Lehetséges célok!-és egy maradék lehetőség!

Három ügyesen elrejtett cél, melyek a kvótanépszavazás hátterében állnak

A kötelezőnek nevezett betelepítési kvóta ellen tartandó népszavazás tulajdonképpen a nem a menekültek befogadásáról vagy kiebrudalásáról dönt, hanem olyan kormányzati szándékok megvalósításáról, melyekről elvétve ejtenek szót a voksolás ötletgazdái. Az ugyanis kész tény, hogy amennyiben a kormány nem szeretne befogadni ezerkétszáz menekültet, azt saját hatáskörben megtehetné, nem kellene milliárdokat áldozni a kampányra, hisztériát kelteni a lakosságban, és embercsoportokat kriminalizálni. A valódi célokról szól a Szegedi Kattintós következő összeállítása.

Képtalálat a következőre: „Tudta-mém”

1. Látványosan elfogyott a levegő a Fidesz körül, lassan hetedik éve kormányoznak, és semmilyen látványos (értsd kézzel fogható) eredményt nem tudtak felmutatni. A rendszerben már nem igazán található olyan lehetőség, mint a 2014-es választások előtti rezsicsökkentés, a korrupciós ügyek és azok eltussolása egyre több kormánypárti szavazót bizonytalanítanak el, és egyre több állampolgárnak támad az az érzése, hogy az egész rendszert egyetlen ember érdekeire fűzik fel.
Orbán Viktor pávatánca kiüresedett, nincsenek már hiteles mondatai, ráadásul a megoldatlan problémák (lásd, oktatás, egészségügy, szegénység, kivándorlás, gazdasági stagnálás) ügyében nem szólal meg. Úgy viselkedik, mint egy keleti birodalom szakrális vezetője, aki nem piszkítja össze a kezét hétköznapi ügyekkel. Ezért kellett egy olyan ügy, amely elvont, nehezen megközelíthető, és rendkívül összetett.
A migránskérdés éppen ilyen, hiszen a polgárok többségét saját egzisztenciájának a fenntartása foglalja le, nem ér rá azzal foglalkozni, hogy megalapozottak-e a kormány állításai a menekültkérdésről, hogy morális dilemmák boncolgatásával töltse a hétköznapjait, amikor egyre keményebben meg kell dolgozni azért, hogy legalább a jelenlegi életszínvonalukat fenntartsák az emberek. Ilyen közegben hatásos lehetnek az olyan jelszavak, hogy az idegenek el akarják venni a munkánkat, meg akarják erőszakolni az asszonyainkat, gyerekeinket, fel akarják robbantani a kerti törpénket.
A bonyolult döntéshozatali mechanizmusokról ismert Európai Unió állásfoglalásai alig jutnak el a magyar választópolgárokhoz, úgyhogy még azzal is bőven lehet érvelni, hogy az uniós vezetők önmegsemmisítő üzemmódba kapcsoltak. Orbán Viktor, mint előre látó vezér, mint magyar vátesz lép elő a káoszból, és mutatja az utat a saját népének, és reményei szerint előbb a V4-eknek, majd a teljes EU-nak. Nem számít, hogy logikailag követhetetlenek az állításai, hogy nem áll elő valódi megoldásokkal, ő a felfokozott érzelmi hangulatban nem pusztán saját népe, de az egész európai civilizáció vezéreként tud tündökölni.
A kvótanépszavazás valódi célja az tehát, hogy Orbán Viktor nimbuszát megmentse, a hazai korrupciós ügyek sarából kirántsa, és a problémák fölé emelve olyan vezetőként mutassa be, aki évszázadokra előre meghatározhatja a sorsunkat. A nyugatiak azért nem értik Orbán pávatáncát, mert azt hitték, ennek a politikai kultúrának már csupán a közép-ázsiai diktatúrákban van hagyománya, ám rá kellett döbbenniük, hogy az Európai Unión belül ez egy létező, sőt hatásos módszer arra, hogy politikai vezetők a demokratikus intézményrendszerek látszólagos működése ellenére is évtizedekre beágyazzák magukat a hatalomba.
2. Van azonban ennél is kézzelfoghatóbb oka annak, hogy a kormány kommunikációs stratégái körülbelül egy évvel ezelőtt elkezdték felépíteni azt a kampányt, amelynek gyümölcsét reményeik szerint egy hét múlva leszakíthatják. Ha ugyanis egy érvényes népszavazással megtámogatják a magyar polgárok a magyar kormány migrációs politikáját, akkor nem csupán a Brüsszel ellen folytatott szabadságharchoz szolgáltatnak muníciót, de a hazai ellenzék további amortizálásához is kiváló eszköz.
A Jobbik kezéből kicsavarja a leghatékonyabb ütőkártyáját, a liberálisokat megosztja azzal, hogy a bojkott és nem bojkott közül kell választaniuk, a baloldaliak pedig kénytelenek elviselni, hogy törzsszavazóik egy része a távolmaradás helyett elmegy szavazni, és voksával erősíti a kormány pozícióit. A Fidesz ravasz csapdába terelte az ellenzéket, melyben nincs jó döntés, csak rossz és rosszabb.
Gyurcsány Ferenc ismerte fel legelőször ezt a kényszerhelyzetet, és igyekezett a lehető legkisebb veszteséggel kivezetni pártját ebből a helyzetből.
A bojkott nem jó megoldás, de ha a kormány nem enged más lehetőséget, a kormány mielőbbi leváltásában érdekelt pártoknak nincs más lehetőségük, mint az otthonmaradásra ösztönöznie a híveiket.
Miután az ellenzéket vitákra, bizonytalankodásokra (olykor szerencsétlenkedésre) kényszerítették, már nem elképzelhetetlen az a forgatókönyv, hogy ellenzéki szavazatokkal lesz meg az érvényességhez szükséges 50 százalék október 2-án. A mostani kampány egyik rejtett célja tehát az, hogy véletlenül sem közeledjenek egymáshoz az ellenzéki erők, a kormány nagyobb támogatottságot mutasson ki a saját oldalán a valósnál, vagyis feledtesse azokat a kudarcokat, melyek az időközi választásokon érték.
Ha ezt sikerül megvalósítaniuk, akkor akár bekövetkezhet az, amit ellenzékiek (legutoljára Gyurcsány) vizionálnak, hogy a nemek elsöprő győzelmét kihasználva akár egy előrehozott választást is bevállalna a kormány, hiszen a lendület még hónapokig viheti a kormánypártot előre.
3. És szorosan ide kapcsolódik az az egyre nyíltabban hangoztatott terv is, mely szerint a referendum eredményessége esetén egy újabb alkotmánymódosítás jöhet hazánkban. Ezt a lehetőséget Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter már nyíltan el is ismerte, csak az alaptörvény módosításának tartalmáról nem mondott részleteket. Már korábban rágörcsölt a kormánypárt arra, hogy bizonyos kiélezett helyzetekben lényegében teljhatalmat biztosítanának Orbán Viktornak.
Ezt a módosítást ugyan kompromisszumokkal átvitték a Parlamenten, ám most egy olyan hangulatot idézhetnek elő az országban, hogy egyetlen ellenzéki párt sem mer majd nyíltan szabotálni egy biztonságpolitikai jellegű törvénymódosítást.
Lényegében a szavazók nyomásának teszik ki az ellenzéki pártokat, és igyekeznek majd rávenni őket arra, hogy rendkívüli jogosítványokat biztosítsanak a kormány számára válsághelyzetek idejére. Ezzel egyébként önmagában eddig sem volt baja az ellenzéknek, csak azt a sarkalatos kérdést feszegették, hogy mi minősül rendkívüli helyzetnek.
Nem véletlen a bizalmatlanság, hiszen a közép-ázsiai „demokráciákban” például eléggé önkényesen határozzák meg a kormányok az ilyen szituációk indokoltságát, és fel is használják az ilyen rendkívüli jogosítványokat arra, hogy vegzálják az ellenzéket, így a terrorveszéllyel való fenyegetőzés lényegében a kormányok leghatékonyabb eszközei saját politikai ellenfeleik ledarálására.
Ha a népszavazás eredményes lesz, és győznek a nemek, lényegében borítékolhatjuk, hogy a kétharmados többségétől megfosztott kormány mégis végigviszi az alaptörvény módosítását, amely tovább nehezíti az Orbán-adminisztráció leváltását 2018-ban.
Mert, ahogy egy dakota közmondás tartja: „A sápadtarcúak azt hiszik, hogy ha betonba öntetik magukat, akkor örökké uralkodni fognak, pedig így nem tudnak elfutni a felbőszült tömeg haragja elől.”
(szeka)
Bal-Rad komm: “…A Fidesz ravasz csapdába terelte az ellenzéket…”-és ez már látszik is a Jobbikban. “…A bojkott nem jó megoldás, de ha a kormány nem enged más lehetőséget…”
-Nos a Bal-Rad pontosan ARRA A MEGMARADT, EGYETLEN MÁS LEHETŐSÉGRE HÍVJA FEL A FIGYELMET! A SZAVAZÓCÉDULÁK “ELLOPÁSÁBAN” REJLŐ “LEHETŐSÉGRE”! Ami üzenet lehetne qrmánynak és teszetosza álellenzékének!
VELÜNK MÁR TÖBBÉ NEM ÉLHETTEK VISSZA! RÁNK HIVATKOZVA CSALNI SEM TUDTOK!
EGYMILLIÓNYI LE NEM ADOTT-DE A KOSSUTH TÉRRE KIBORÍTOTT SZAVAZÓCÉDULÁJUK LÁTTÁN UGYANCSAK LEGÖRBÜLNE A SZÁJUK SZÉLE!
EZEK ELMENTEK A REFERENDUMRA! EZEK EGYIKÜNKRE SEM HALLGATNAK! ÁTLÁTNAK RAJTUNK!
Egymilliónyi “ellopott” szavazócédula azt jelentené, hogy a haragos nép kezdi összehordani a cementet meg a sódert a betonhoz.
JELENTHETNÉ!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Lehetséges célok!-és egy maradék lehetőség! bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  A FIDFESZ nem először csatlakozott Thürmerhez! Erről van szó!Nem akarunk Magyarországon idegeneket befogadni.Se zsidókat,se négereket,se Amerikaiakat. Sehogy sem.Én NEM-el szavazok. Ráírom,hogy Orbán takarodj! Már mint az értelmezhetőség kedvéért.Még akkor sem ,ha letelepedési kötvényt vesznek.

 2. Fergeteg11 szerint:

  Admin javaslata kivitelezhető. Korábban felmerült a lehetőség, hogy a fidesznyikek esetleg simán betesznek az üres borítékokba egy-egy kitöltött szavazólapot, aztán jó ‘ccakát! (Az Admin is megkapta, hogy az ötlete butaság.) De ez nem valószínű.
  Hogy hány szavazólap készül, azt tudjuk:
  http://www.origo.hu/itthon/20160831-mar-nyomtatjak-az-oktoberi-nepszavazas-szavazolapjait-a-budapesti-any-biztonsagi-nyomdaban.html
  Ha egy amúgy meg nem jelent ember szavazólapját teszik annak az üres borítékjába, aki elment és aláírt, de a lapot “ellopta”, a fel nem használt szavazólapok összeszámolása miatt kiderülhet a turpisság. Ezeket összegyűjtik és lepecsételik (a rontott – szavazó által még bedobás előtt jelentett, számszerűen jegyzőkönyvbe vett és kicserélésre kerülő – szavazólapokhoz, valamint a fel nem használt borítékokhoz hasonlóan), így gyanú esetén egy későbbi ellenőrzés lebuktathatja őket. Elméletileg az urnát sem szabad felnyitni addig, amíg ez a kötegelés meg nem történt. Azt pedig nem hiszem, hogy a hivatalos mennyiségen túl még garmadával rendelkezésre állnának üres, be nem jelentett szavazólapok, amikből aztán minden szavazókörbe küldenének. Ha ugyanis ezt a rendszert (szavazólapok nyomtatása és küldése, illetve a borítékoké) nem lehetne független módon is ellenőrizni, csodálkoznék, bár elméletben lehetséges. Szóval ügyeskedni inkább azzal lehet, mit tekintenek érvényesnek, vagy esetleg akkor lehet csalni, ha üres szavazólapot találnak (bár én azt sem tartanám kizártnak, ha már összeesküvés-elméleteknél tartunk, hogy egy-egy ellenzéki számláló húzogat a nem mellett az igenekre, elméletben ez is lehetséges).

  • vitorla123 szerint:

   Ez a szavazás érvényes és eredményes lesz!Tök mindegy,hogy a szavazókörök mit jelentenek,mert az összesített eredmény számíyt. Ugyan kérem,ki tudja azt ellenőrízni,meg hogyan.Azt,hogy a szavazás helyén még az Országgyűlési választáson is,hogyan szavazott a lakosság nem lehet ellenőrízni. Nem a szavazást,hanem az összesítést.Azt mondanak amit akarnak. Az egész demokráciájuk egy nagy bohózat!Meg állapítható ,hogy olyan nincs!Ráadásul nem is kell csalni nagyon,mert az emberek nem úgy éreznek,ahogy szavaznak.Ugyanis rettegnek tőlük.(ki tudja,hogyan de megtudják,hogyan szavaztam!
   Én mindíg nyíltan szavazok és ellenük!Mégis élek!
   Most Nemmel szavazok,mert az a helyes!Mert népben és nemzetben gondolkodom internacionalista ként.

   • Fergeteg11 szerint:

    Az Admin is. Ne vindikáljuk magunknak a helyes döntést ilyen “érvek” alapján, kedves Vitorla! Írom ezt harag nélkül, elfogadva és tiszteletben tartva az Ön döntését is. Én tévedhetek, az Admin tévedhet, Ön is tévedhet. Majd kiderül, nem érdemes belőle élet-halál kérdést csinálni. Még nem tartunk ott.

  • egy paraszt szerint:

   Az ötlet nem kivitelezhető, mert a szavazócédulát csak törvénytsértő módon lehetne kivinni a szavazóhelyiségből, majd az üres szavazócédulákat csak törvénytsértően lehetne gyűjteni és előbb utóbb ez is karperecesdi lenne valakinek.
   Sajnos!

 3. lacii szerint:

  Végül is az élet szép.

 4. Vászoly szerint:

  Nehéz lesz a kijózanodás az biztos

 5. Joz szerint:

  Ez az írás egy baromság! A fityesznek most is vastagon megvan az 50 %-a. Most simán nyerne egy választást. Ahogy az ellenzéket elnézem ez nem is nagyon fog változni 2018-ig. Erre az egészre a Viktor egoizmusa miatt van szükség. Ő már elért mindent M.o.-n amit akart és tudott. Ő az EU vezetője akar lenni!!!

 6. .... szerint:

  Amit az admin hírdet az bűncselekményre való felbújtás. Aki azt hiszi, hogy az oldalt nem olvassák illetékesek, azok buták. Mível az adminnak semmi baja, nem szólnak rá, hogy talán bűnre bujtogatni nem kéne, azt is jelentheti, az admin engedéllyel végzi ezt.
  Sőt talán mint provokátor nekik tesz jót.
  Nem beszélni kell az óvatosságról, a konspirációról hanem okosnak lenni és átlátni az ilyeneken, mint az admin. Mint a mese: nem biztos, hogy a barátod, aki kihúz a szarból (a kismadár története).

 7. IB szerint:

  – A magyar lakosság többsége október másodikán megszavazza, hogy az Európai Unió az országgyűlés hozzájárulása nélkül ne telepíthessen le Magyarországon afrikai és közel-keleti migránsokat. Ebben az esetben a magyar nép demokratikus úton kifejezte akaratát, a nyugati országok számára is egyértelmű, hogy ez a népakarat, Magyarországon a lakosság többsége nem akar migránsokat. Ebben az esetben a kormány kezdeményezheti az alaptörvény módosítását, amiben rögzítésre kerül, hogy Magyarországon a parlament jóváhagyása nélkül nem lehet sok százezer közel-keleti és afrikai migránst letelepíteni. Ebben az esetben a többségi magyar lakosság döntése egyértelmű, az alaptörvény módosítása pedig támadhatatlan, hiszen az a többségi lakosság akaratából történik. A liberálisok, akik nem akarják majd alaptörvényben rögzíteni a kényszerbetelepítés tiltását, a demokrácia ellenségeivé válnak, hiszen a többségi lakosság álláspontja ellenében akarnak migránsokat letelepíteni.

  – Második lehetőség, hogy az október másodikai referendum érvénytelen lesz. A lakosság megszavazza ugyan, hogy nem támogatja a migránsok letelepítését, de nem elég magas részvételi arány mellett. A nyugati sajtó ebben az esetben azt fogja harsogni, hogy a magyar lakosságot nem érdekli a migránsok betelepítése, csak a kormány uszítja az embereket. Ha az alaptörvény módosításra kerül, annak nincs demokratikus felhatalmazása, vagyis támadható. Emiatt, ha érvénytelen lesz ez a népszavazás, a balliberálisok a következő évek során is azt fogják mantrázni, hogy ők a demokrácia oldalán állnak, hiszen a lakosság többsége nem utasította el a “menekültek befogadását”. Mondhatják, hogy a csendes többség őket támogatja, hiszen az emberek távol maradtak a népszavazástól.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.