Szíria

Tovább tart a diplomáciai huzavona Oroszország és az USA között a 19-én Alepponál megsemmisült/megsemmisített humanitárius konvoj miatt. Az ENSZ BT-ülésén Szergej Lavrov orosz külügyminiszter bejelentette, hogy Oroszország minden rendelkezésére álló bizonyítékot átadott a testületnek,amellyel bizonyítani tudja: provokáció történt. Ezt viszont Lavrov szerint egy teljeskörű és pártatlan vizsgálat végeredménye kell hogy megerősítse.
John Kerry amerikai külügyér továbbra is csak az orosz légitámadást szajkózza, mindenféle bizonyíték nélkül, dacára annak, hogy a szemtanúk is kizártnak tartják.
Persze a diplomáciai csörtétől függetlenül, a szír polgárháború gépezete vígan zakatol tovább.

Dél-Aleppoban tegnap valóban elkeseredett harcok zajlottak. A kormányhadsereg és a Hezbollah alakulatai több létfontosságúnak mondott magaslatról elüldözték a terrorbandákat a “régi” Ramousah kerületben. Darret Izza, Mansoura, Khan Touman és Amriyah banditahordáit pedig az orosz és a szír légierő folyamatosan támadta.

dap

Az Aleppoból menekülő civileket terelgetik a kormánykatonák. A dzsihadista pribékek pedig lövik őket.

Hama északi részén a kormányhadsereg offenzívája a közlések szerint tegnap jól haladt. Több száz kalifátusista pribék pusztult bele az akciózásba, ami égből-földről zajlott.

Deir ez-Zor és környékén viszont kritikusra fordult a damaszkuszi erők helyzete. A minapi amerikai légicsapás személyi veszteségeit még talán tudták volna IDŐVEL pótolni, ám a szétbombázott technika az pótolhatatlannak bizonyult.
Legalábbis ezzel magyarázzák, hogy tegnap a Jabal Thardeh hegyet elbukta a kormányhadsereg az ISIS-sel szemben. Emiatt viszont ismét komoly veszélybe került a kormányerők által birtokolt légibázis.
Damaszkusz-tartomány északkeleti részén al-Batraa település közelében a szír légierő veszített egy MiG-23-as gépet. A térségben az ISIS az úr. Vélhetőleg műszaki hiba okozhatta a gép és pilótája vesztét, mert a kalifátusisták “simán csak” a roncsok elszállításáról közöltek fotókat, de diadaljelentést nem.

relsz

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Rettegett Iván szerint:

  Szeretnénk bocsánatott kérni az Israeliektől,hogy az orosz rakétával kilőtt
  isis operácios irányito kőzpontban tőbb mint 30 hivatásos katonájuk meg halt.

  ISIS egyenlő Israel.

  • Wekerle szerint:

   Egy egész sorozatot kaptak a nyakukba. A kazárokon kívül még négy Szaud-Arábiai tiszt és számos zsoldos is ott hagyta a fogát.

 2. Gonda István szerint:

  “Deir ez-Zor és környékén viszont kritikusra fordult a damaszkuszi erők helyzete. ”
  Én már jó 2 hete mondtam itt, hogy ott nagy a baj, mert az ISIS középen kettévágja a területet, de akkor azt a választ kaptam itt, hogy rossz térképeket nézek. Hát lehet, hogy mégse, mert az ISIS már megint a városi temetőnél van.

  • SirMock szerint:

   Akkor még jó volt a helyzet, mert nem segített be nekik az USA. Sőt, még az SAA foglalt területet az IS-től akkoriban. Nem lehetett azzal számolni, hogy ilyen pofátlanul besegítenek az ISIS-nek… :/

   • Sub Zero szerint:

    Felesleges nézegetni a térképeket. Teljesen mindegy, hogy pillanatnyilag ki hogy áll. Az USA simán két nap alatt le tudná tolni az egészet, mint a sivatagi vihar esetében. Nem teszi, mert nem ez a cél, hanem a háborús helyzet fenntartása. Minél több civil veszítse el otthonát és minél többen induljanak el az EU felé. Ez a háború Európa ellen folyik, az áruló európai vezetés segítségével.

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  John Kerry amerikai külügyér továbra is az orosz légitámadást okolja …. Nem ismerős önöknek ez az amcsi hozzáálás ? Mert nekem a Maláj utasszálitó repülőgép lelövése utáni szituációt juttatja az eszembe. Akkor is, minden bizonyiték nélkül, az oroszokat és a donyeckieket vádolták, aztán meg kiderült, hogy mégsem ők, hanem az uki hadsereg lőtte le, de erről nagyokat halgatnak, az amcsik.

 4. Vak Bottyán szerint:

  Le kell lőni néhány amcsi gépet. Nem mernek háborút indítani. Legfeljebb tanulnak.

 5. Pozsony 907 szerint:

  Mi van veletet Asszírok?

 6. zls-179 szerint:

  Kitartok abbéli álláspontom mellet, hogy Raqqát folyamatosan kéne szórni éjjel és nappal egyaránt!Ha nincs szellemi,vallási, és a jó ég tudja hogy miféle központja az úgynevezett iszlám államnak,akkor harc sincs tovább részükről. Mert teljesen értelmét vesztik a központból jövő utasítások!

 7. Azorka1861 szerint:

  Hètfön, sszeptember 19-èn este orosz lègi megfigyelök Aleppo tèrsègèben egy
  dront vettek èszre. A radar a dront, mint Predatort (tàmado tipusu pilota nèl-
  küli gèpet) azonositott. A dron az incirliki NATO tàmaszpotrol indult, majd
  Urum-al-Kubra közelèben bukkant fel, ahol az ENSZ segèlykonvoja haladt. Nè-
  hàny perccel kèsöbb a konvoj làngokban àllt. – Màsnap az ENSZ sajtohivatala
  közölte, hogy a segèlykonvojt keddre virrado èjszaka Aleppotol èszak-nyugatra
  lègi tàmadàs èrte. A nyugati sajto rögtön azt irta, hogy vagy orosz vagy pedig szir
  gèpek bombàztàk a konvojt. Oroszorszàg ès Sziria tgadtàk ezt. A szir hadsereg
  egyàltalàn nem rendelkezik èjszakai tàmadàsra alkalmas repülökkel.
  Az ausztràl külügyminiszter, Julie Bishop szerint tul korai a felelösöket megne-
  vezni.
  https://de.sputniknews.com/politik/20160921/312652848/syrien-un-konvoi-drohne.html

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.