Donbassz

Donbasszban csendes üzemmódban zajlik tovább a helyi civilek irtása. A népköztársaságiak egyoldalú tűzszüneti felhívását nagyon nem vette komolyan Kijev. Illetve csak annyira, hogy most nyugodtan ágyúzhatunk!-úgysem lőnek vissza!

Ez az állapot még egy darabig ki fog tartani. Legalábbis a donbasszi választások megtartásáig. Aztán az amerikai elnökválasztás, majd az évvége. Tehát Donbassz erői CSENDBEN LESZNEK! (Minden-mindennel összefügg!)
Szóval az, hogy a népköztársaságiak önmegtartóztatást hirdettek, az nem hatotta me Kijevet, amelynek latorhada-még ha visszafogottabban is mint régebben-de azért folyamatosan ostromolgatja a két Népköztársaság területét.
Visszafogottságról aztán végképp nem lehet beszélni a tegnapi, Gorlovka-környéki martalóctámadás aljassága kapcsán. A nagy forgalmú “KPP MAJORSZK” (határátkelő) ostromáról van szó, amit aknavetőkkel szórtak meg. A támadásnak “CSAK” azért lett három súlyos civil sebesültje, mert az átkelő népe ahányan csak voltak, annyiszor négyfelé rohantak szét. Ez a támadás még a Kijev által be nem tartott minszki paktumba foglaltakat is a legsúlyosabban sérti.
Tegnap egyébként közel kilencven alkalommal ágyúzta Valcman latortüzérsége a DNR-területét. A “szokásos” helyeket.
90 éves zajcevoi bábuska: “átéltem a Nagy Honvédő Háborút. Az csak átrohant felettünk oda-vissza! De ez!-ami most van már több mint két éve-ez elviselhetetlen! Meg akarok már halni.”

Másik zajcevoi mami: “szeretnénk túlélni! Még egy céklát sem tudok behozni a kertből, mert azonnal lőnek ránk az ukránok!”

Sztaromihajlovkai bábuska: “mondd meg Porosenkonak! Állítsa le a bombázásunkat”

A donyecki repülőtér tegnap délután és mára virradó éjszaka ismét nagyon forró pont lett. Még ma délelőtt is záporoztak a latorgránátok a reptér romjaira. Néhány “eltévedt” lövedék a szomszédos Szpartakot rombolta tovább.
A luganszki milícia tegnap délután ismét egy terrordrónt fogott. Teletömve olyan plasztikus újszerű robbanóanyaggal, amelynek hatása megfelel kb. 3 kg. TNT robbanóerejének. Mivelhogy távirányítható-kamerával fölszerelt-mini szárnyasbombáról van szó, ez egy roppant veszélyes fegyver.

Tegnap a luganszki puccskísérlet egyik szervezőjét Gennagyij Cipalkovot akarták letartóztatni. Ő korábban az LNR Védelmi Minisztériumának egyik vezetője volt.
cip
A lakásához érkező milicisták már csak a felasztott Cipalkov hulláját találták. Öngyilkos lett. Egyik cimborája-Ivan Kiszeljov-viszont már rács mögött van. Az ő információi alapján akarták Cipalkovot is letartóztatni.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. zls-179 szerint:

  Legfőképp az időseket és a gyerekeket sajnálom nagyon akik teljességgel tehetetlenek és a legkönnyebb célpontok.Választás ide vagy oda,az emberek élni szeretnének nem pedig vágóállat módjára pusztulni,a két népköztársaság vezetése mégis kiktől remél szavazatokat netán a halottaktól?Mert ha továbbra is hallgatnak, csak halottjuk lesz temérdek meg romok!

 2. zls-179 szerint:

  Erőt,egészséget és hosszú életet mamikáim, én bennetek jobban bízom mint akiknek a képessége kimerül abban hogy csak pofázik a kameráknak, vég és értelem nélkül!

 3. egy paraszt szerint:

  Valami itt nem stimmel; 75 éve nem is akarták meggyilkolászni a nénit?
  “90 éves zajcevoi bábuska: “átéltem a Nagy Honvédő Háborút. Az csak átrohant felettünk oda-vissza!

  De ez!-ami most van már több mint két éve-ez elviselhetetlen! Meg akarok már halni.”

 4. zls-179 szerint:

  Stimmel itt minden nagyon is, akkor fiatalok voltak és reményekkel teliek és élni akartak
  tenni ,tenni,tenni,munkával mert abban hittek és nem a dumában! Csak hát az idő közben elrohant, minden, és mindenki felett, és nagyon is tudja hogy mit beszél!

  • egy paraszt szerint:

   Ez úgy önmagában igaz, de a fősodratúval mégsem stimmel,
   mert -ugye- csak a nácik és csatlósaik mindenkit “válogatás nélküli legyilkolászolási ” hajlandóságára és gyilkos élvezetére gondolva most az érintett szájából is elhangzott az igazság egy aprócska morzsája.
   Hogy úgy túlélte a NHH-t, hogy szinte észre sem vette anno.
   Senki sem bántotta akkor és vélhetően a rokonságát sem nagyon, ellentétben a mostani helyzettel, amikor is csak a békére törekvő demokrácia küzd a renitens “lázadókkal”!

 5. Vászoly szerint:

  Na ez szép, ha már a szakadárok is egymást akarják keresztbe hosszába megpuccsolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.