Szíria

Az ISIS-nek Deir ez-Zornál történt amerikai légi segítségnyújtás miatt komoly diplomáciai kötélhúzás zajlik a Szíriában érintett felek között.

Oroszország közleményben tudatta, hogy az amerikaiak nem értesítették sem az orosz “ügyintézőket”, sem a szír érintetteket, hogy akciózni fognak. Az orosz felderítés a gépeket ugyan beazonosította, de úgy vélték, hogy azok a velük közölt adatok alapján tisztában vannak a szír hadsereg egységeinek az elhelyezkedéséről. “Nem voltak vele tisztában!” Úgyhogy most megy a huza-vona!
Az alábbi videon a kalifátusisták hálálkodnak a helyszínen amcsi jőtevőiknek. Bár nem sokáig élvezhették a jótétemény gyümölcseit.

Tegnap a hóhérgyülekezet bejelentette, hogy ugyanebben a térségben lelőtték a szír légierő egy gépét.
A szír elnök tanácsadója az amerikaiak és a kalifátusisták cooperációjáról beszélt.

Ma délelőtt az utolsó martalócbanda legutolsó egyede is kivonul Homszból, és teljesen átadják a várost a kormánycsapatoknak.
Aleppotól északra a “Szabad Szíriai Hadsereg” egyik hordája tegnap az ISIS-pribékekkel való izmozás közben aknamezőre futott. A veszteségük hatvan fő körül lett.
Viszont hat faluból-Tall Sha’ir, Qarah kuz, Tall Ar, Talar Gharbi, Talar Sharqi és Jakkah-kiüldözték a kurdok a kalifátusistákat.
Dél-Aleppoban és közvetlen környékén a kormánycsapatok új offenzívát indítottak a tűzszünet hatálya alá nem tartozó pribékhordák ellen. Az Aleppo-Damaszkusz autópálya mentén.
A város Sheikh Hader kerületében az 1-es és a 6-os humanitárius folyosón távozni kívánó civilek 26 fős csoportját-köztük kilenc gyerek-mészárolta le tegnap délután az an-Nuszra horda.
Damaszkusz “előkertjében”-Kelet-Gutában is zajlik a hadsereg végfelszámoló akciója a martalócok ellen.
Megfigyelők szerint a jelenleg legkényesebb helyzet a Galan-fennsíkon alakult ki. Bár jelenleg az izraeliek nem támadják a szír kormányerőket, ott bármelyik pillanatban “botrány” törhet ki.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Durex szerint:

  Tisztelt magyar Szalacsi urak hőlgyek.
  A 3dik world war már folyik Sziriában
  ez van

  nem lesz már van,ez a nagy büdős helyzet

 2. Szalacsi Sándor szerint:

  Csak egy csak egy ember képes megmenteni a világot.
  A ringbe a világ megmentő ooooooooooooorbááán viktor.

  Okt 2 a világ megmenekül.

 3. Anonymous visszatér szerint:

  Remélem most már meg sem állnak a Szírek és szövetségesei amíg ki nem puccolják az összes terroristát Szíriából: “Syria military declares ceasefire over
  Syria’s military command has declared the US-Russian brokered ceasefire over, blaming the country’s rebel groups for undermining the agreement. In a statement Monday, the Syrian military said that “armed terrorist groups” repeatedly violated the ceasefire which came into effect last week. It said the armed groups also took advantage of the truce to mobilize and arm themselves while attacking government-held areas. The statement said the rebels wasted a “real chance” to stop the bloodshed. Activists and rebel groups also accuse the government of violating the ceasefire. The UN said the Syrian government has obstructed the delivery of aid, a key component of the deal. ” Forrás: Russia Today

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.