Folyamatos vakítás!

Orbán: egész Magyarországot becsapták kvótaügyben

bcs

Tegnap az osztrák kancellár Christian Kern (SPÖ) meghívására a balkáni migrációs útvonalban érintett országok kormányfői gyűltek össze a bécsi csúcsra. Jelen voltak Orbán Viktor magyar miniszterelnök, valamint Angela Merkel német és Aléxisz Cíprasz görög kormányfők is.

A tanácskozás fő témája az Európai Unió külső határainak védelme, valamint a tranzit és a származási országok közötti megegyezés. Továbbá kiemelkedő téma a hiányzó szolidaritás a menekültek szétosztásával kapcsolatban.
Angela Merkel további segítséget ígért Görögországnak és Olaszországnak a menekültválságban. Donald Tusk szerint pedig örökre zárva kell maradnia a balkáni migránsútvonalnak.
A magyar kormányfő szombaton, a bécsi migrációs csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, “rászedtek, kicseleztek és becsaptak a miniszterelnöktársaim”. Hangsúlyozta, az Európai Tanács “késhegyig menő viták” után kétszer is írásban döntött arról, hogy a kvótarendszer csak önkéntes lehet, ezzel szemben az Európai Bizottság később mégis megindított egy ezzel ellentétes jogalkotási folyamatot, ami átment az Európai Parlamenten és bekerült a miniszteri tanács elé, a javaslat elfogadásához pedig ebben az esetben már elég volt a minősített többség, így Magyarország egyedül nem akadályozhatta meg azt.
“Egyszer becsaptak minket, ha hagyjuk, hogy becsapjanak minket, akkor becsapnak még egyszer” – mondta Orbán Viktor, majd kiemelte, el kell menni, és népszavazással kell megmutatni, hogy nem lehet az unióban kijátszani egy országot csak azért, mert kisebb mint a nagyok.
“Az EU igazságosabban ossze el a forrásokat!”
A kormányfő az uniós források nagyságrendje mellett azok belső elosztását is kifogásolta, mert az szerinte aránytalan, miután “a pénzt mindig Olaszország és Görögország kapja”, miközben Bulgária, Macedónia és Szerbia “szégyentelenül kis összeget” kap. Kérte ezért, hogy az utóbbi három országnak folyósítsanak több forrást.
Többször is hangsúlyozta, hogy Magyarország, amelynek eddig csaknem 500 millió euróba (150 milliárd forint) került a határvédelem, egyetlen eurót sem kért az EU-tól.
Az Angela Merkel német kancellár álláspontját firtató kérdésre Orbán Viktor azt mondta: a német álláspontban szerinte nincs semmilyen változás, a németek továbbra is hisznek abban, hogy “a kvóta egy értelmes dolog”. Hozzátette, a magyar álláspontban sincs változás: meg kell védeni a határt.
Orbán: Az EU-nak Egyiptommal is megállapodást kell kötnie
A kormányfő a bécsi magyar nagykövetségen tartott nemzetközi sajtótájékoztatón indoklásul jelezte: Egyiptomban 5,5 millió migráns várakozik.
Ha az EU nem köt megállapodást Egyiptommal, “akkor onnan meglepetés érhet bennünket” – mondta.
Szorgalmazta továbbá Líbia stabilizálását is, mert ennek hiányában nem lehet létrehozni az észak-afrikai országban azt a “gigantikus menekültvárost”, ahová vissza kell vinni az Európába érkezett illegális bevándorlókat.
Líbia és Egyiptom kulcsországai lesznek a következő néhány év Európájának – jelentette ki Orbán Viktor.
Angela Merkel: további segítséget kap Görögország és Olaszország
Angela Merkel a tanácskozás befejezésekor hangsúlyozta, hogy lát előrelépést az illegális bevándorlás elleni harcban. Az egy évvel ezelőtti helyzethez viszonyítva, nagyon sokat értünk el – tette hozzá.
“Az kell legyen a célunk, hogy megállítsuk az illegális bevándorlást, amilyen széles körben lehetséges” – hangoztatta.

gri

Görögországnak és Olaszországnak további segítséget ígérve kijelentette, hogy Németország ezekből az országokból több száz migránst fog havonta átvenni.
Tusk: a balkáni migrációs útvonalnak örökre zárva kell maradnia
Donald Tusk az Európai Tanács elnöke a megnyitón kijelentette a balkáni útvonalnak örökre zárva kell maradnia az illegális migrációval szemben – írja a Die Presse osztrák konzervetív online lap.
dotu
(atv)
Bal-Rad komm: Az már szinte biztosra vehető, hogy Arábia-felől nem jöhetnek a migránsok. A nyugat-balkáni útvonalat “lezárják”! A török vízummentesség veszi át a szerepét a migránskóborlásnak arrólfelől. Ez ellen Döbrögisztán semmit nem tehet.
Az Afrika felől megindult migránstömeg feltartóztatása összuniós érdek LENNE!-de nem az. “Föltartóztatásuk” kimerül abban, hogy valahol a tengeren nagyobb-biztonságosabb-hajókra pakolják át őket, és így fuvarozzák a hadat Európába. Ehhez sok közünk megintcsak nincs!
Döbrögink jól látja: Egyiptommal meg kéne az EU-nak állapodnia! Csakhogy az olyan megállapodásnak, mint amit az ankarai maffiával kötött az EU!-semmi értelme. “Sötétben minden tehén egyformán fekete!” Arabok azok is, akik egyvalamihez értenek nagyon: a partnerek átveréséhez.
Vajdánk Líbiában rendcsinálásról beszél, de kellett volna hogy szóvá tegye: NEM KELLETT VOLNA KÁOSZBA TASZÍTANI LÍBIÁT, és akkor eggyel kevesebb a gond! De ezt nem tette szóvá! A “rendcsinálás” pedig javában zajlik. Özönlenek is a migráncsok százezrével Líbia felől.
“…”Egyszer becsaptak minket, ha hagyjuk, hogy becsapjanak minket, akkor becsapnak még egyszer…”-károgta Döbrögi. (Nem egyszer!-sokszor. Mindig! Pontosan a Döbrögik és a hozzá hasonszőrű bűnözők közbeiktatásával!)
A KVÓTAREFERENDUM PEDIG EZT A FOLYAMATOT NEM FOGJA MEGAKASZTANI!
ORSZÁGUNK SZÁMÁRA EGYETLEN HATÉKONY MÓDSZER ÁLL RENDELKEZÉSÉRE A MIGRÁNSMENTESSÉG GARANTÁLÁSÁRA!
A határaink minden irányú lezárása, hatékony őrzése, és a vízumkényszer bevezetése. Nyilvánvaló, hogy ez ellenintézkedéseket váltana ki. De ORSZÁGUNK BIZTONSÁGA ENNYIT MEGÉR(ne)!
Viszont politikai maffiáink abban az egy dologban nagyon egyetértenek: ILYESMI SZÓBA SEM JÖHET!
-INNENTŐL KEZDVE PEDIG CSAK ÜRES LÓZUNG, PARASZTVAKÍTÁS MINDENFÉLE “MEGVÉDJÜK EURÓPÁT, MEGVÉDJÜK MAGYARORSZÁGOT, MEGVÉDJÜK A MAGYAR CSALÁDOKAT, MEGVÉDJÜK A MAGYAR EMBEREKET!”
Saját zsebeiket védik! Azt féltik-TŐLÜNK!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Folyamatos vakítás! bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. én szerint:

  Tegnap elég keményen odamondogattak a ribancnak a Balkáni országok vezetői.
  Be volt csicskulva az arca rendesen a sajtó tájékoztatója alatt is .

 2. Fergeteg11 szerint:

  Lázár riogat:
  “Ha a kormány elbukja a kötelező betelepítési kvóta elleni harcot, akkor azokon a településeken helyezhetik el a Magyarországnak kiosztott vagy ide visszatoloncolt bevándorlókat, ahol a legkisebb a nem szavazatok aránya – közölte makói lakossági fórumán a kancelláriaminiszter.”
  http://hirtv.hu/ahirtvhirei/lazar-oda-mehetnek-a-migransok-ahol-a-kevesebb-a-nem-1362756
  Továbbá szintén hozzá köthető:
  “A politikus a Nagyéren maroknyi csoportnak megtartott utcafórumát követően arról beszélt a lapnak, Magyarország nem lép ki az unióból, még akkor sem, ha a „nem” győz az októberi népszavazáson, és Brüsszel ennek ellenére is kvótát akar ránk kényszeríteni.
  Megjegyezte, ha gyönge lesz a népszavazás, akkor a kormány előbb-utóbb meg fog hátrálni Brüsszelben.” /24hu/
  Nos, vajon ennyire “sziklaszilárd” az a kormányzati álláspont, amiről tavaly még Orbán beszélt? Lázár kockázatot vállalt ezekkel, mert ha érvénytelen népszavazásnál meglépik, akkor csak egy lehetőségük marad: embert emberre haragítani, településeket hibáztatni, és megpróbálni még jobban megosztani az amúgy is megosztott ellenzéket. Amit a Jobbik köszönne szépen, természetesen elfogadna, hiszen kivételesen jól járna vele. Egy érvénytelen népszavazással.

  • petymeg szerint:

   A Jobbik sajna nem oszt nem szoroz /mint a Cipfasz féle párt/csak egy kitartó,eltökélt ténylegessen nemzeti párt tudna ebböl profitálni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.