Találgatás

Orbán készül valamire – mi lesz velünk a népszavazás után?

kf

A népszavazás után az uniós alapszerződés módosítását tűzi zászlajára a miniszterelnök.

Orbán Viktor még a múlt pénteken utalt arra a közrádiónak adott interjújában, hogy a népszavazást követően, október 3-án árulja majd el, hogy hogyan folytatja tovább a harcot. A Népszabadság információi szerint a terv azonban már nem belpolitikai, épp ellenkezőleg: a lap egy kormányközeli forrásra hivatkozva azt írta, hogy egy sikeres referendum után nem más a cél, mint hogy Orbán Viktor javaslatot tegyen az uniós alapszerződés módosítására.
A szerződés előírja a tagállamok számára az együttműködést, a miniszterelnök szerint azonban be lehetne hozni egy olyan, a nemzeti szuverenitást erősítő módosítást, amivel alkotmányba lehetne foglalni, hogy a tagállamok bevándorláspolitikája előbbre való a közös jognál. Ezzel viszont a mindenkire kötelező feladatkiosztás – így a kvóta is – értelmét veszítené.
Érik egy alkotmánymódosítás?
Bár nem sok esély van arra, hogy sikerülhet keresztülvinni Orbán tervét, az általános politikai hangulat, különösen a Jean-Claude Juncker ellen támadt ellenszenv ebből is politikai előnyt kovácsolhat. A Népszabadság forrása szerint október 2-a után a kormánynak ismét állást kéne foglalnia a Tavares-jelentés utáni „függetlenségi nyilatkozat” kapcsán. Bár ez valószínűleg nem kavar majd akkora visszhangot, mint a népszavazás, a szavazókban mégis megerősítené a referendum eredményét. Ugyanezt a szerepet játszhatná egy esetleges alkotmánymódosítás is, ami „szuverenitási klauzula” beillesztését jelentené az alaptörvénybe.
(privatbankar)
Bal-Rad komm: Egy ilyen klauzula beácsolása a tákolmányba referendum nélkül is megtehető lenne! Hiszen a tákolmányról SEM népszavaztatott senkit a horda, akkor egy ilyen klauzuláról-amiben viszont valóban nagy nemzeti egyetértés van-miért tartana! Pláne úgy, hogy az alapszerződés módosítására remény sincs!
ÁM AZT MEGTUDTUK, HOGY AZ ALAPSZERZŐDÉS MAGASABB SZINTŰ JOGSZABÁLY, MINT A TÁKOLMÁNY! Ami alapszerződést viszont az EU-nem fog módosítani!
Marad továbbra is a talány! A technikai főpróbán kívül mit tervelt ki Döbrögi?
Egy dolgot viszont tisztán látunk a kvótareferendum körüli hisztériában!
Világosan elkülönülnek a horda és a körülötte keringő szatelitszervezetek, valamint az elvetemülten atlantista törekvések!
Ezzel viszont Döbrögi EGYETLEN TÁBORBA-A SAJÁTJÁBA-KÉNYSZERÍTI az őt támogató kicsiket-nagyokat, akik előtt vezír lesz! És nem tudnak tőle szabadulni! Viszont elveszítik SAJÁT szavazóik jó részét! Gondoljunk itt pl. a Jobbikra! Amely mára már teljesen a saját arcát vesztette! Csinálhat Döbrögi tákolmánymódosítást, DE REFERENDUM UTÁN, amit a Jobbik is meg fog szavazni! De Döbrögi fogja kezdeményezni!
Aminek az lesz a lényege, HOGY A “MAGYAR” ORSZÁGGYŰLÉS SAJÁT HATÁSKÖRBEN DÖNTHET X-SZÁMÚ MIGRÁNS BETELEPÍTÉSÉRŐL! Hiszen most valójában erről szól a referendum! EU-s kvóta legyen, vagy “nemmzetthy”?
De a felhajtás mindenképpen indokolatlan! Csak ezért!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Találgatás bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. vitorla123 szerint:

    Mára nyilvánvaló,hogy az Európai Unió a magyarok kihalására és nemzeti vagyonunk elzabrálására játszik.Orbán ebbe komoly konkurencia.A nemzeti kommunisták és Orbán között az a nagy különbség,hogy mi,ha nem is azonnal ellene vagyunk a z Uniós integrációnak.Orbánék pedig nem.Érdekük a magyar fiatalok és munkavállalók száműzése az Unióba.Hogy ebbe a magyar családok belepusztulnak kit érdekel.Az idehaza rekedt asszonyok elkurvulnak,a gyerekek neveletlenek lesznek.Ez az Orbánék igazi” nemzeti” programja.A nyugat ezt fizeti meg!Már valami Habsburg intézetről is szó van.Persze Nemzethy alapon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.