Donbassz

A szeptember 15-én nulla órától egyoldalúan meghírdetett népköztársasági tűzszünetről zajlanak a találgatások. Vihar előtti csend, vagy a békéhez vezető úton az első lépések? Találgatások a frontvonalon, komolyabb illúziók nélkül.

A múlt hétfő nulla órától ma reggel hat óráig a Donyecki Népköztársaság területét 424 alkalommal támadta a valcmanista latorhad. 152 alkalommal a minszki paktumba tiltottként belefoglalt tüzérségi eszközzel-hangzott el ma reggel Donyeckben a heti részösszefoglalóban.
A kijevi terror négy civil, és hat DNR katona életét követelte. Huszonegy civil, tizennégy katona pedig súlyosan megsebesült.
A DNR hírszerzésének információi szerint ugyanezen időszakban az ordashad NEM HARCI VESZTESÉGE 55 fő, amely nem részletezi a halottak és a sebesültek számát.
A bűnbanda harci vesztesége bizonyíthatóan 13 fűbe harapás, és legalább kilenc súlyos sebesülés.
Mára virradóan majdhogynem teljesen csendes volt a csendes üzemmód. Tegnap délutántól ma reggelig “CSAK” Jaszinovataját és Alekszandrovkát ágyúzta a latortüzérség, míg Zajcevot néha-néha megaknavetőzték.
A “Trudovszka” bányatelep és Donyeck “Petrovszkij” kerületének lakóit a Marinyka egyik felét (Donyeckhez közelebbit) birtokló latrok mesterlövészei ijesztegették.
Kominternovoból és Szahankából is jeleztek mára virradóan latorágyúzást, de “az elviselhetőség határán” belülit.
MINDEZ EGY A FELEK ÁLTAL DEKLARÁLT TŰZSZÜNET IDEJÉN!
Pionyerszkoje lakói (Mariupol közeli falu) döbbenten vették észre, hogy a kijevi ordasok elaknásították tengerpartjukat. Föl is zúdultak a helyi martalócparancsnok tanyájánál, de végülis sokra nem jutottak.

A nem távoli Szartana és Talakovka lakói pedig igencsak furcsa jelenséget tapasztalnak. Nincs még annyira hideg, hogy az egerek a mezőkről megkezdjék a szokásos bevonulást az emberek lakta melegebb helyekre. De mégis tömegesen vonulnak, jó bő hónappal a természetes vonulás kezdete előtt. Sok problémát nem jelentenének, mert a falukba beérve egytől-egyig kimúlnak. Valószínűleg nem a hosszú gyaloglás miatt. A két falu lakói miközben szorgosan gyűjtögetik az egértetemeket, arról sutyorognak, hogy Valcman martalócai alighanem valami szert használnak. Nem kimondottan egérirtás céljából. Valami csendes gyilkot!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. ... szerint:

  ” Vihar előtti csend, vagy a békéhez vezető úton az első lépések? ”
  Attól függ! Ha bebizonyosodik Szeszák Gyula meglátása az orosz elnökkel kapcsolatban, akkor lesz “béke”!
  Amennyiben az derülne ki, hogy “mégiscsak orosz” akkor neki állhatunk megírni a visszaemlékezéseinket könyv formájában az eddigi életünkről!..

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Nyugtával dicsérjék a napot ! Ami nem történt meg eddig, az megtörténhet ezután. A multkor írtam arról, hogy az ukiknak jóváhagyott tervük van az IPERIT és a SZARIN mérges gázok használatára a Donbasziak ellen. Ezt a használatot a legfelsőb uki HADITANÁCS hagyta jóvá . Lehet, hogy azok az egerek attól pusztultak el . Szerintem, védő öltözetben kellene a döglött egereket összeszedni, aztán ha abba az irányba fuj a szél, ahonnan jöttek, az egerek, meggyujtani,hogy a füst menjen vissza az egerek kiinduló pontjára. A lakosságot meg, vagy evakuálják aról a területről vagy védőöltözetet használjanak. Ez vegyi támadás. Az egereket infikálják méreggel, ami aztán, ha elpusztulnak, érintésre vagy lélegzéskor bekekerül a szervezetbe, HALÁLT OKOZHAT, vagy azonnalit, vagy szörnyü kinok után .

 3. Azorka1861 szerint:

  A krimi hid vègleges terve
  https://www.youtube.com/watch?v=FABxayaFHr8

 4. Azorka1861 szerint:

  Krim. Ut vissza a hazàhoz. Andrej Kondrasov dokumentfilmje.
  (Oroszul beszèlö, nèmet feliratu video)
  https://www.youtube.com/watch?v=t42-71RpRgI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.