Donbassz

Joe Biden jó alaposan kiosztotta Valcmant, és új tennivalókat szabott ki Nyalókakirályra.

viu

Joe Biden az USA már alig három hónapig regnáló alfőnöke, Maradék-Ukrajna Fő Felügyelője alaposan megfeddte Nyalókakirályt. Szemére hányta, hogy az országban alig haladnak a politikai és gazdasági reformok, így pedig az Európai Unió fel fog hagyni az Oroszország elleni szankciókkal, ami amúgy is púp a hátán. Nyalókakirály a dorgálástól köpni-nyelni alig tudott, és természetesen igért fűt-fát a Keresztapának.

Biden New Yorkban azzal riogatta Valcmant, hogy legalább öt tagállam van az EU-ban, aki alig várja már, hogy abbahagyják a szankciókat. Ez alatt az idő alatt viszont a nyugatbaráttá alakult Maradék-Ukrajnát pénzügyi segélyekkel látták el. Cserébe érdemi reformokat vártak az országban, de az eddigi eredményekkel elégedetlenek.
Naponta ösztökéli
Biden egy nappal azután tárta a világ elé panaszait, hogy az ENSZ-ben találkozott Valcman helytartóval, és szorgalmazta, hogy a birtok energiaszektorában és az igazságszolgáltatásban érdemi reformok történjenek, miközben közölte: adottak a feltételek a harmadik, egymilliárd dolláros washingtoni hitelgarancia Kijevnek történő nyújtására.
Az amerikai Keresztapa fölpanaszolta, hogy a válság kitörése óta hetente 2-3 órát töltött a kijevi bábokkal folytatott telefonbeszélgetésekkel, melyekben a reformokat sürgette, miközben Németországot, Franciaországot és Olaszországot csitítgatta, hogy tartsanak még ki a szankciókkal. De most elfogyott a türelem. Az európaiak azt válaszolják neki: Valcman előtt egy orosz báb vezette Ukrajnát, de eltelt két év, és a lényeget tekintve mi változott azóta? Az ország sokkal rosszabb állapotban van mint Janukovics idején. Ezért nem szankciózunk, ráadásul a Krímet sem lehet szankciókkal visszaszerezni.
Mondvacsinált ok?
Mindazonáltal a helyzet összetettebb lehet, mint hogy Maradék-Ukrajna alig változó politikai, és rohamosan romló gazdasági helyzete okozza a fő fejfájást a szankciók ügyében. Inkább arról van szó, hogy a szankciók tökéletesen hatástalanok, és így értelmetlenek. Oroszország túl nagy hatalom lett ismét: holmi szankciók nem térítik el, esze ágában sem lesz a Krím kérdését újragondolni, de az elszakadt Donbassz sem szándékozik visszatérni Kijev uralma alá.
Fölismert tény nyugaton, hogy Oroszország pedig kereskedik mással Európa helyett, népe pedig elég patrióta ahhoz, hogy ezt a helyzetet tökéletesen elfogadja.
A szankciókból tehát valahogy ki kell hátrálni, hisz Európának jobban fáj mint Oroszországnak, és már semmivel nem magyarázható a fenntartása.
Most viszont legalább találtak egy indokot. A nyugatiak-egymás között. Ez pedig Szíria ügye. Ennek ezen a héten mutatkozott meg igazán a hatása. Oroszország olyan erős lett Szíriában, hogy nélküle ott senki sem boldogul. Márpedig a Nyugat-elsősorban is a világ elsőszámú latorállama-az USA-nem azért borította lángba Szíriát, hogy onnan dolga végezetlenül kikullogjon, mert az oroszok csinálnak ott rendet, Szíria legitim kormányának kérésére, államközi szerződés alapján! Valamit az eredeti célokból menteni kéne, vagy a világ rajtuk fog röhögni. Ezért aztán még arra is hajlandóak, hogy képleg együttműködjenek az oroszokkal, és ennek esélyét a szankciók is ronthatják. Muszáj lesz őket beszüntetni.
Valcman persze mindent ért, mindenre ígéretet tett. Hajlandó ő a teljes energiaszektort átadni a Nyugatnak szőröstül-bőröstül. Lesz igazságügyi reform is! Minden birtokon belüli kommunistát börtönbe fognak vele juttatni! Csak jöjjön az a dollár, meg a fegyver! Őt nem izgatják a Oroszországi szankciók, ő Donbasszt akarja! Meg a Krímet akarja! Meg a Kremlt akarja! Mivelhogy Biden ezeket nem vetette a szemeire-BIZAKODIK!

joba

Különben is. A washingtoni Fehér Ház Kijelölt Új lakója is mindent latortámogatást megígért neki célkitűzéseihez. Clintonné meg nem olyan, hogy becsapja őt, a hitestársat! Állni fogja a szavát!
Donbassz!
Hogy mennyire veszélyes lehetett a Luganszki Népköztársaság rendjének megdöntésére szervezett puccskísérlet, jelzi hogy a letartóztatásokkal egyidejűleg tegnap átvezényelték az LNR-területére a “Motorola” parancsnokolta “Szparta” zászlóaljat.
Pedig a DNR-területén is-meglehet-szükség lenne rájuk.
Tegnap déltől ma reggel hat óráig 68 alkalommal vette ostrom alá a kijevi ordashad a Donyecki Népköztársaság területét.
Jaszinovatajatól-Szahankáig szinte minden települést ágyúztak-aknavetőztek-rakétáztak. Egy DRN katona súlyosan megsebesült.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. zls-179 szerint:

    A ráncos és Jancsi, hogy ezeknek milyen szép ember kinézetük volt életükben!

  2. TERMIN8ATOR szerint:

    https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0ahUKEwjOrbjqnKbPAhVLaxQKHbayArAQtwIINDAD&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DCE6W21LNB3M&usg=AFQjCNEinxcNTwClw9xtAt8C5iZriOdKEA&sig2=z26FxmRPIq19FXupIYJ36A Akna mentesitők (más kifejezés nem jut eszembe), a Luganszki Antracitovi körzetben egy elaknásitással védett TITKOS FEGYVERRAKTÁRRA BUKKANTTAK amit aztán fel is robbantottak, -videó és szöveg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.