Családbarát munkahely

Vajda Kitti is az MNB-ben dolgozik, Matolcsy és a barátnője inkább mélyen hallgat

meme

Nem cáfolja a jegybank, hogy munkavállalójuk, Vajda Kitti nem más, mint Vajda Zita testvére. Matolcsy Györgyöt hiába keressük napok óta.

„Felvállalják azt, hogy összetartoznak?” „Nem bujkálunk, felvállaljuk.” Ezzel az amúgy megkésett őszinteséget sugárzó mondattal zárult a Matolcsy György jegybankelnökhöz közel került Vajda Zita interjúja a Figyelő csütörtöki számában. Van azonban legalább egy olyan szál, ahol a jelek szerint nem bontotta ki az igazság minden részletét az interjúban a jegybanki pályafutása alatt havi bruttó 1,73 millió forintot kereső, azóta a jegybanki alapítványoktól akár ennél többet is megkapó Vajda Zita.
Arról a Népszabadság számolt be a cikksorozatának egyik részében, hogy Vajda Zita testvére, Vajda Kitti a trafikbizniszben utazik, egy dohánycégből már kiszállt, de egyben még benne van. Erre rá is kérdezett a hetilap újságírója. „Felvetődött az, hogy bizonyos előnyökre tettek szert a közvetlen családtagjai. …És a húga?” „A húgomról is annyit mondanék, hogy ő is egy kétdiplomás szakember, közgazdász.” Többet nem tartott fontosnak megemlíteni testvéréről, Pedig a jelek abba az irányba mutatnak, hogy nem kizárt, testvére, Vajda Kitti a Matolcsy vezette jegybanknál dolgozik.
Rábukkantunk a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyik szeptemberi tanulmányára, ahol feltűnik a Vajda Kitti név. A forint 70 éve: Út a hiper­inflációtól az árak stabilitásáig című kiadvány ráadásul meglehetősen friss, mindössze tíz napja került fel a jegybank honlapjára. Ennek az egyik szerzője Vajda Kitti, az első fejezetet harmadmagával jegyzi.
A jegybank arról tájékoztatta a Népszabadságot, hogy a „Magyar Nemzeti Bank állományában 2013. októbere óta van Vajda Kitti nevű munkavállaló, a jegybank Oktatási Igazgatóságának szakértője.” (Emlékeztetőül: Matolcsy 2013. már­cius 4. óta jegybankelnök, Vajda Zita két napra rá lett a jegybank alkalmazottja.)
A Népszabadság több jegybanki forrása is tudni véli, hogy az a Vajda Kitti a testvére Vajda Zitának.
Rákérdeztünk a jegybanknál, hogy a kiadvány szerzőjeként feltüntetett Vajda Kitti a rokona, testvére-e Vajda Zitának, illetve értesülésünk kommentálását kértük. De semmilyen módon nem reagáltak a rokoni kapcsolatra, de nem is cáfolták értesülésünket. A jegybank megkerülte a Vajda Kitti javadalmazását firtató kérdésünket is. Arra a kérdésre, amelyben azt tudakoltuk, ki döntött a felvételéről, írtak-e ki pályázatot és mi alapján esett rá a választás, csak annyit közöltek, hogy „a munkavállaló az MNB általános felvételi folyamata szerint került kiválasztásra.”

kiv

Szerettük volna, ha az érintettek, Vajda Zita és Vajda Kitti is reagálnak az információnkra, illetve a nyilvánosan elérhető tanulmányban feltüntetett névre. Még csütörtökön levelet küldtünk a jegybanki alapítványokon keresztül Vajda Zitának. Ott jelezték, hogy továbbították a megkeresésünket. Azt tudakoltuk, hogy valóban az ő testvére-e a szóban forgó kiadvány szerzője, és hogy neki személyesen volt-e szerepe abban, hogy Kitti a jegybankhoz került.
Vajda Zita eddig nem reagált. Csak az alapítványok írták, hogy tőlük nem kapott támogatást Vajda Kitti, nem álltak és nem állnak vele szerződésben.
Sikerült beszélnünk viszont Vajda Kitti édesanyjával (aki egy ideig alkalmazottja volt annak a könyvelőcégnek, amely szerződésben állt a jegybanki alapítványokkal – de már annak a könyvelőcégnek a kapcsolata megszakadt az alapítványokkal, és Vajda Kitti édesanyja sem dolgozik a cégnél). Amikor szóba hoztuk, hogy lánya a jegybanknál dolgozik, először nem cáfolta értesülésünket, majd újbóli visszakérdezésünkre kitért a válaszadás elől. Lánya elérhetőségét nem adta meg, csak üzenetet tudtunk nála hagyni, hogy várjuk jelentkezését, elkerülendő az esetleges félreértéseket. Hasonlóan zárult beszélgetésünk Vajda Kitti cégtársával, aki ígéretet tett arra, megadja telefonszámunkat Vajda Kittinek. Vajda Kitti lapzártánkig nem jelentkezett.
(NOL)
Bal-Rad komm: Mekkmester igazi családbarát munkahelyett hozott össze a Zrt-nél. Senkinek egy szava nem lehet. Vagy inkább családi vállalkozást?! A társadalmi felelősségvállalás jegyében.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Családbarát munkahely bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Gonda István szerint:

    Most akkor van olyan törvény, hogy 2 testvér nem dolgozhat ugyanazon a munkahelyen, vagy nincs?

    • Sub Zero szerint:

      Biztos nincs ilyen. A körúton évek óta működik a “Három testvér” török étterem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.