Donbassz

Nyalókakirály tegnap körbelihegte Clintonnét, mint jövőbeni abrakolóját. Mrs.III. Világháborúnak fölpanaszolta, hogy Maradék-Ukrajna tartomány élet-halál harcát vívja szabadságáért és függetlenségéért a galád orosz Medvével-Donbassz határain.

cv

Hálálkodott Clintonnénak a harchoz nyújtott amerikai támogatásért, és kifejezte abbéli reményét, hogy a Fehér Házba való beköltözködés és berendezkedés lázában sem fog megfeledkezni Maradék-Ukrajna gyarmat még bőkezőbb támogatásáról. (Itt cinkos visszakacsintás.)
Clintonné alig egy hónap késéssel gratulált Valcman helytartónak a territórium függetlenségéhez, és biztosította hogy teljes mellbőséggel támogatja Kijev harcát az “orosz agresszióval” szemben.
Ami-mármint az “orosz agresszió” elleni határozott és elszánt háború-Donbassz határvidékén egyre jobban kiterjed.
Mára virradóan már nem csak a Donyecki Népköztársaság és a Luganszki Népköztársaság jól megszokott helyszíneit ágyúzta, hanem az LNR-területén ismét műsorra vette Pervomajszk városának ostromát is. (A két szomszédvár-Gorlovka és Pervomajszk-“nemes versengésében”, miszerint melyik város lesz hamarabb széjjelbombázva a valcmanista latortüzérség által, az utóbbi időkben Pervomajszk leszakadni látszott Gorlovkától. Persze nem behozhatatlanul.)
De az LNR Pervomajszk-környéki kisebb települései is a martalócok figyelmességét “élvezhették”. Nem élvezték!
A donyecki frontszakasz eseményeinek helyszíneit pedig fölösleges is felsorolnunk.
Ami némiképp újdonság az az, hogy Peszkiben is állandósulni látszanak az avgyejekaihoz hasonló összecsapások. Peszkiben is izmozni kezdtek a jobbszektoros pribékek a népköztársaságiakkal, és az eredmény is ugyanaz. Tegnap ott egyébként elesett egy DNR-es katona. Avgyejevkában egyébiránt tegnap délután a bevodkázott pribékek heves tűzpárbajt vívtak egymással.
Bár még mindig “csendes üzemmódban”, de egyre kiterjedtebben zajlik a függetlenségéért küzdő Donbassz ellen Valcmanék “önvédő” háborúja.
Pedig ma újabb tárgyalási fordulóra gyűltek össze a felek Minszkben!
mf

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. feketerigo szerint:

  Semmi ertelme, ugyis haboru lessz a vege! Mert az amerikai gazemberek ezt ugy akarjak!

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Kis mise, nagymise , nem lesz belőle semmi se! Enyit ér az únv. “Minszki összejövelek nek” Ha edig nem volt eredmény akkor ezután mMÉG ÚGYSE LESZ sen EREDMÉNYE, sem foganatja, csak akkor ,ha a DNR és az LNR egyesitett csapatai dolguk végeztével a Lengyel határtól vissza fognak térni Donyeckbe, illetve Luganszkba!

 3. zls-179 szerint:

  Csodálatos szemeitek vannak,már amikor nem épp az áldozaitok szemébe néztek!

 4. Balázs szerint:

  Cinton-né maga a nöstény ördög. Jóformán magáról se tud, de ez így tökéletes a háttérhatalomnak. A tiszta pillanataiban bólogat, egyébként egy karalábé.
  Ha nem lenne parkinson kóros is a III. Világháborút akarná.
  Ha ez nyer….

 5. ..... szerint:

  Trump fog nyerni, és a III.vh ekkor sem marad el.

  • Realista szerint:

   Bár csak igazad lenne, jó lenne ha nyerne Trump. A háború meg már zajlik. Az első szakaszok, a dezinformálások, információs háborúk mennek. Hackerek is dolgoznak ezerrel, és a klasszikus értelemben vett háború előkészítése is jól halad. Helyi konfliktusok, belső villongások előkészítése stb.

 6. Azorka1861 szerint:

  Julia Timosenko alaposan kifakadt a parlament egyeztetö tanàcsànak ülèsèn,
  az embereket idèzve azt mondta, a mostani hatalom modszeres nèpirtàst kö-
  vet el.
  http://www.vilaglato.info/timosenko-szerint-kezdik-visszasirni-janukovicsot/

 7. Azorka1861 szerint:

  Összehasonlitàs – a 3 Hillary egymàs mellett
  https://www.youtube.com/watch?v=r_tLQMtnkGI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.