Szíria

Ennyi volt!-VÉGE! Mármint a szíriai tűzszünetnek. Nincs se kétnapos, se ötperces hoszabbítás. Szabad a gyilkolászás!

Az egyhetes pauzát kihasználva-minő véletlen-Idlib tartományban egy új martalócbanda alakult. Természetesen “mérsékelt”-aminél fogva jogosult is az USA-támogatására! A ” Szabad Szíriai Hadsereg” a “Suqour Al-Jabal” az “an-Nuszra” banda a “Harakat Ahrar Al-Sham” pribékjeiből, valamint az “Északi osztály” nevű briganticsoportok fúziójából létrejött horda a “Szabad Idlib Hadserege” nevet kapta a keresztségben. Bérmálkozási ajándék gyanánt pedig a szülőatya USA-tól egy rakás TOW-rakétát. Hassan Hajj Ali az új latoregylet vezére.
Quneitra-tartományban (Golan-fennsík) nagy élet zajlott tegnap is. Most kivételesen nyugton volt az izraeli légierő, és hagyta hogy a szír kormánycsapatok a fő elfoglaltságukat tegyék. Azoknak ott éppen az an-Nuszrával volt egy kis elintézni valójuk.

Dél-Aleppoban az Al-Ramouseh területen, az “Al-Rashiddeen és” az “Al-Hamdaniyah” lakótelepeken tegnap a dzsihadisták komoly támadásokat indítottak a kormányerők ellen. Veszteségeik is komolyak lettek napnyugtára-nyereségük viszont semmi.
A környékbeli mókába tegnap este beszállt mind az orosz, mind a szír légierő is. Amit Khan Touman, Khalsah, Tal Al-‘Eis és Qarassi martalócbandái nagyon nehezen viseltek.
Aleppotól északra a kalifátusisták az este rohamot intéztek az ankarai maffia által apanázsolt “mérsékeltek” ellen a Tal Hajjar-dombok között, Al-Ra’i város közelében. A mérkőzés végülis döntetlen eredménnyel zárult. A csapatok elfogytak.

pri

Tegnap estére Hama-tartományban is fölvonultak a kormánycsapatok, hogy a sejtett offenzívájukat megkezdjék. Az előjátékot ugyancsak a szír-orosz légipáros adta elő Taybat Al-Imam, Souran, Kawkab, Al-Lataminah, Kafr-Zita és Halfaya pribékhordái nagy bánatára.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Bérmálkozási ajándék gyanánt a szülőatya az USA-tól egy rakás TOW rakétát…. Szerintem azokat a rakétákat az Orosz- Szír légierő nélkül is semlegesiteni, elpusztitani is lehetne. Szerintem a pontos koordináták szerint egy pár szárnyas rakétával, a Kaspi tenger felől . Minek kockáztatnák a pilóták életét ?

 2. ..... szerint:

  Azt olvastam, hogy a kormánycsapatok ellen harcolók lelőttek egy szír repülőt.
  És meghalt vagy 160 kormánykatona. Videó is van róla.

  • Vörös szerint:

   Sőt. Tegnap bevették Damaszkuszt. Aszadot pedig nyilvánosan lefejezték, azóta béke és nyugalom honol. Videó is van róla.

 3. Melós szerint:

  Engem az zavar, hogy nem bírnak Aleppóval

 4. ..... szerint:

  Sziria nem lesz a III.vh kirobbanási pontja, mint ahogy a Spanyol polgárháború sem volt.

 5. ... szerint:

  Nem gondolom hogy te lennél a Próféta!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.