Fordul a Jobbik…

A legfőbb ügyészhez fordul a Jobbik

Képtalálat a következőre: „Staudt Gábor-kép”

A Jobbik a legfőbb ügyészhez fordul, azt tudakolva, miért nem jutottak el a vádemelésig azok a mintegy ötvenmilliárd forint összértékű ügyek, amelyekben egy kormányszerv, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) tett feljelentést.

Staudt Gábor, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta, közérdekű adatként kérte ki azokat az ügyeket a Kehitől, amelyekben feljelentést tettek 2010 után, de azokat elutasították. Indoklásként azt mondta, a Jobbik is több ügyben tett feljelentést hűtlen kezelés, sikkasztás gyanújával közpénzzel gazdálkodó intézmények ellen, a nyomozó hatóságok azonban legtöbbször elutasították azt; kíváncsi volt, hogy egy kormányzati szerv feljelentéseivel is így tesznek-e.
Ismertetése szerint az adatok alapján az a 66 ügy, amelyben 2011 augusztusa és 2013 januárja között tettek feljelentést, csaknem ötvenmilliárd forint összértékű; 31 esetben hűtlen kezelés miatt állapított meg visszásságot a Kehi. Az ügyek érintik a 2010 előtti kormányokat is – jegyezte meg.
Staudt Gábor azt firtatta, ki nem ért ahhoz, amit csinál: a Kehi tesz indokolatlanul feljelentéseket, vagy a nyomozó hatóságok kezelik “elképesztően nagyvonalúan” ezeket a feljelentéseket.
Jelezte azt is, hogy az ügyben a legfőbb ügyész mellett megkeresi a Kehit felügyelő Miniszterelnökséget is. Azon véleményének is hangot adott: lehet, hogy a törvényi környezet nem megfelelő, ezért szükséges a hűtlen kezelés, sikkasztás törvényi átgondolása, esetleg egy korrupcióellenes ügyészség felállítása is.
Arra a kérdésre, hogy a miniszterelnök egy esetleges alaptörvény-módosításról beszélt a kvótareferendum után, Staudt Gábor közölte, a Jobbik még tavasszal előterjesztette a népszavazási kérdés alaptörvénybe emelését, így fölösleges lett volna a népszavazás. Amit most lehet látni, az Orbán Viktor és a Fidesz belpolitikai célját, a 2018-as vagy egy előre hozott választás megnyerését készíti elő – hangsúlyozta, megjegyezve, ha a kormánypártot valóban a probléma megoldása érdekelné, elfogadta volna a Jobbik javaslatát, és már benne lenne ez a passzus az alaptörvényben.
A jobbikos politikus a részletek ismerete nélkül nem kívánt nyilatkozni a szombat esti nagykörúti robbanásról. Majd egy másik kérdésre közölte, nem maradhat következmények nélkül az ellenzéki politikusok, köztük Vona Gábor Jobbik-elnök megfigyelése.
(hirado)
Bal-Rad komm: Ritka egy eset, amikor a Bal-Rad egyetért a Jobbikkal. Ez a korrupciós firtatásuk egy ilyen alkalom, még ha reménytelennek is tűnik. Úgyhogy lehet forgolódni Polthoz!-szédületig.
A döbrögista horda esetleges tákolmánymódosításával kapcsolatban emlékeztetnénk, hogy a Jobbik olyan módosításhoz adta volna nevét és szavazatát, ami ÁLTALÁNOS SZERVEZETT BETELEPÍTÉS TILALMÁRÓL rendelkezne, mindenféle qrmányzati kibúvási lehetőség nélkül!
NA ILYEN SZELLEMISÉGŰ TÁKOLMÁNYMÓDOSÍTÁST VISZONT A HORDA NAGYON NEM AKAR!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Fordul a Jobbik… bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Tegnap a Nyugatiba találkoztam egy olvasónkal. Sok dologban ért egyet egy nemzeti kommunista és egy nemzeti érzelmű olvasó. Bagyjából egyetértettünk abban,hogy teljes robotizáció kell az országban és(+) kommunista (nemzeti) hatalom.Hogy ne tudják kiirtani a magyarságot.Gondoljátok meg proletárok és nem proletárok.Másként még a magyar burzsuj is veszélybe van. Elmeséltem egy képtelen harácsolási történetet a kedvenc állatlopásaimból.

 2. Vászoly szerint:

  Lagalább ezek próbálnak is valamit csinálni. Sajnos az akarat, hatalom gyakorlása nélkül nem ér semmit. Pláne az Orbáni autoriter rendszerében. Amit tud a JOBBIK, hogy a tőle telhető és rendelkezésére álló csekély módon felhívja a közfigyelmet a Fidesz mocskosságára. Viszont széllel szemben nehéz vizelni. Igaz lehet, de látjuk az eredményét. Orbánék szó szerint hajtóvadászatot indítottak a JOBBIK és annak prominensebb politilusai ellen. A “kovácsbélaoroszkém” nem hozta azt az eredményt amit vártak. Tehát Orbán szó szerint “kilövetési parancsot adott” Vonára. Ez jelzi, hogy a felcsúti qrvára fosik a JOBBIK-tól. Jobban mondva attól, ha a radikális nemzeti párt jutna hatalomra, akkor lenne nekik néhány kényelmetlen hetük hónapuk a bíróságok vádlottak padjain. – utána meg valószínűleg évek a börtönökben. Na meg persze félnek egy JOBBIK kormány esetén attól is, hogy azok visszaállamosítják (közkézbe veszik) a kirablott állami javakat. Termőföldeket, bányákat, természetvédelmi területeket, stb.

  Ami látható, hogy a Fidesz a liberálisokkal egyetemben össztüzet zúdít a JOBBIK-ra, igyekezik őket lederagálni.
  Egyrészt Orbánék a JOBBIK minden javaslatát “magukévá teszik”, de azt épp a tartalmától kiherélve hirdeti meg.
  A kormányzati és a haverjai kezében lévő média szinte versenyez azért, hogy végre megszólíthasson egy liberális minipártocskát, 1-5 tagból álló ilyen olyan szervezetecskét – ha azok épp a JOBBIK-t ekézik felszólalásaikban.

  Kb 2 – 3 hónapja az egyik ilyen libsi süvölvény nyilatkozta a Magyar Hírlapnak, hogy Vona és a JOBBIK egy újabb Kádári rendszert igyekeznek létrehozni az általuk irányította településeken. Elmondása szerint értette ez alatt, hogy a JOBBIK és ahhoz köthető személyek (Zagyva és OMZ Érpatak és Fülöp Erik Tiszavasvári JOBBIK-os polgármestere) rendrakását Tiszavasváriban, valamint Miskolc esetét is. Ez utóbbiban sem a Fideszt kritizálták, hanem az ott rendet és élhető várost, a Kriza Ákosék lopásait feltáró akaró jobbikosokat.
  Legutóbb a JOBBIK-hoz kötődő internetes N1 TV meghívására is elment az egyik ilyen libsi kotonszökevény. Majdhogynem lenem kommunistázta ez a Gulyás nevezetű abortuszmaradék Mirkóczkit és a Jobbik-ot. Amikor semmi érve nem volt, akkor papagáj módjára a bevett szlogeneket ismételgette.

  https://youtu.be/xlBZwvMsJ5w

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.