Megint jól átvertek bennünket a zoroszok!

Újabb csillogó-villogó metrót hoznak Budapestre az oroszok

metro

November első napjaiban érkezik Budapestre a második felújított metrószerelvény Oroszországból.

A felújítást végző orosz Metrowagonmash nemzetközi kapcsolatokért és marketingért felelős vezetője, Daria Marku az MTI-nek azt mondta, hogy az orosz cég szerelőüzemében két, egyenként hat vagonból álló szerelvény felújítása folyik.
Az első felújított szerelvény május 26-án érkezett meg Budapestre. A második szerelvényt október közepén indítják Oroszországból és a tervek szerint november első napjaiban érkezik Budapestre, a harmadik felújított szerelvény pedig november közepén. A Metrowagonmash azt tervezi, hogy a továbbiakban havonta két felújított szerelvényt indít majd útnak.
33 hónap alatt végeznek
A BKV és a Metrowagonmash tavaly augusztusban írta alá a budapesti 3-as metróvonal járműparkjának korszerűsítéssel egybekötött felújításáról, valamint az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállításáról szóló szerződést. Az orosz cég 219,1 millió euróért (bő 67 milliárd forintért) végzi el a 37 – egyenként hat kocsiból álló – szerelvény felújítását. A járművek garantált élettartama 30 év. Az orosz cég 33 hónap alatt végzi el a szerelvények felújítását.
Új vagy felújított?
A metrókocsikat egyébként olyannyira felújították, hogy már arról is van szóbeszéd: valójában szép új orosz gyártmányú metrókocsik fognak közlekedni a 3-as vonalon és szó sincs felújításról. Így már korábban legyártott metrókocsikat adhatnak el Budapestnek az oroszok.
A szerelvény darabjainak túlnyomó többsége új, de nem mindegyik, nem raktáron elfekvő szerelvényt szállítottak le, joggal nevezhető felújítottnak – mondta erre Tarlós István. Budapestnek örülnie kell, hogy a szerelvényprobléma megoldódik, és nem azon kell keseregnie, hogy jobb és szebb járművet kaptunk, mint amire számítottunk.
Az sem mindegy, hol közlekednek majd a felújított kocsik: a 3-as metróvonal teljeskörű felújításának „emberi számítás szerint” legkésőbb 2019. december 31-ig be kell fejeződnie.
(privatbankar)
Bal-Rad komm: “…A metrókocsikat egyébként olyannyira felújították, hogy már arról is van szóbeszéd: valójában szép új orosz gyártmányú metrókocsik fognak közlekedni a 3-as vonalon és szó sincs felújításról…”
-Ekkora átverést! Ránk sózzák a raktárkészletüket! Ráadásul MÉG A SZÍNE SEM KÉK!
Megint rászedtek-kihasználnak bennünket. Ilyenekezekazoroszok! Megbízhatatlanok! Legyünk résen testvérek.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Megint jól átvertek bennünket a zoroszok! bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Szaszi szerint:

  Majd meglátjuk a különbséget új,és felújított között,ha beindul a nagyüzem Dunakeszin.
  http://hvg.hu/kkv/201636_transmashholding_vagonok_dunakeszirol

 2. Rettegett Iván szerint:

  Orosz állam ajándéka Budapestnek.
  Felőjitott kocsik helyett kaptak a Pestiek uj kocsikat.

 3. vargaistván szerint:

  Emiatt énsem tiltakozok mert hatalmas baromságnak tartottam rozzant metrokat méreg drágán felujitani….de azért tény hogy igy azért nem koser mert uj kocsiknál tendert kellett volna kiirni amin már nem valoszinü hogy oroszok nyertek volna

 4. akárki szerint:

  nagyon jók az Orosz metró kocsik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.