A tét nagysága miatt megérné a “lopás”!

Így csalják el október 2-án a népszavazást

Nemrégiben a Facebookon megkérdeztem barátaimat, ismerőseimet arról, hogy mi a teendő október 2-án. Mármint, hogy mit tegyenek azok, akik nem egyszerűen felesleges pénzkidobásnak tartják a „kötelező betelepítésről” szóló népszavazást, és nem is csupán kommunikációs trükknek, hanem nettó aljasságnak és gazemberségnek. Mi a jobb, kérdeztem tőlük, hogyan lehet a csalást minimalizálni: ha elmegyünk, és érvénytelenül szavazunk, vagy azzal teszünk jót, ha el sem megyünk, hanem ennél hasznosabb, kellemesebb, vagy éppen színvonalasabb programot választunk.

szc
Az ábra a „Kézikönyv szavazatszámláló bizottságok részére az országos népszavazáshoz” című brosúra 37. oldalán található. Szerkesztette: Dr. Pálffy Ilona. Lektorálta: Dr. Pálffy Ilona.
A válaszok és az érvek megoszlottak. Valamivel többen voltak azok, akik azt válaszolták, hogy ne menjünk el szavazni, mert ezzel azt is kifejezzük, hogy ez a népszavazás a mi pénzünkön ugyan, de nem rólunk szól. Valamint, jelzés arra nézvést, hogy ezzel a kormánnyal még ilyen szinten sem vállalunk közösséget.
A másik „tábor” azt mondta, hogy érvénytelen szavazatot kell leadni, ha meg még szaftos rajzokkal is színesítjük a szavazólapot, az egyértelmű üzenet a kormánynak, hogy mit gondolunk erről az egészről. Akik az érvénytelen szavazás mellett érveltek, úgy gondolták, hogy így kisebb a csalás lehetősége. Azok után ugyanis, akik nem mennek el szavazni, ott maradnak az üres, kitöltetlen szavazólapok, amelyekkel a szavazás után a Fidesz által delegált szavazóköri tagok azt csinálnak, amit akarnak.
Tizenegyezer szavazókör van, és már korábban is lehetett tudni, hogy a demokratikus ellenzék parlamenti frakcióval rendelkező pártjainak nem lesz 11 ezer embere arra, hogy a szavazás tisztaságát ellenőrizze. (Mostanra kiderült: szavazókörök csak egyharmadában lesz nem kormánypárti delegált.)
A legérdekesebb az volt – már amennyiben ideillő az érdekes kifejezés – hogy kiindulási pontot, miszerint a kormány(párt) elcsalja, vagy megpróbálja elcsalni a népszavazást, egyetlen válaszoló sem kérdőjelezte meg. Mindenki „alapvetésnek tartotta”, hogy megpróbálnak csalni, és a legtöbben abban is egyetértettek, hogy ez minden bizonnyal sikerül is nekik. Az az opció fel sem vetődött senkiben, hogy a kiindulás, vagyis, hogy „csalni fognak/próbálnak”, megkérdőjelezhető lenne.
A helyzet azonban egy nappal ezelőtt gyökeresen megváltozott. Előbb a Facebookon, majd a tájékoztatással foglalkozó – vagyis, nem a kormányhoz közeli – újságokban és televíziókban is lehetett olvasni és látni, hogy a választási iroda vezetőjének ajánlására gyakorlatilag csalásra buzdítják a szavazókörök delegáltjait. Azt ajánlják nekik, hogy bizonyos esetekben a választó által bizonyosan érvénytelennek szánt szavazatot is fogadják el érvényesnek. Látszólag technikai kérdésről van szó, vagyis, hogy az ikszet alkotó két vonal hol metszi egymást – körön belül, vagy kívül -, ám valójában a szavazókörökben segédkezők megítélésén múlik, hogy mely szavazat érvényes, és melyik az, amelyik nem.
Akinek eddig kételyei lettek volna, mostanra az ő számára is kiderülhetett, hogy ezzel a népszavazásnak csúfolt szomorújátékkal nem szabad semmilyen közösséget vállalni.
Október 2-án, aki nem szeretné szembeköpni magát, maradjon otthon. (Jó idő esetén menjen el kirándulni.)
(NOL)
Bal-Rad komm: “…Október 2-án, aki nem szeretné szembeköpni magát, maradjon otthon…”
-Igen ám! De ez az otthonmaradásra buzdítás ez éppenséggel a könnyű csalás lehetőségének a felajánlása a döbrögista hordának!
A magyar választókat-mondjuk ki-megkerülhetetlen csapdába terelte bele a döbrögista horda. A csalás lehetőségét kizárólag úgy lehetne meggátolni, ha minden hordabéli szavazatszámláló minden ujjára legalább tíz-árgus szemekkel felügyelő- ellenőr jutna!
-Ha nem megyünk el-akkor is megoldják a megjelenés problémáját. Ha vért izzadnak is! Ha kell, reggelig körmölik a szavazatokat-aláírásokat! Ki tudja ellenőrizni?
CSAK EGYFÉLEKÉPPEN LEHET BIZONYÍTANI, HOGY ÚTÁLJUK MINDEGYIKET! A KEZÜNKBEN LÉVŐ BIZONYÍTÉKOKKAL! AZ “ELLOPOTT” SZAVAZÓCÉDULÁK KITERÍTÉSÉVEL!
Persze ahhoz legalább egy-másfél milliót kéne “ellopni”!
Pedig a tét nagysága miatt megérné!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A tét nagysága miatt megérné a “lopás”! bejegyzéshez 18 hozzászólás

 1. Big szerint:

  Admin!Kit érdekel a szavazás?Miért akarod kényszeríteni a szavazásra a Magyar Népet?Leírod,hogy csalni fognak,akkor nem mindegy a részvétel?Részemről soha többé nem szavazok,kivéve a fegyveres harcot a HORDA ellen,azt megszavazom.

 2. IB szerint:

  Nagy kár hogy ez idáig fajult…Ti vagytok az egész értelmesebb nyugat szemében most azok akik talán megállithatjátok ezt az örültséget mert “mi” nem szavazhatunk erröl hiába is akarnánk..

  • Fergeteg11 szerint:

   “A bevándorláspolitikában sziklaszilárd a kormányzati álláspont. Mert nyolcmillióból egymillió ember válaszolt, és azoknak a 85-90 százaléka világosan megmondta, hogy mit akar. És azt is, hogy mit nem. Tehát van a magyar politikában egy egyetértési pont, illetve a bevándorláspolitikát illetően van több egyetértési pont, ami stabilizálja, demokratikus módon stabilizálja a magyar kormányzat működését.”
   http://www.grotius.hu/doc/pub/MNSKJJ/2015-09-07_orb%C3%A1n-viktor-besz%C3%A9de-a-kulk%C3%A9pviselet-vezetok-%C3%A9rtekezlet%C3%A9n.htm
   Ha a migránskérdésben egy kormány ekkora támogatottságot élvez (nem is beszélve a közvéleménykutatási eredményekről), az emberek joggal várhatják el, hogy “sziklaszilárdan” képviselje őket. Főleg akkor, ha másoknak a miniszterelnök ezt tanácsolja:
   “Én csak a saját példámat tudom Önöknek ajánlani, javasolni, hogy pont az ellenkező módon reagáljon a hormonrendszerük erre a politikai szituációra. Tehát minél jobban támadják Önöket, annál erőteljesebben fogalmazzák meg az álláspontjukat, ne annál puhábban, ne annál igazodóbban, ne annál ravaszabbul, hanem annál szikárabban, annál világosabban és udvariasan és nagyon egyszerűen, legyen a védhetőség az Önök személyes komfortérzetének a megvédése, az Önök által képviselt álláspont megvédése nem akkor lehetséges, ha fölpuhulnak, hanem akkor, hogyha megkeményednek. Udvariasak legyenek, rugalmasak, barátságosak, de jottányit se engedjenek tartalmilag abból az álláspontból, amit képviselni kell. Ez a legfontosabb dolog, amit kérni szeretnék Önöktől.”
   (idézet ugyanonnan)
   Egy Németországtól, Olaszországtól, Görögországtól stb. nem várható el, hogy bármilyen idegen népszavazás hatására a vezetés eltekintsen a saját problémáik mérséklésétől. Ez Orbánék kiállásától és az Európai Bíróság döntésétől függ, az utóbbi döntésének elismerése és betartása pedig megint Orbánékon múlik. Ha behódolnak, haragot vonhatnak a fejükre. Miért? Mert eredményfelelősség van:
   “A politikában, ahol Önök is szolgálatot teljesítenek, vagy a közjogban a felelősség természete az eredményhez kötött. Eredményfelelősség van. Majd amikor Önök a megfelelő pillanatban az ítélőszék elé kerülnek, legyen az e világi – ezt nem kívánom, bár a magyar történelem bővelkedik ilyen pillanatokban –, vagy legyen nem e világi ítélőszék, nem azt fogják Önöktől megkérdezni, hogy mi volt a szándékuk, hanem mi volt az eredménye annak, amit döntöttek. Mert a politikában nem szándékfelelősség van, hanem eredményfelelősség. Ez valamelyest a mi szakmánkat megkülönbözteti a mindennapi élet más szakmáinak egy tekintélyes részétől. De a mi felelősségünk az eredményekért van.”
   (idézet ugyanonnan)

 3. zls-179 szerint:

  Maradjunk annyiban, hogy a hallgatás az beleegyezés!Lopni vagy nem lopni,lenni vagy nem lenni ez itt a kérdés.Az egó hatalmas úr mely szinte a biztos halálba kerget,a lelkiismeret,hát azzal számoljon el mindenki saját maga a legvégén!!!

  • Fergeteg11 szerint:

   Maradjunk annyiban, hogy én a minimumra próbálom szorítani a moralizálást és a minősítést ebben a kérdésben, bár a véleményem egyértelmű.

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  Hissz a MUNKÁSPÁRT, annak vezetője THÜRMER GYULA is Miskolcon KAMPÁNYOLT AMELLET, ara BÍZTATTA a szimpatizánsokat, hogy MEJENEK EL SZAVAZNI és SZAVAZZANAK NEMMEL az erőszakos betelepités ELLEN. Valahogy Admin “ELFELEJTETTE” tájékoztatni a bal-rad olvasó közönségét, eről az eseményről, vagy SZÁNDÉKOSAN halgatta el, evel is az MSZP, a DK, EGYÜT PM, és a LIBERÁLISOK malmára hajtva a vizet. Anno ,tisztelt Admin, ön nevezte árulóknak az MSZP-T, mert annak a volt vezetője, Szürös Mátyás volt, aki nagy örömmel jelentette ki a MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG MEGSZÜNTÉT, és amikor meghalt ön írta azt, hogy – pongyolán fogom magam kifejezni – “az árulót elvitte az ördög”, most meg ennek az áruló hordának tolja a szekerét? Kádár János foroghat a sirjában, vagy ahol van, hogy ezt a web oldalt a fényképével fémjelzi, és a Soros és az EUbérenc MSZP, úgyszintén a Soros és az EU bérenc Dk EL QUERO- GYURCSÁNY, a Liberális FODOR GÁBOR, Soros és EU bérenceknek a szekereit tolja, végveszélybe sodorva az elleségeskedést szító soraival a Magyar népet. Szerintem ráérne ezekkel az acsarkocsarkodásokkal akkor ha el lesz háritva a végveszély Magyarország, és többi közép Európai országok fejei felől. Még mindég nincs tisztában a veszély komolyságával tisztelt Admin ?

  Admin:

  Amíg a liberálisok a bojkottra ösztökélnek-mások meg a “NEM”-szavazatok leadására, én a részvételre és a szavazócédulák ellopásával az esetleges csalás leleplezésére! De az is fontos ebben a kérdésben, hogy én a “NEM”-válasz mellett vagyok, és voltam, és ösztönöztem-ösztönzök. Vagyis semmilyen szintű SZERVEZETT BETELEPÍTÉS NEM ELFOGADHATÓ!

  A Munkáspárt dolgaival pedig a Bal-Rad a tavalyi tanácsköztársasági megemlékezésről szóló tudósítás megkifogásolása óta SEMMILYEN FORMÁBAN nem foglalkozik. Jobb ez így!

  Ugyancsak a TELJES ELLENZÉKI ÖSSZEFOGÁST SZORGALMAZOM a döbrögistákkal szemben, mert ha nem csapják fejbe MOST KÖZÖSEN a hordát-később már nem lesz rá lehetőség. Az Új Nemmzetthy Elyth most ránk nézve a legnagyobb veszély! Amelyet mindenki támogat, aki a referendumon ilyen-vagy olyan szavazattal támogat, azaz hozzájárul a referendum EREDMÉNYESSÉGÉHEZ!

  Hogy az eredmény pedig mi lesz? Hát nem migránsmentes Magyarország az biztos!

  • Béla szerint:

   +1

  • Fergeteg11 szerint:

   Admin jól döntött, bár más lehetőségek is vannak. Kedves TERMIN8ATOR, Ön nem érti a döntése lényegét, páran viszont igen. Ilyenkor azt kívánom neki, tartson ki! Szükséges lesz még a kitartás, amikor az öröm vagy a csalódás után egy-két évvel rohamosan fogyni fog a remény, és sokaknál eljöhet a kijózanodás pillanata. Ekkor dönthetnek úgy, hogy elég volt, különben elfogy a gőz és a leeresztők sikerrel járnak, a félelmeiket legyőzni nem tudók pedig cserébe kapnak még több “Európát”. Talán kicsit másfajtát, de ugyanolyan romlottat.

 5. bbb szerint:

  +1

 6. ..... szerint:

  az admin az a erőszakos és pénzleső fajta, mely soha nem a nép, hanem a saját és megbizói érdekét képviseli, hol a téma választással, hol a véleményével, hol a hallgatásával. Elhallgatja a világban megújúló baloldaliságot, a változó világ és felgyorsult idő által kikövetelt változási irányokat. Több olvasót képes megtéveszteni, a beo.-val járó tiszteletet kihasználni. Pénz, pénz ez többször jön le tőle, mint a mi van a baloldallal nagyon is sürgős témaköre. Etet, altat, megtéveszt ez egyike sem haladó nézet Tőle. Bedobja a jól értesültet orosz kérdésekben, de mára kiderült, hogy akár egy olvasó (pl: TERMINATOR), több hirrel bír a kérdésben bárki által elérhető forrásokból, mint az admin.

  Admin:

  A vírusküldözgetéseket kifelejtetted!

 7. turzó istván szerint:

  Itt csak egyetlen jó megoldás lehet … – az egész áruló parlamentet a Dunába …! Miért kell egyáltalán népszavazással eldönteni egy nyílvánvaló dolgot? Mi akiknek döntünk, alig kapunk fizetést, ezek meg a vastag fizetésük, a nagy zsíros falatok mellet döntésképtelenek!!! Ez azt jelenti, hogy ez a kapzsi, döntésképtelen banda alkalmatlan az ország, a magyar nép vezetésére, csak élősködnek!

 8. Próféta szerint:

  Most NEM-mel kell szavazni, hogy legalább ne az EU-s buzik tolják ránk az állatokat !
  Aztán meg lehet majd tüntetni, hogy ezt vegyék is be kotmányba is. Egy köcsög se döntsön a nép helyett !!

 9. V.kutya szerint:

  Egyszerű érvénytelen szavazatot leadni: mindkét karikára egymást metsző X-el kell rajzolni, azt nem lehet felülírni. Viszont ha üresen dobod be, akkor hiába irkálsz rá bármilyen jólmegaszondta baromságot, a helyi “bizottság” fideszes vagy jobbikos tagjai szépen beikszelik helyetted a nemet, és az érvényes lesz.

  • Próféta szerint:

   Te most a migránsokkal vagy? Ez nem politikai választás !! Kell a néger szomszéd neked a cigány mellé vagy sem. Ezt itt a kérdés.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.