Ki van jelölve az Új Irány: AFRIKA!

Szijjártó: Afrika a jövő

Diplomáciai és gazdasági témák szerepeltek az ENSZ-közgyűlés ülésszakán New Yorkban tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kétoldalú tárgyalásain kedden.

A miniszter kilenc kétoldalú találkozón vett részt, ezek közül négy tárgyalást afrikai országok külügyminisztereivel folytatott, az Afrikához fűződő gazdasági kapcsolatok fejlesztése érdekében.
“Egyetértés van abban, hogy Afrika a jövő, s Magyarországnak érdeke, hogy kiaknázza az afrikai fejlődésben rejlő előnyöket” – tájékoztatta az MTI-t a miniszter. Elmondta: tárgyalt Ramtán Ramamra algériai, Hemaisz Dzsinaui tunéziai és Ibrahim Ahmed Abd al-Aziz Ghandur szudáni külügyminiszterrel, valamint a Zöld-foki szigetek diplomáciájának irányítójával, Luís Filipe Tavaresszel.
Valamennyi tárcavezetővel megállapodott abban, hogy országaik támogatják Magyarország jelöltségét az ENSZ Emberi Jogi Tanácsába. A választásra októberben kerül sor.
Szijjártó Péter hangsúlyozta: “mivel Magyarország akkor tud sikeres lenni, ha az Európai Unió keretein belül tevékenykedik, ezért szorgalmazzuk az EU-Algériai Társulási Tanácsot és az Európai Unió-Tunézia közti stratégiai partnerség fejlesztését, továbbá új uniós fejlesztési forrás összeállítását Szudán számára”.
A magyar diplomácia irányítója guatemalai kollégájával, Carlos Raúl Morales Moscosóval a külügyminisztériumok közötti konzultációról szóló megállapodást írt alá, továbbá megállapodás született guatemalai ösztöndíjasok magyarországi fogadásáról.
Szijjártó Péter arról tájékoztatott: Magyarország az Európai Unió és a latin-amerikai térség közötti együttműködés további fejlesztését szorgalmazza. Hozzátette: Guatemala szintén támogatja, hogy hazánkat megválasszák az Emberi Jogi Tanács tagjává.
Enver Hoxhaj koszovói külügyminisztert találkozójukon Szijjártó Péter biztosította arról, hogy Magyarország továbbra is a Nyugat-Balkán európai integrációjának híve, s támogatja Koszovó vízummentességének megadását.

sze

Szijjártó Péter elmondta: a Perfecto Yasay Fülöp-szigeteki külügyminiszterrel folytatott tárgyalásain megerősítették a gazdasági együttműködésről szóló megállapodást, amelyet jövő januárban írnak alá, Magyarország manilai nagykövetségének megnyitása alkalmából. “Magyarország és a Fülöp-szigetek kereskedelmi forgalma meghaladja a 200 millió dollárt, ezért azt szorgalmazzuk, hogy az Európai Unió kössön szabadkereskedelmi megállapodást a Fülöp-szigetekkel” – tette hozzá Szijjártó Péter.
Kedden a kétoldalú tárgyalások keretében sor került még eszmecserére Amos Hochsteinnel, aki a nemzetközi energiaügyekért felelős amerikai különleges tanácsadó, és Thorbjorn Jaglanddal, az Európa Tanács főtitkárával.
A Jaglanddal tartott találkozón – Szijjártó Péter beszámolója szerint – eszmét cseréltek a menekültválságról, amivel kapcsolatban a miniszter a többi között elmondta a norvég születésű politikusnak: a magyar emberektől senki sem veheti el azt a demokratikus jogot, hogy maguk döntsenek az ország jövőjének legfontosabb kérdéseiben.
A Hochsteinnel folytatott megbeszélésen Szijjártó Péter kérte, hogy az Egyesült Államok segítse a közép-európai energiabiztonság megvalósítását, elsősorban olyan beruházások – például a magyar-horvát és a magyar-román “konnektorok” – létesítésének szorgalmazásával, amelyek ezt a biztonságot lehetővé teszik.
(atv)
Bal-Rad komm: Kelet felé már nyitottunk! (Sok kereskedőházat. Van is mínusz rendesen!)
Óceániát, Arábiát, Latin-Amerikát meghódítottuk. Észak-Amerikával a TTIP hoz össze bennünket! Mr. Hochsteint már meg is kérte, hogy energiailag intézkedjen.
Csoda hát hogy Afrikában látja a jövőnket Legnagyobb Puritánunk? (Márminthogy NEKÜNK! Póroknak!)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ki van jelölve az Új Irány: AFRIKA! bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Yeshoua szerint:

  Hogy, hogy ? màr nem vagytok rasszisták @Szijjártó?

 2. Smith szerint:

  “Egyetértés van abban, hogy Afrika a jövő, s Magyarországnak érdeke, hogy kiaknázza az afrikai fejlődésben rejlő előnyöket” – tájékoztatta az MTI-t a miniszter.”

  A közpénzen meghízott (ál)nemzeti tőkésosztály, Afrikában akarja legalizálni a lopott vagyonát és/vagy szimplán csak ott fektetnének be, mert olcsóbb a munkaerő, mint Magyarországon?

 3. petymeg szerint:

  Afrikát már kiaknázták sokan,azért tartunk itt.

 4. turzó istván szerint:

  Nekem nagymamám még azt tanácsolta, hogy … – “kisfiam, csak addig takarózz, ameddig a takaród ér!” … – itt pedig ez a kis ország, aminek a segge is kilátszik a gatyából … olyan ‘műsort’ csap le még a távoli nemzetközi porondokon is, hogy még a ‘nagyoknak’ is becsületére válhatna ekkora arc! De mindez miből, és hogyan? Van valamilyen másik Magyarország is, … – ahol nincsenek problémák, dől a pénz, van mindig mindenre elég, van hitelük, stb. … – csak osztogatni kell, hogy mire is akarják fordítani! Valahogy … – itthon nem ilyen nagy mellényűnek látjuk magunkat! Sorolhatnám azokat a ‘problémákat’, amik már lerágott csontok, de attól még megvannak! Miközben itthon a templom egerének a csontjait szopogatják – kiderül, hogy szanaszét a világban – hogyan ‘virágzik’ egy valamiféle másik Magyarország! Érdekes, azok hogy csinálják? Most meg ez az új fölfedezés – Afrika! … – már Amerikát utánozva – előre küldték a harci csapatokat … – biztosítandóan a magyarok sikerét, amiből ugye tudjuk, hogy mennyit látunk majd – mi, magyarok? Ennek a Szíjártónak is jobb volna, ha a saját szíjjába fulladna – a cionista megbízóival egyetemben!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.