Mégiscsak a lopás lenne a helyes cselekedet?!

Orbán újra a kétharmadra tör, az ellenzék már retteg a titkos trükkjétől

pof

A Fidesz népszavazási buzgalmából több ellenzéki párt is azt szűri le, hogy előre hozott választás jöhet.

Világnézetüket tekintve nincs két egymástól olyan távol álló politikus Magyarországon, mint Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor. Most mégis van amiben egyetértenek: a Demokratikus Koalíció és a Jobbik elnöke is úgy véli, Orbán Viktor előre hozott választásra készül az október 2-i népszavazás után, hogy visszaszerezze kétharmados parlamenti fölényét.
Gyurcsány pénteki újpesti lakossági fórumán állt elő ezzel a feltevéssel, Vona pedig a Népszabadság értesülése szerint már nyáron beszélt erről a lehetőségről mint kedvezőtlen forgatókönyvről szűk körben.
Részben alátámasztja ezt az elméletet a miniszterelnök pénteki kijelentése: a Kossuth rádiónak adott interjúban arra a kérdésre, mi lesz a következménye egy sikeres népszavazásnak, azt válaszolta, már látja, milyen irányba lehet továbblépni, de erről nem akar beszélni. Az Index kérdésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap azt mondta: „Gyurcsány Ferenc kétségbeesett önmosdatási kísérleteivel nem foglalkozunk”. Éles cáfolatnak ez persze nem nevezhető.
A lapunk által megkeresett fideszes parlamenti képviselők kétféleképpen reagáltak. Van, aki szerint az előre hozott választás kizárt, hiszen a népszavazási kampányban olyan erőbedobással dolgoznak, ami jó időre kimeríti az aktivistákat, nehéz lenne még egy ekkora mozgósítást levezényelni pár hónapon belül. Egy magas rangú kormánypárti forrás nevetségesnek nevezte Gyurcsány szavait, mondván, sem elnökségi, sem frakcióülésen nem került elő ilyen felvetés.
Mások azt hangsúlyozták: nem hallottak ugyan erről a forgatókönyvről, de nem lenne ésszerűtlen.
Az ellenzéki pártok nincsenek felkészülve egy országgyűlési választásra, egy sikeres referendum pedig tovább gyengítené őket. E forgatókönyv szerint Orbán, miután a több milliárd forintba kerülő migránsellenes kampánnyal feltüzelte a szavazókat, másodszorra is hasznot húzna a hevületükből. Az viszont nem garantált, hogy a bevándorlóellenesség kitart 2018-ig.
Az előre hozott választásról mostanáig csak a baloldalon beszéltek. Gyurcsány a Fidesz 2014-es népszerűségcsökkenése idején azt mondta, a ciklus félidejére választásokat kell kikényszeríteni. Pénteken viszont már az ellenzékre leselkedő veszélyként beszélt a korai voksolásról: okkal, az idegellenességre építő Fidesz most legyőzhetetlennek tűnik.
Az év elején – miután a Nemzeti Választási Iroda másfél milliárdos keretet különített el nyomdai szolgáltatásokra – a PM próbálta felpörgetni az ellenzéki készülődést, igaz, később kiderült, hogy a közbeszerzést az addig titkolt kvótareferendum miatt írták ki.
Információink szerint most már a Jobbik vezetésében is arra számítanak, hogy a Fidesz titokban előre hozott választásra készül. Úgy tudjuk, Vona azzal számol, hogy ha eredményes lesz a referendum, Orbán azzal fog érvelni, hogy a Brüsszel elleni harcot egy erősebb felhatalmazással bíró kormánynak kell megvívnia.
Ha visszaszerezné a parlamenti kétharmadot, akkor ismét olyan erőt tudna felmutatni, amilyennel egyetlen kabinet sem rendelkezik az unióban. Ráadásul jövőre Németországban és Franciaországban is választást tartanak, ami a kormányerők meggyengüléséhez, a bevándorlásellenes szervezetek erősödéséhez vezethet.
Úgy tudjuk, a Jobbikban már modellezték is az így előálló helyzetet: előre hozták a választókerületi jelöltek kiválasztását, és ezért beszél Vona már most arról, hogy csakis pártja képes leváltani a Fideszt. Egy névtelenséget kérő jobbikos politikus felvetette: nemhiába állt elő a kormány a közigazgatási bíróság felállításáról szóló javaslatával, ami kétharmados többséget igényel, ráadásul 2019 után több, a parlament által választott tisztségviselő mandátuma lejár, azt pedig a Fideszben is tudják, hogy az ellenzék nem járulna hozzá például Polt Péter legfőbb ügyész újraválasztásához.
Ugyanakkor a referendum a Jobbikot is nehéz helyzetbe hozza: miután a szimpatizánsai körében a legerősebb az idegenellenesség, nem érvelhet a bojkott mellett, legfeljebb annyit tehet, hogy visszafogottan kampányol. Vona ezért folyton a kormányt körüllengő korrupcióról, Orbán vagyonosodásáról beszél a parlamentben, illetve azt hajtogatja, hogy a drága népszavazás kiváltható lenne alkotmánymódosítással.
Persze Gyurcsány sem elemzőként, hanem kampányoló ellenzéki politikusként rukkolt elő a korai választás veszélyével: úgy érvelt, aki nem akar még újra fideszes kétharmadot, maradjon otthon október 2-án. Ugyanakkor levezetése hasonlít arra, amit a jobbikos politikusoktól hallottunk: Orbán tisztában van azzal, hogy kormányzati teljesítményével nem fog minősített többséget szerezni, ám a félelem- és gyűlöletkampánnyal új politikai közösséget épít, amely ha többségbe kerül, alapot fog ad egy január–februári választáshoz.
(NOL)
Bal-Rad komm: Bármelyik variáns igaz lehet! Ezek tükrében egyre világosabb, hogy qrmány-és ellenmaffiák megint a választók szimpátiájára ácsingóznak.
Az ellenmaffiák összesített tábora képes lenne kiakolbólintani a hatalomból Döbrögit és hordáját! Óhajtja is mind nagyon-de együttműködni még a legminimálisabb szinten sem hajlandóak a döbrögista hordával szemben! Mindegyik a saját pecsenyéjének sütögetésével van elfoglalva, pedig látják, hogy abból legfeljebb csak a parázsba esett, elszenesedett cafat lesz!
Tetézi a bajokat, hogy NINCS EGY VALÓDI-HITELES ELLENZÉKI ERŐ! Még csak kilátásban sincs! Döbrögi viszont érzi a nép elégedetlenségéből áradó baj közeledtét. Eléje akar menni! Tehetetlen látszatellenzéke pedig tovább tötyörög a saját külön-külön ötleteivel.
Döbrögi Clintonné csapásai elől is menekül! Ezért lenne jó neki egy hatalmas felhatalmazás. Legkésőbb februárban!
A honi változások elindításához pedig éppen Döbrögiszarvának a letörése szükségeltetne! Egy érvényes, de eredménytelen kvótareferendummal ez elindítható lenne!
EL KELL MENNI, RÉSZT KELL VENNI, ÉS EL KELL LOPNI A SZAVAZÓCÉDULÁKAT!
ITT VOLTUNK!-ÉS NEM BÍZUNK EGYIKŐTÖKBEN SEM!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Mégiscsak a lopás lenne a helyes cselekedet?! bejegyzéshez 31 hozzászólás

 1. Sub Zero szerint:

  Egy éve még azzal kampányolt Gyurcsány, hogy elérkezett az idő arra, hogy a Fideszt előrehozott választásokkal el kell és lehet zavarni. Most meg az jött ki a száján, hogy a Fidesz a kétharmadért előrehozott választásokat akar. Ferink azt sem tudja, hogy egy éve mit hazudott. A másik, hogy láttam a DK óriásplakátjait. Azzal riogatnak, hogy Orbán egy számára sikeres népszavazás után ki akarja vezetni Magyarországot az EU.-ból. Ez egy újabb ordas hazugság. Különben, ha lenne lehetőség a kilépésre az EU-ból és a NATO-ból, személy szerint örülnék ha megtörténne.

 2. V.kutya szerint:

  Egy nagyon jó értékelés Orbán maszek elméleteire.
  http://index.hu/velemeny/2016/09/18/a_menekultellenes_kampany_nem_is_a_migransokra_a_legveszelyesebb/

  Csak jó olvasó, és jó szövegértő embereknek ajánlom (a 2 %-ak).

  • Big szerint:

   Zsidó média,ami olvashatatlan.

  • V.kutya szerint:

   Erről beszéltem, csak jó szövegértőknek, akiknek 100-nál nagyobb a szókészlete.

   • Vászoly szerint:

    Ami tény, hogy Orbán kiválóan megnyergeli a migránskérdést, és tőkét kovácsol belőle – most erről ennyit.
    A másik tény viszont, hogy a Zs/Index ujságírójának olyan álságos ez a cikke, mint a rózsadombi újgazdag nábob unatkozó és “széplelkű” feleségének a cigánysiratása. Az se futott még bele a testőrökkel szigorúan őrzött palotájában öregező cigányokba, hát szánja azok “sanyarú sorsát”, és fölcsap nekik jogvédőnek.
    Tehát ha a falu lakói még nem láttak migránst attól még nem bolondok. Ők a cigányokkal asszociálják őket (nem is alaptalanul) és nemigazán kérnek még egy agresszív népséget sem a saját, sem más település nyakába. KB ennyi.

    • V.kutya szerint:

     Direkt kihangsúlyozta a cikk, hogy az emberek attól még nem hülyék, ha elhiszik a kampány félelemkeltő állításait.
     Migránst egyikük sem látott soha (én sem, hacsak nem a harmadik szomszédom, aki nyugdíjas szülész-nőgyógyász).
     Az Index igazat állít, mert Orbánék félelmet táplálnak bennünk, és a bennünk rejlő haragos, dühös, ökölrázó énünkre hajaz, ami itt, ezen az oldalon 10-ből 9 kommentben jelen van. A kampány sikere teljes mértékben ez utóbbi eredményességtől függ, mennyire sikerül a tudatalattinkat stimulálni.
     Az igaz dolgoknak mindegy, ki írja meg, márpedig Bayertől, netán Bencsiktől ne várjatok világrengető igazságokat, de még a kuructól se, és sajnálatra méltó, ha valakinek az a kezdőlapja, sz.r lehet úgy élni. Az Indexet felül kell írni, jobb portált kell csinálni, lehetőleg táltosok és királyok nélkül, zéró helyesírási hibával, és akkor onnan fogok idézni!

     • Vélemény szerint:

      Tetszik vagy nem, az index az újságírás alja. Ez persze csak egy vélemény. Orbánt, fideszt lehet utálni, én sem szeretem, de a migránsok elleni fellépésért támadni finoman szólva butaság. Tessék körül nézni a világban, mekkorát fordult fél-egy év alatt a nyugati “demokratikus” felfogás! Őket is Orbán “gyűlöletkeltése” befolyásolta? Bizony nem, csak a tapasztalatok. Ahhoz pedig még csak nem is kell migránst látni, hogy épp eszű ember lássa, felmérje az egész migráció eredetét, mozgatóit, és legfőképp a veszélyeit. Ha pedig 10-ből 9-en amúgy látják a dolgokat, akkor feltehetően az Ön készülékében van a hiba!

     • V.kutya szerint:

      Mondanám válaszként kéretlenül, hogy az újságírás alja a kuruc, de én őket nem nevezném újságnak semmiképp.
      Azért érdemes megnézni, első ránézésre a struktúrát, a rengeteg saját tartalmat, a civil témákat: sport, tudomány, TECH, életmód, autók, stb. Vonjuk ki az egészből az orbán-ellenességet, akkor is abszolút első még mindig. Nem kell őket szeretni, nem azért vannak. Ha épp Gyucsányék lopnák az országot, nagyjából ugyanezek a tartalmak mennének, emlékszem azokra az időkre, kaptak ők is eleget.
      Sajnos, valódi magyar, néppárti újságírás nincs, a kurucot zsidók találták fel, be van bizonyítva, már az elején lebuktak. A dúlt keblű hazafi barátaink pedig nem érnek rá újságot írni, ill. nem tudnak írni (olvasni is alig). Ez van.

  • Sub Zero szerint:

   Index? Ne röhögtessük már ki magunkat! Az egész riport és utána a megmagyarázás már attól a ponttól hamis, amikor úgy állítja be a helyzetet, hogy a nógrádi faluban csak a Fidesz kampánya miatt alakult ki a migránsokkal szemben az ellenérzés. Valójában a riportban többségében átlagos vidéki ember egészséges véleményét láthattuk, akik a “józan paraszti eszükre” hallgatnak.
   Ez egy manipulatív riport, ahol megpróbálja az index az ok-okozati összefüggést megfordítani. Különben azt gondolom, hogy egyszerűen a Fidesznek nem érdeke a bevándorlók befogadása, mert rövidtávon a bevándoroltak szavazatai, amennyiben későbbiekben jogosultak lesznek szavazni, a liberálisok táborát erősítik. Azonban kizárólag rövid esetleg középtávon. Hosszútávon egy radikális iszlám párttal fogják elsöpörni a liberókat és természetesen minden mást.

   • Big szerint:

    Mazohisták vagytok!

   • Pozsony 907 szerint:

    Majd ha meghalunk Zero, akkor már lehet.

    “”Evilágon ha ütsz tanyát, hétszer szüljön meg az anyád!””

    • petymeg szerint:

     Ehez a riporthoz már anno irtam megjegyzést kb. egyhete!
     A gyökér stáb csak husz km.-t ment volna Bgyarmat.felé láthatott volna maga is csellengö,unatkozó tetükek.
     A balassagyarmati menekült tábor/menekült szálo/dugig van.

  • V.kutya szerint:

   “A népszavazási kampány megadja a jogot az embereknek, hogy átéljék, sőt, érleljék a dühüket, elkeseredésüket, a bennük rejlő agressziót.”
   Tulajdonképpen a Fidesznek teljesen mindegy, ki vagy mi ELLEN folyik kampány. Lényeg az (mint A halál 50 órájában a náci ezredes által megfogalmazva): a háború folytatódik!
   Ez itt a lényeg, maga a folyamatos, örökös harc, ami Orbán legfőbb éltető ereje, mivel személyiségében, “tehetségében” nincs egyetlen konstruktív, építő elem, csak a pusztításhoz, a mások által összehordott javak feléléséhez ért (ne feledjük származását!).
   A békében dolgozni kell(ene), ahhoz meg nem ért. A hívei pedig NEM AKARNAK dolgozni, nincs is rá szükség már, hisz vagy nyugdíjasok, vagy cigányok, rendőrök, közszolgák, jóga oktató(nők), taxisok, dohányboltosok, egyéb ingyenélő heréi a társadalomnak.
   Ha neadj’Isten nem csinál semmit (Orbán) egy hónapig, és az emberek vesznek egy mély levegőt, és elkezdenek (ha még van) saját gondolatokat összeszedni maradék agysejtjeikben, rájönnek, hogy mekkora barmok! Ezért folyamatos az agyi stimuláció, kisöprik minden maradék saját gondolatodat, Orbán lakik az idegsejtjeid legmélyén is (szomszédja a migráncsos).
   Ez itt a Rákosi rendszer továbbfokozása, ha ez ugyan lehetséges, de fideszéknél minden lehetséges, talán még az üreges Föld belsejébe is el fognak jutni a fehér energiáért, ahová őseink eldugták a nagyvilág elől.

   • Sub Zero szerint:

    Bár olyan lenne a világ, hogy ne kelljen valamiért folyamatosan harcolni! Sajnos egyáltalán nem olyan. Pontosan ebből az okból csak a “harcosságáért” nem tudom hibáztatni a Fideszt.

   • Sub Zero szerint:

    Az ingyenélő herék felsorolásába gondolom véletlenül kerültek bele a nyugdíjasok. A többivel sem értek egyet. Az összes felsorolt foglalkozásra szükség, de legalább igény van. Kizárólag a munkakerülők, a segélyekből életvitelszerűen élők esetében gondolom úgy, hogy ők bizony ingyenélők.

    • V.kutya szerint:

     A Fidesz klán tagjainak mindnek van hivatalos munkája, ezzel együtt herék mind! Egyetlen fideszest sem ismerek, aki terméket állít elő, vagyis produktív. Ezzel szemben ott vannak mindenütt, ahol a vállalkozók, termékelőállítók, netán gazdák pénzét el kell nyelni! (a gazdák nem tudni, mi végre szavaznak a Fideszre, miután kisemmizték őket újra, megint, pont mint tizenvalahány éve).
     Egy fentebbi kommentre:
     Elintéztem, holnap reggel nem nyit ki egyetlen zsidó média sem! 🙂 Csak legyen Admin komának mit belinkelni!

 3. Szalacsi orbán szavazo szerint:

  Én Szalacsi Sándor hiszem és valom,hogy a lopos G megoldja problémám.
  Ezért mindig és mindenkor rászavazok.
  Kőszőnőm Viktor,hogy az 1500 ft 10 napos autopály diját 6 000 ft emeltétek.
  Kőszőnőm Viktor,hogy az 1 éves munkanélküli segélyt 3 honapra csőkkentetétek,
  és utánna automatikussan tőről a rendszer és meg szünt a munka nélküliség, javult a statisztika.

  • V.kutya szerint:

   🙂 +1

   • Pozsony 907 szerint:

    Erre plusszolsz v.kutya? Azt hittem komoly ember vagy, eldobtad magad!😉

    • V.kutya szerint:

     Akinek humora van, mindent tud. Akinek nincs, mindenre képes. 🙂

    • V.kutya szerint:

     Pozsony 907, Sub Zero, és még sokan másoknak: a minap azon tűnődtem, ki kellene találni valami új dolgot. Olyat, ami előre visz. Tehát energiát nem fektetni senki ellen, nem harcolni a múlt visszaállításáért semmilyen formában – sem nyilas, sem kommunista (szocialista vagy nemzeti szocialista) -, hanem egy valóban előremutató gondolatot megalkotni. Kíváncsi lennék rá, hogy van-e bármelyikőtöknek egyáltalán elképzelés ennek a nyomorult, meggyötört népünk felemelkedésére anélkül, hogy azzal kezdenétek: akasszuk fel ezt meg azt, rugdossuk bele az árokba ezeket meg azokat, Szibériába “mindegyikkel” (és persze, akik rájuk szavaztak, azokkal is, és marad néhány százezer teljesen vegytiszta magyar).
     Én biztosan nem a vitáért vitázom, hanem a megoldásért.
     Régi kulcsokkal nem lehet új ajtókat nyitni, ezt ne feledjétek. Nincs olyan eszme, amely ne bukott volna már el, van, amelyik többször is.

  • én szerint:

   Szalacsi ez azért eléggé sovány volt. Ezzel a stílussal nem megy előre a Munkáspárt.

 4. szigony szerint:

  Ha csak a normális, értelmes emberek írhatnának véleményt, akkor a jelenlegi regnálókról semmi jót nem hallanánk, olvashatnánk.

 5. zls-179 szerint:

  Egy a lényeg itt bármely oldalról,annyi információt zúdítani a tömegre hogy a legvégén teljesen össze legye zavarva és tökéletesen ne értsen semmit,még az se aki szeretné érteni.A népszavazással kapcsolatban leírtak itt már mindenféle megoldást a betű vetéshez valamit is konyító emberek.Válassza ki mindenki ami a lelkivilágához a legközelebb áll,így csakis önmagát okolhatja a későbbiekben kialakult helyzetért, mert elvégre volt egy lehetőségünk.S, ki hogyan élt vele,az a jövő fogja megmutatni…

  • Sub Zero szerint:

   Pontosan! A helyes sorrend az, hogy először informálódjunk. (Én sem ezért olvasom a Bal-Radot mert kommunista vagyok és az itt leírtakkal mindenben egyetértek hanem azért, mert egy alternatív hírforrás.) Majd miután meghallgattuk a hírözönt, megpróbáljuk meghatározni azok igazságtartalmát és azt hogy erre milyen választ adnánk. Majd utána megnézzük, hogy melyik párt tenne hasonlóképpen. Ennek figyelembevételével szavazzunk!

 6. Fergeteg11 szerint:

  Nem lenne szokatlan kísérlet, hiszen minden stabilitásról szóló szövegelés ellenére maga a Fidesz próbálta meg 2009-ben. Gyurcsány ismeri ezt az oldalát a miniszterelnöknek. Mégsem tartom valószínűnek, ahhoz kevés lesz a támogatás. Amúgy is, hogyan? A jövő évi költségvetést elfogadták, Orbán meg aligha mond le, mert tudja, hogy egy ennyire személyközpontú pártnál az a biztos bukás, és a miniszterelnökségét kizáró baja sem igen lehet. Áder pedig miért avatkozna be? Az országgyűlés ugyan feloszlathatja magát, de minek? A Jobbikkal a Fidesz minden szükséges szavazatot megkaphat a “harchoz”, ez korábban és a népszavazás melletti kiállással is bizonyították. Inkább tartom Gyurcsány jóval kifinomultabb félelemkampányának, ami a fejekben a Fidesz lehetséges kétharmados győzelmét vetíti előre, és ebben a témában a félelem miatt most nagy lehet a fogadóközönsége (jóval nagyobb, mint a DK tábora). Persze azok, akik Gyurcsányt gyűlölik, és még bizonytalanok az elmenjek-ne menjek kérdésben, ennek hatására valószínűleg azért is elmennek és nemmel fognak szavazni, de ha elég sok emberhez eljut a népszavazás értelme, akkor ez most meghaladhatja a “nyereséget”, amit Gyurcsány egyébként jelent a Fidesznek a bizonytalanok körében. Ezért vethette be.
  Itt az én elméletem: a Jobbik számára kínos lett volna a ballib táborral egy térfélre kerülni a lehetséges szavazók szemében azzal, hogy nem a nem-et támogatja, és – ez új – a Fidesz vitorláiból is kifogja a szelet ezzel a lépéssel (mégis rá fognak kényszerülni az együttműködésre, mert még a népszavazás sikere esetén sem tudnák indokolni választóik előtt az országgyűlés feloszlását). Beálltak hát a Fidesz mögé, ha már az alkotmánymódosítási javaslatukat nem fogadták el, de fenntartanak egy másik utat is (Orbán mondjon le, ha…). Egy politikai játszmákon kívüli szempontok szerint teljesen értelmetlen népszavazás érvényességére játszani ugyan nem kecsegtet valószínű lemondatási sikerrel (a tét legfeljebb az előrehozott választás, ha sikerül a Fidesznek elsöprő “összefogást” kialakítani, de ezt a Jobbik a látszat ellenére sem igazán akarhatja), arra azonban jó, hogy a kampányuk (ami politikai természetű, hiszen szeretnék, ha az érvényesség esetén megvalósuló jogszabályi változásokhoz az ő közreműködésük is köthető volna, érvénytelenségnél pedig Orbánt és a Fideszt hibáztathassák) értelmét erősítse az emberek szemében, és a témát napirenden tartsa a választásokig, ahol szavazatokat szívhatnak el a Fidesztől. Annyit nem, hogy nyerhessenek, de talán annyit igen, hogy Vona és pártja a második helyen végezhessen, és akkor folytatódhat minden tovább, a “plebejus-populista érzelmi nacionalizmus” frakciói is hiába várnak a pártelnök kínos kudarcára. Mert az csak simán kudarc volna, tehát Vona, ha lemond is vereség esetén, ahogy ígérte, nem fog elzárkózni az újrajelöléstől. Addig pedig a győzelemről fognak beszélni.

 7. akárki szerint:

  europa 2029 videó. – nyirkai jóslatok (tervezetek)

 8. én szerint:

  Fideszesektől én nem hallottam még ezt , hogy előre hozott választást akarnának.
  Nekem úgy tűnik nem akarnak kétharmados többséget jelenleg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.