Szájbarágósdi: “érvényes KELL hogy legyen!

A kvótareferendum X faktora – csalással vádolják a kormányt

szr

A DK szerint az érvénytelen szavazatokat is érvényessé akarják tenni.

A Demokratikus Koalíció (DK) azt kéri a Nemzeti Választási Bizottságtól (NVB), hogy az október 2-i referendumon ne kelljen használni a Nemzeti Választási Iroda (NVI) útmutató kiadványát, amely azt szemlélteti, mi számít érvényes, illetve érvénytelen szavazatnak. A DK a kiadványt törvénysértőnek tartja, azzal szerinte az érvénytelen szavazatokat is érvényessé akarják tenni.
Molnár Csaba alelnök sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: egyre több elkeseredett kísérletet látnak a kormány részéről arra, hogy megpróbálják érvényessé tenni az “orbáni álnépszavazást”. A “törvényellenességtől hemzsegő” kampányba beszállt az NVI is, amikor a valasztas.hu című oldalán megjelentet egy, a szavazatszámláló bizottságoknak szóló segédletet, amelyik egészen elképesztő szavazatszámlálási utasításokat fogalmaz meg.
Az EP-képviselő szerint a segédlet alapján szinte lehetetlen érvénytelenül szavazni. Mert a nyilvánvalóan érvénytelen voksokat is érvényesnek, ráadásul “érvényes nemnek kell tekinteni”. A politikus emlékeztetett rá, hogy a rendszerváltozás óta az a gyakorlat, hogy a választási bizottságnak a választói akaratot kell alapul vennie, amikor arról dönt, hogy egy szavazólap érvényes vagy érvénytelen.
A képviselő a segédletből három, az érvényes nem szavazatokat bemutató példát emelt ki. Az egyiken az igen és a nem mellett is látható iksz, de az igen karikájában nem metszik egymást a vonalak. A másikon az egész lapot áthúzták, de a két vonal a nem karikában metszi egymást, míg a harmadik, összefirkált szavazólapon az igenhez pipát, a nemhez keresztet tettek. Molnár Csaba úgy vélte, ezek alapján az ellenzéki szavazók egyetlen eredményes módszere a távolmaradás.

szr1

szr2

Arra a kérdésre, hogy a Nemzeti Választási Iroda három érvényes igen szavazatra is bemutatott példákat, azt felelte, ez ebben az esetben mindegy, mert a kormánynak az számít, hogy minél több érvényes szavazat legyen. A felvetésre, hogy legutóbb, az EP-választásra is készültek hasonló szemléltető ábrák a helyi választási bizottságoknak, azt felelte, hogy azt nem lehet idekeverni, mert az EP-választáson nincs érvényességi küszöb.
(24.hu)
Bal-Rad komm: Kezd a történet kutyakomédiába átmenni! Igazi szájbarágósdi útmutató ez-szavazatszámlálóknak! Tulajdonképpen akár le is vehetné a döbrögista horda a népek válláról ezt a kvótareferendumon való részvétel nyűgét. Megoldhatnák házon belül a voksolás kérdését.
90 százalék szavazott, abból 99 százalék “NEM”-mel szavazott! Oszt’ jónapot! Legfeljebb El Qroék morognának egy kicsit!
Reszketeg kezűek! Gyengénlátók! Vigyázzatok!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szájbarágósdi: “érvényes KELL hogy legyen! bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Vászoly szerint:

  Be vannak szarva rendesen Viktorék

 2. V.kutya szerint:

  Rákosi ha élne, kinőne a haja ennyit trükk láttán, pedig ő aztán tudta, hogy kell megnyerni egy “választást”.

 3. zls-179 szerint:

  Érvényes akkor lesz ha a szavazók kinyissák a gyermeteg elméjüket, és …

 4. V.kutya szerint:

  Közröhej, én szégyellem magam Orbán helyett is, ha magyarokat emlegetnek Európában!
  Nincs kvótaügy, és ezt természetesen a visegrádiaktól (is) kellett megtudni.
  Fico szerint már a legutóbbi két testületi ülésen (EU) sem került szóba, a kvóta ügy halott. Szépen be is szóltak Orbánnak.
  Elnézést, hogy megint a “zsidókat” hozom elő (ha a kuruttyok megtanulnak helyesen és főleg igazat írni, akkor őket fogom belinkelni):
  http://index.hu/kulfold/2016/09/19/v4-es_barataink_szerint_is_felesleges_a_nepszavazasunk/
  Ezt úgy hívják, hogy: ÉGÉS!
  Fidesznek lenni gáz, nagyon gáz, kedves narancsosok, ti már a múlt idő vagytok, csak még nem tudjátok, már ma is a történelem közép-európai szemétdombján vagytok, együtt csasztuskázhattok Rákosi elvtárssal.

 5. M szerint:

  Értelmes embernek, nem szabad részt venni, ebben a megalázó, értelmetlen játékban.
  Nevet adni egy folyamathoz, mely a regnáló , nemzet ellenes rezsim érdekeit szolgálja, badarság.
  Egy mozdulattal sem vagyok hajlandó, legitimizálni a jelenlegi maffia államot, az itt élők jogfosztottságat, zsellér helyzetét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.