőreségeket, mint holmi EGYOLDALU TŰZSZÜNET. Ezt meg ki is használják, mégjobban vérszemet kapnak,szemtelenebbek lesznek,mert nincs aki a gyeplőt meghúzza,hogy eddig és ne továb. Ez olyannak tünik, – talán nem járok messze a hasonlattól – mint az öngyilkosság. Enyire megunták az életüket ? A nagy világ eddig sem, ezután sem fog felfigyelni,tiltakozni az ott történtek ellen. Az emberek elvannak szigetelve az ottani fejleményektől,meg már agymosottak. A legnagyob problémájuk a Hamburger, cola,és a maroktelefon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.