Szíria

A világ elsőszámú latorállama-az USA-most azt találta ki szíriai gyógymódként, hogy a számára kényes és fontos térségek fölött repülési tilalmi övezet létesüljön. Ehhez persze szükséges lenne Oroszország “kedvező” hozzáállása. Pillanatnyilag viszont Moszkva nem osztja az amerikai terv nagyszerűségét.

Gennagyij Gatilov orosz külügyminiszter-helyettes úgy értékelte az amerikai javaslatot, hogy az USA elgondolásai aktuálisan mindig a földön zajló események függvényében változnak. Akár naponta is!
Az amerikai Vezérkari Bizottság elnöke gen.Joseph Dunford sem örvendezne egy-az USA által önkényesen kinyilvánított-repüléstilalmi zónának! A generális határozottan aggódik a lehetséges kövkezmények miatt. Szerinte az oroszok nem azért mentek oda, hogy közelről nézzék a háborút. Repülőgépeiket sem azért telepítették Szíriába, mert Oroszországban nincs elegendő hely! Dolguk van ott-és ők azt el akarják végezni. Aki pedig ezt meg akarja akadályozni, az sokat kockáztat!-véli az amerikai tábornok.
A tegnapelőtt a Földközi-tengerről indított orosz “Kaliber” rakéták Aleppotól nyugatra, a “Saman” hegy ősi barlangjaiban megbúvó lator szervezőközpontokat kapták telibe. Amint a rettenetes ajvékolásból kiderült, mintegy harminc izraeli és nyugati “szervező” munkálkodott ott éppen a becsapódáskor. Az ajvékolás pedig azért van, mert ők a jövőben már nemfognak munkálkodni. Se ott, se másutt!
Dél-Aleppo Ramous-negyedében tegnap a martalóchordák erős ellenállása dacára is haladgat előre a kormánycsapatok offenzívája.
A város keleti szektorában garázdálkodó bandák puhítását is megkezdtetegnap a szír légierő. A földön a kormánycsapatok várják a támadási parancsot.
Latakia tartományban is tegnap intenzív latorirtásba kezdett a kormányhadsereg.
Homszból az utolsó banditák is távoztak népes familiáikkal együtt.

Ezek a családfők eddig úgy jártak otthonról reggelente háborúzni, mint rendes emberek a munkába. Este aztán haza. És elmesélték otthon a familiának a napi meló érdekességeit.
Homsz-tartomány északi fertályán tegnap délután az “Ahrar al-Sham”-pribékhorda váratlanul meglepte a kormányhadsereget a Homs-Salamiyah autópálya egy szakaszán.
Csak késő estére tudták a bűnbandát megsemmisíteni.
Hama-tartományban az orosz légierő és a szír hadsereg földi kooperációjában zajlott/zajlik a latorirtás. Kiváltképpen Maardes városánál vannak szép eredményei az együttműködésnek. Itt a “Jund al-Aksza” pribékhorda fogyatkozik vad ütemben.

A Golan-fennsíkon lévő Quneitra tartományba ma érkezett meg a kormánycsapatok komoly erősítése. Szándékuk az izraeli határtérség martalócainak lerendezése.

gol

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.