Hát kérdezem én, mitől híztatok meg ennyire disznók?

Katasztrofális állapotokról számol be egy Nyugati pályaudvaron dolgozó vagyonőr

vor

Borzalmas állapotokról számol be a munkhalyiterror.blog.hu. A bejegyzés írója a Vasútőr alvállalkozójának alkalmazottja, vagyonőr a Nyugati pályaudvaron.

Azt írja:
“A munkafeltételek katasztrófálisak. Pihenőidő szinte egész nap nincs, állsz, járkálsz, intézkedsz megállás nélkül. Munkaruhát nem kapsz, mindössze egy koszos, elrongyolódott, szakadt láthatósági mellényt, ami olyan büdös, mintha évekig egy hajléktalan ember viselte volna. A túlóra kötelező, minden nap menned kell, ha nem mész, fenyegetőznek, zsarolnak, szemétkednek veled. Alamizsna órabérért csicskáztatnak, 350-400 órákat dolgoztatnak egy hónapban (egy veszélyes üzemi területen!), olyan feltételekkel, olyan körülmények között, mintha valami utolsó kényszermunkatáborba lennél. A fizetés sokszor heteket késik, néha csak filléreket csepegtetnek. A kilépők sem minden esetben kapják meg a bérüket. “Majd szólunk, ha jöhetsz a pénzért!” Hát nem szólnak.”
Azt írja, sokszor mindenféle homályos indokkal ezreket, tízezreket vonnak le tőlük, és nem tehetnek semmit.
“Rohangálhatsz fűhöz, fához, a munkáltatód egy sebtében összegrundolt vállalkozás, alvállalkozó alvállalkozója, munkaerőkölcsönzőnek álcázva, ami három havonta új szerződést irat alá, új cégnél dolgozol, de a vezetőik mindig ugyan azok (P. József, meg valamilyen Krisztián, ez a két sötét alak intézi a munkaszerződést, a céges papírokat, ők hozzák a fizetéseket – már amikor hozzák -, évek óta ott pöffeszkednek, növesztgetik az óriásira puffadt, hatalmas belüket! Hát kérdezem én, mitől híztatok meg ennyire disznók? Csak nem a lábtörlőnek használt, a végletekig elgyötört, a folyamatos állástól menni alig tudó alkalmazottaitok meglopásából és a gyerekeiknek a szájából kivett falatokból?), ezért lehetetlen őket nyakon csípni. Szabadságra nem engednek, táppénzt nem fizetnek, se szabadságmegváltást, semmiféle bérpótlékot. Papíron persze rendben van minden, de természetesen a bérjegyzék és az adatlap köszönőviszonyban sincs a valósággal!!!”
A létszámhiány miatt a szolgálatot nem tudják a megrendelés szerint felállítani, olyankor, hogy a szolgálat ne sérüljön, a hiányt a fővállalkozónak nem jelzik, papíron a megrendelt létszám megvan, a valóságban nincsen, egy őr két-három helyett járőrözik. Ebben az esetben utólagosan, visszamenőleg zsonglőrködnek a nevekkel, ami csalás, folytatja.
“Mennyire árthat a MÁV megítélésének, ha az utasoknak azt kell tapasztalniuk, hogy a pályaudvaron szolgálatot teljesítő vagyonőrök igencsak szakadt és szagos mellényben a vonatra igyekvő utasoktól kéregetnek cigarettát, mert nem kapják meg a fizetésüket?”– kérdezi a bejegyzési írója.
“Nagyon remélem, hogy egy napon a NAV felszámolja azt a törvénytelenséget, ami bevackolta magát a Vasútőr kft. alvállalkozójaként a Nyugati pályaudvar őrszolgálati helységébe, a tolvaj, adócsaló, három havonta becsődőltetett, majd ugyanazokkal a vezetőkkel, kreténebbnél kreténebb nevekkel újjászülető céggel, a gőgös, földesúrként pöffeszkedő, a székébe belegyógyult váltásvezetővel, az őrökre oktrojált 36 és 48 órás, egészségügyileg is kockázatos és káros túlórákkal együtt!– zárja.
(24.hu)
Bal-Rad komm: “…Mennyire árthat a MÁV megítélésének, ha az utasoknak azt kell tapasztalniuk…”
-Semennyire nem árthat! Azért nem, MERT ŐK IS VALAMI HASONLÓ CIPŐBEN JÁRNAK! Megszokták már ők is a kiszolgáltatott gelyzetüket, mint ahogyan a vasúti biztonságiak is!
EZ A RENDSZER VELEJÁRÓJA!
(Ugyanakkor elmondanánk a panaszkodónak: “régen”-a szocializmusban-nem is voltak ilyen biztonsági szolgálatok. A rendőrség vigyázzta a rendet, és REND VOLT!
“A zemberek” pedig “akkoriban” utaztak a munkahelyükre meg onnan haza! Aztán a hó közepén és végén MEGKAPTÁK A TISZTESSÉGES FIZETÉSÜKET, a munkájuk ellenértékét.
Hogy “AZ” régen volt? Ez igaz! De hát “AZ” NEKÜNK NEM VOLT JÓ! NEKÜNK “EZ” KELLETT!
Nem “EZT” igérték az igaz! De “EZT” kaptuk! Ha pedig “EZ”-“NEKIK”-nem lenne tökéletesen megfelelő-azoknak akik “EZT” a rendszert működtetik-akkor már javítottak volna rajta! De mivelhogy a RENDSZER ÍGY MŰKÖDIK!-a kisember meg legfeljebb CSAK A BILLENTYŰT VERI sűrű fogszívogatás közben, meg otthon rázza az öklét!-“NEKIK” így tökéletesen megfelel!
“ŐK” így akarták!-mi nem!
“ŐK” tudták mit akarnak!-mi nem tudtuk mi vár ránk!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Hát kérdezem én, mitől híztatok meg ennyire disznók? bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Mindentlátoszem szerint:

  A keleti hirszerzésnek horizonjába kerültek munkaerő kőlcsőnző cégek.
  Az ujonannan épitendő bőrtőnőkhőz is ezen cégek kőzvetitik a biorobotokat.
  Valamilyen véletlen sorsán Pintér ur baráti kőre megint fent akadt a hálon,
  pl 1 nagyon gazdag cigány uriember.

  A nagy testvér figyel téged

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.